Semnal de alarmă. Minimul ultimului deceniu: Depozitele bancare deţinute de străini în România au continuat scăderea, coborând la sfârşitul primului semestru din 2017 sub 3,2 mld. euro

Adaugat la data de: 29.08.2017

     ♦ Soldul depozitelor nerezidenţilor a intrat pe un trend descendent din 2012 după ce în primii ani ai crizei a crescut, atingând un vârf de 8,65 miliarde de euro în august 2011. ..

Alte stiri din ziarul Ziarul Financiar

» Renault a început lucrările la clădirea de birouri care va reuni 3.000 de angajaţi ai grupului în Capitală

Renault a demarat construcţia viitorului sediu Renault Bucharest Connected, amplasat pe o suprafaţă de 47.000 de mp în zona Preciziei din Capitala, unde va reuni activităţile a peste 3.000 de angajaţi ai grupului francez în Bucureşti.

» Endava ajunge la 100 de oameni într-un hub fintech în care dezvoltă platforme pentru plăţi

Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi ac­ţionari minoritari români, cu afa­ceri de 311,9 mil. lei (69,5 mil. euro) anul trecut, estimează că îşi va dubla în acest an, până la 100 de persoane, nu­­mărul de angajaţi din Endava Techno­logy, un centru deschis în acest an care este specia­lizat în platforme şi soluţii care îmbină tehno­logia cu serviciile financiare (fintech).

» Mai are sens? Ministrul român de externe îi anunţă pe polonezi că România şi-a stabilit o nouă dată pentru aderarea la euro: 2022. Criteriile sunt îndeplinite, dar “nu suntem pregătiţi”, este replica analiştilor

» Giganţii din energie lucrează la marje de profit chiar şi de 34%. Din urmă vine însă o companie care produce turbine

♦ Romgaz, Conpet şi Transgaz, companii incluse în indicele de referinţă al bursei româneşti, au lucrat în T2/2017 cu marje de profit cuprinse între 22% şi 34% ♦ Pe următoarele locuri sunt Turbomecanica (21%) şi Impact (21%), companii în indicele BET-XT ♦ Cea mai mică marjă de profit este la MedLife, de doar 1%.

» Reţelele locale de magazine, ţinte potenţiale pentru „rechinii“ din comerţul modern, în frunte cu Profi, Mega Image şi Carrefour

Lanţurile internaţionale de supermarketuri şi hipermarketuri se uită către businessurile antreprenoriale din comerţul alimentar pentru a-şi extinde reţelele de magazine şi pentru a câştiga încă o felie din piaţa totală de circa 20 de miliarde de euro.

» Paradoxul din sănătate. Străzile sunt împânzite de laboratoare medicale şi centre de recoltare, dar pacienţii găsesc greu locuri cu bilete de trimitere

Afacerile laboratoarelor medicale au avut o evoluţie accelerată în ultimii şase ani pe piaţa locală, iar unii operatori şi-au triplat cifra de afaceri în perioada 2011-2016 şi au atins marje de profit chiar şi de 15%, după cum arată rezultatele publicate de companii.

» Start pentru proiectul de birouri din vestul Capitalei care va aduce la un loc peste 3.000 de angajaţi ai grupului Renault

Proiectul de birouri este dezvoltat de Elgan Offices SRL, o companie deţinută în mod egal de Globalworth, fondul de investiţii condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas, şi Elgan Group, un business al israelianului Simon Roth.

» Banca Mondială: Peste 300.000 de români fac naveta zilnic ca să ajungă la serviciu în Bucureşti

Aproape o treime dintre angajaţii din Bucureşti vin zilnic la serviciu de la o distanţă de până la 100 de kilometri.

» Cum să îţi pui afacerea pe roate: sfaturi pentru un management eficient al flotelor auto

» 12 oameni au fost răniÅ£i pe DN7 după ciocnirea a trei maÅŸini, două TIR-uri ÅŸi un autocar cu pasageri

Trafic blocat mai multe ore, joi dimineaţă, pe DN 7, în localitatea argeşeană Bascov, după ce 6 vehicule s-au ciocnit, 12 persoane fiind rănite dintre care 4 au ajuns la spital, informează corespondentul Mediafax.

» Profitul Deutsche Bank a crescut în mod neaÅŸteptat în trimestrul al treilea, depăşind estimările analiÅŸtilor. Åžeful băncii: „Am continuat să facem progrese pentru restructurarea băncii”

Deutsche Bank a revenit în mod neaşteptat pe profit în al treilea trimestru, depăşind estimările analiştilor, în condiţiile în care John Cryan, şeful băncii, a continuat să reducă costurile, iar banca a raporat o creştere a veniturilor, scrie Bloomberg.

» ProMotor: Ai sau nu ai voie să depăşeÅŸti data următoarei inspecÅ£ii periodice? Iei sau nu iei ITP-ul fără trusă medicală ÅŸi extinctor?

Legea spune ceva, netul ... altceva. După cine ne luăm?

» Vânzările Nokia au scăzut cu 6% în trimestrul al treilea, mai puÅ£in decât estimau analiÅŸtii

Nokia a raportat o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, însă mai mică decât estimau analiştii, ajutată de cererea pentru echipamente de reţea, divizie câştigată prin achiziţia Alcatel-Lucent, scrie Bloomberg.

» Peste 300 de angajaÅ£i ai PoÅŸtei Cluj protestează, iar oamenii nu îşi mai primesc pensiile ÅŸi corespondenÅ£ele

Peste 300 de angajaţi al Poştei Cluj au încetat, joi dimineaţa, activitatea într-un protest spontan care a dus la paralizarea activităţii, oamenii fiind nemulţumiţi de eşecul negocierilor cu conducerea, astfel încât nu se mai trimit pensii, corespondenţă şi colete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

» Deloitte: România va avea cea mai mare rată de creÅŸtere în perioada 2016-2018

România va avea cea mai mare rată de creştere între 2016-2018, creşterea PIB-ului României fiind estimată la minimum 4,5% în 2016, înainte de o reducere la 3,3% între 2017-2018, potrivit unui studiu Deloitte care analizează evoluţia sectorului bancar din opt ţări est-europene.

» Despre un sport nobil

Ceasurile care fac parte din Colecţia Equestrian de la Longines sunt un tribut adus pasiunii brandului pentru acest sport nobil.

» Marea Britanie trimite tancuri, drone ÅŸi soldaÅ£i în Estonia, la graniÅ£a cu Rusia

» TypingDNA ia bani de la Gecad Ventures ÅŸi business-angels români

TypingDNA, un start-up local care lucrează la dez­vol­tarea unor produse în domeniul securităţii digitale şi al inte­li­genţei artificiale, a luat o finanţare de la fondul de investiţii Gecad Ventures şi de la un grup de investitori şi busi­ness-angels locali.

» Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcÅ£ionează“

Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

» Electromontaj Sibiu vrea să reînnoiască pentru un an un credit de 3,2 mil. lei

Acţionarii Electromontaj Sibiu (ELJA), companie cu 3 milioane de lei capi­tali­zare, sunt chemaţi pe 11 noiembrie pentru a aproba reînnoirea pentru o pe­rioa­dă de 12 luni a unei facilităţi de cre­dit neconfirmate de 3,2 mi­lioane de lei (700.000 euro), uti­lizabilă non-cash.

» Cum s-a schimbat faÅ£a comerÅ£ului local în ultimul deceniu. O piaţă marcată de tranzacÅ£ii, dispariÅ£ii de branduri ÅŸi un război tot mai dur între străini ÅŸi români

Două mutări importante au loc în această perioadă în co­merţul alimentar local, res­pectiv închiderea magazinelor XXL Mega Discount şi vânzarea reţelei de supermarketuri Profi.

» TranzacÅ£ie de 40-50 mil. euro pe piaÅ£a serviciilor medicale private Affidea preia clinicile Hiperdia ÅŸi face un pas mare spre top cinci

Grupul Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagis­ti­că medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, con­trolat de miliardarul elveţian Ernesto Bertarelli, face a treia tran­zac­ţie im­portantă din ultimul an şi jumă­tate pe piaţa locală prin prelua­rea clinicilor Hiperdia şi intră în luptă pentru un loc în topul celor mai mari jucători pe o piaţă de 1,4 mld. euro.

» Robert Redeleanu, UPC: Vrem să ne extindem reÅ£eaua la alte 500.000 de case până în 2018. Odată ce vom atinge 3,2 - 3,3 milioane de gospodării, vom discuta ÅŸi despre servicii de telefonie mobilă

Compania UPC, al doilea jucător de pe piaţa de cablu TV din România, îşi va menţine ritmul susţinut de investiţii în reţea cu obiectivul de a acoperi în 2018 cu infrastructura proprie peste 3,2 milioane de gospodării, faţă de 2,7 mi­lioane la jumătatea acestui an.

» Cheltuielile de investiÅ£ii ale statului au scăzut cu 9% la nouă luni. Binefacerile sociale sunt achitate din banii pentru autostrăzi

» Ministrul german al finanÅ£elor: România are una din cele mai dinamice rate de creÅŸtere economică din UE, ceea ce este de remarcat în astfel de vremuri grele

România are una dintre cele mai dinamice rate de creştere economică din Uniunea Europeană (UE) şi un nivel al datoriei publice mai mic de 40% din PIB, care trebuie menţinut, a declarat Wolfgang Schäuble, ministrul german al finanţelor.

» Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziÅ£ii la BucureÅŸti

Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

» Resursa internă, fără impact: carburanÅ£ii fără taxe sunt mai scumpi în România decât în state fără resurse. Ce idei pentru ieftinirea motorinei are Consiliul ConcurenÅ£ei

» UPDATE: Nou cutremur puternic, de 6,0 grade, în centrul Italiei - USGS

» Ministrul german de FinanÅ£e: Marea Britanie va trebui să respecte toate reglementările dacă va vrea acces la piaÅ£a UE

Marea Britanie va trebui să respecte toate reglementările pieţei unice a Uniunii Europene dacă va dori menţinerea accesului după Brexit, avertizează Wolfgang Schäuble, ministrul german al Finanţelor, citat de site-ul agenţiei Reuters.