Recomandările poliţiştilor maramureşeni pentru biciclişti

Adaugat la data de: 02.04.2017

      Vremea frumoasă îi face pe iubitorii mişcării pe două roţi să-şi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţiştii maramureşeni le recomandă bicicliştilor să fie precauţi atât la felul în care circulă pe drumurile publice cât şi la modul de asigurare al bicicletelor.   În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător, atrag atenţia oamenii legii. În plus, foarte important e următorul aspect. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu...

Reviste din Maramures

Nu am gasit nici o revista din acest judet

Agentii din Maramures

Nu am gasit nici o agentie de presa din acest judet

Alte stiri din ziarul Sighet Online

» VIDEO: Andrei Neacsu - Acoustic Live Evening @ The Coffee Factory 30.12.2016

VIDEO: Andrei Neacsu - Acoustic Live Evening @ The Coffee Factory 30.12.2016

» Marea serbare populară din Sighetu MarmnaÅ£iei, Festivalul datinilor de iarnă, MARMAÈšIA – 2016 !

Organizarea ediției-2016 a Festivalului de la Sighetu Marmației se datorează sprijinului acordat de către Consiliul Județean Maramureș și organizatorilor locali, Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural din Sighetu Marmației . Marea serbare populară din Sighetu Marmnaţiei- FESTIVALUL DATINILOR DE IARNA, constituie un prilej şi o modalitate în acelaşi timp de a imprima un sens şi un conţinut nou unor datini şi obiceiuri străvechi, de valorificare a acestora, prezintă tot ce are Maramureşul mai trainic şi mai autentic în arta populară făurită de multe generaţii ale acestor oameni minunaţi din nordul țării. Festivalul datinilor de iarnă, de la Sighetu Marmației se desfășoară în condițiile profundelor transformări care au loc pe plan economic, social și chiar politic, inclusiv în localitățile rurarale. De aceea el suferă modificări cărora organizatorii trebuie să le facă față. În satele maramureșene se încearcă mai nou reinvetarea datinilor și obiceiruilor de Crăciun și Anul Nou, tinerii și adulții, cei care se întorc acasă din țările unde lucrează, îmbracă cu plăcere costumul tradițional, merg la colindat, participă la petrecerile ce se organizează prin pensiunile și localurile construite sau nu in stil popular. Dar, este din ce în ce mai greu să aduci la festivalul de la Sighetu Marmației elemente care să reprezinte specificul localităilor. Folcor mai există, nu mai sunt animatori culturali, instructori artistici, lideri care să valorifice în spectacole elementele acestor tradiții.

» VIDEO: Chanukkah 5777 la Sighet

VIDEO: Chanukkah 5777 la Sighet

» Incendii in ultimele 24 de ore

Pompierii Gărzii Bogdan Vodă, împreună cu pompierii voluntari, au intervenit în localitatea Săliștea de Sus, unde o centrală termică pe lemn a fost cuprinsă de flăcări. A ars centrala termică și aproximativ 6 metri liniari din izolația unui cablu electric. Militarii Secției de Pompieri Vișeu de Sus au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit la o magazie. Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului împreună cu pompierii voluntari. În incendiu au fost distruși circa 100 de metri pătrați din acoperișul din lemn al magaziei și diverse obiecte de mobilier.

» Rezultatele proiectului "O cana de Fericire"

Ieri, 27 decembrie, clubul Rotaract Sighet a derulat in Parcul Mare din Sighet, proiectul districtual ”O cana de Fericire”. Proiectul a avut loc in luna decembrie in majoritatea oraselor din tara, acolo unde exista cel putin un club Rotaract. Scopul proiectului in sine este de a aduna bani pentru a putea realiza un proiect, pentru a ajuta comunitatea sau a interveni intr-un caz social.  Clubul Rotaract Sighet a strans ieri suma de 3050 de lei, bani care vor fi utilizati pentru a finaliza lucrarile de renovare a trei bai din incinta sectiei de Obstetrica-Ginecologie, a Spitalului Municipal Sighet. Sub sloganul ”Prietenul Spitalului”, sighetenii au donat bani in schimbul unei ”cani de fericire”. Pe aceasta cale, clubul Rotaract Sighet tine sa multumeasca celor doua cluburi Rotary, respectiv clubul Rotary Sighet si Rotary Voievodal pentru ajutorul dat in acest proiect, precum si celorlalti sponsori si parteneri. Prima parte a proiectului s-a incheiat si urmeaza ca in primavara sa se finalizeze prin terminarea lucrarilor la cele 3 bai.

» Turul Sighetului - o plimbare in jurul orasului pe 2 ianuarie 2017

După excesele alimentare prilejuite de Sărbătorile de iarnă, vă invit la o tură de detoxifiere:   Turul Sighetului, varianta de 11 km (există şi variante de 7, 18, sau chiar 25 km), pe traseul Grădina Morii-dig Iza-Abator-Spital-bariera Cearda-dig Tisa-Pod Istoric-str. Crişan-Cămara-str. Pandurilor-Cazarmă-Cil-Big-str. Balc Vodă-Parcul Dendrologic-dig Iza-Grădina Morii. Turul va începe şi se va termina la Podul de la Grădina Morii. Data: 2 ianuarie 2017, ora 12,30. Durata aproximativă: 3-4 ore. 

» Festivalul datinilor de iarnă de la Sighetu MarmaÈ›iei, MARMAÈšIA - 2016

Ideea valorificării culturii populare în formele vieţii contemporane şi-a găsit o concretizare fericită prin iniţierea în anul 1969 a Festivalului folcloric de datini şi obiceiuri de iarnă de la Sighetu Maramţiei, organizat la cumpăna dintre ani, în miezul sărbătorilor tradiţionale din luna decembrie. Festivalul de la Sighetu Marmaţiei este printre primele de acest gen din ţară, modelul acestiuia fiind preluat apoi şi de alte judeţe ale ţării cu puternice zone de tradiţie ca Suceava, Argeş, Mureş, Ialomiţa şi altele. Acest festival îşi are rădăcina în bogăţia datinilor şi obiceiurilor de iarnă foarte bine păstrate în Maramureş, dar şi în tradiţia organizării unor serbări cu prilejul Crăciunului ce au mai avut loc în Sighetu Marmaţiei sub organizarea primăriei locale, încă de prin anii de după Marea Unire. În zilelede 27-28 decembrie 1969 au avut loc primele manifestări din cadrul „Festivalului datinilor şi obiceiurilor de iarnă”, ce avea să intre apoi în tradiţie, ajungându-se  în prezent la ediția 48-a.

» Recomandări pentru Sărbătorile de iarnă în zona staÅ£iunilor montane

Jandarmii montani maramureşeni, readuc în atenţie respectarea principalelor reguli şi măsuri specifice, pentru a avea o vacanţă reuşită, lipsită de incidente şi în siguranţă,  tuturor celor care petrec Sărbătorile de iarnă în staţiunile montane de pe raza judeţului nostru. Reamintim faptul că, în zona staţiunii montane Cavnic, drumul judeţean 109, care asigură legătura între localităţile Cavnic şi Strâmbu Băiuţ, este închis circulaţiei, în zonă nu este posibilă efectuarea apelurilor telefonice decât prin S.N.A.U. 112 şi există pericolul de înzăpezire. Drumul este închis până în primăvară, iar cei care au intenţia să îl traverseze o fac pe propria răspundere. Cu toate că există indicatoare care semnalează faptul că drumul este închis circulaţiei pe timp de iarnă, mai sunt persoane care se aventurează în acea zonă. Astfel că în data de 26.decembrie a.c., la ora 12:45, jandarmii montani au fost solicitaţi să intervină pentru a acorda sprijin în două situaţii în care,  două autoturisme, unul aparţinând unui grup de cetăţeni italieni, iar celălalt unui cetăţean român domiciliat în judeţul Cluj, autoturisme ce se deplasau dinspre localitatea Strâmbu Băiuţ spre oraşul Cavnic,  care au rămas înzăpezite în zona Pasului Rotunda, de pe drumul judeţean 109, în locul numit Cascada Covăciei, loc unde stratul de zăpadă avea aproximativ 30 cm. grosime.

» Acoustic Live Evening cu Andrei Neacsu pe 30.12.2016 la The Coffee Factory

» VIDEO: Morbid Tales - Acoustic Live @ The Coffee Factory (23.12.2016)

VIDEO: Morbid Tales - Acoustic Live @ The Coffee Factory Sighet (23.12.2016) 

» Atac sângeros în SIGHETU MARMAÅ¢IEI în urmă cu puÅ£in timp!

Din informaţiile noastre (NR. JurnalMM.ro) în Sighetu Marmaţiei în jurul orei 21,00 un tânăr a fost atacat de un prieten de pahar în zona PLIMOB pe strada Unirii, zona sălii de jocuri.   Atacatorul a folosit un cuţit , victima a fost tăiată la picior şi a pierdut mult sânge după care a leşinat.   La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi un echipaj al jandarmeriei.

» VIDEO: Transa & Pac Dan - Spune-mi feat. Roxana

Sighetenii Transa & Pac Dan impreuna cu Roxana au lansat pe 17 decembrie 2016 videoclipul piesei "Spune-mi".

» ExpoziÅ£ie internaÅ£ională “CULORI PENTRU PACE”

Expoziţia internaţională “CULORI PENTRU PACE” este un eveniment care are loc pentru a doua oară în Sighetu Marmaţiei ca urmare a unei serii lungi de expoziţii din acest an ale Asociaţiei I COLORI PER LA PACE din Italia, a cărei preşedinte este domnul Antonio Giannelli. Proiectul asociatiei italiene a început acum doi ani, odata cu comemorările din Sant’Anna di Stazzema, oraş martir prin masacrul comis de nazişti în 12 august 1944 şi care se situează în mijlocul teritoriului numit Parco Nazionale della Pace, unic în Europa. Asociaţia I COLORI PER LA PACE a reuşit în acest an să colecteze desene ale copiilor din 86 de ţări, de pe cinci continente. Adunate la Stazzema, mii de desene pornesc în expoziţii care cutreieră lumea purtând mesajul de pace al miilor de copii din zeci de ţări. În aceste expoziţii, copiii din întreaga lume işi exprimă prin intermediul desenului, formelor şI culorilor, dorinţa de pace si protestul faţă de ororile războaielor, care, din păcate, mai fac si astăzi victime în unele ţări.  

» EKO SIGHET - Christmas party 22,12,2016

» Măsuri de prevenire ce trebuie respectate în perioada Crăciunului si a Anului Nou

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pentru a evita eventualele situații de urgență în perioada Crăciunului si a Anului Nou: - instalaţiile pentru Bradul de Crăciun şi alte elemente electrice decorative, nefiind utilizate des (doar câteva săptămâni pe an) necesită o atenţie sporită pentru a ne obişnui cu ele. Este necesar ca înainte de exploatare acestea să fie verificate. - bradul de Crăciun se amplasează cât mai departe de sursele de căldură, într-un recipient cu pământ sau nisip care se udă zilnic. -  se recomandă utilizarea brazilor din material plastic. - păstraţi elementele de decor şi felicitările confecţionate din hârtie, carton sau materiale plastice la distanţă de reşouri, becuri cu incandescenţă, artificii sau lumânări întrucât se aprind şi ard foarte uşor.

» Colindele jandarmilor maramureÅŸeni a răsunat È™i în instituÅ£iile din Sighet

Continuând tradiţia, premergător sărbătorilor de iarnă, Corala Militară „PINTEA VITEAZUL” a Jandarmeriei Maramureş, coordonată de către preotul militar dr. Achim Daniel, încă din ziua de vineri, 16 decembrie a.c., încântă locuitorii judeţului  prin colindele interpretate. Corala mixtă a Jandarmeriei, formată din cadre militare femei şi bărbaţi, transmite mesajul religios printr-un bogat repertoriu de colinde tradiţionale, participând de-a lungul anilor la diverse activităţi ocazionate de Sărbătorile de iarnă, îmbogăţindu-şi an de an repertoriul. Corala Militară „Pintea Viteazul” a început pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă  încă din primele zile ale lunii curente. 

» Concertul corurilor È™i grupurilor de colindători din Protopopiatul Ortodox Român din Sighetu MarmaÅ£iei- un eveniment de excepÈ›ie !

Ajuns la ediția a 14-a, Concertul corurilor și grupurilor de colindători din Protopopiatul Ortodox Român din Sighetu Marmaţiei a fost un eveniment de excepție, atât prin conținut cât și prin calitatea interpretării și regiei artistice.Prea Sfințitul părinte dr. Iustin Hodea, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a  Maramureşului şi Sătmarului, aprecia că valoarea acestui eveniment “a crescut de la ediție la ediție”, contribuind la păstrarea colindului autentic maramureșean dar venind și cu valorificarea corală a vechilor colinde. Organizatori au fost:Protopopiatul Ortodox Român, Primăria municipiului, Asociația Filantropică „BUNAVESTIRE”și Centrul Cultural Sighetu Marmației, coordonatorul  evenimentului protopop Vasile Aurel Pop, regia artistică și scenariul prezentării, prof.dr. Dorel Todea având coprezentator pe Adela Neag. La concert a asistat ing. Horia Scubli, primarul municipiuluiSighetu Marmației fiind prezent la toate evenimentele cultural-artistice importante din oraș și nu numai.

» Un mic ghid de achizitie pentru cei ce vor sa isi cumpere primul pickup

M-am decis sa scriu acest mic ghid pentru ca vad ca in ultimul timp sunt tot mai multi care vor sa faca primii pasi in lumea vinylului. Asa ca incerc sa raspund intr-o oarecare masura eternei intrebari : "dar eu ce pickup sa-mi iau?"   Asadar va propun un exercitiu Q&A ( question and answer) 1. Sa caut pickupul dupa marca amplificatorului? Am observat ca multi fac o foarte mare greseala: cauta pickup-ul sa fie "din linie". Legea prostiei face ca de cele mai multe ori, pickupul aferent liniei detinute sa fie un model jalnic, care mai mult il va indeparta pe noul proprietar de vinyl decat il va apropia. Exista si exceptii de la aceasta regula, dar cel putin in ultimul timp nu am intalnit niciuna. Mai exista stereotipia ca "se pupa" mai bine cu amp-ul. Nimic mai fals.

» Festivalul Datinilor si Obiceiurilor de Iarna Marmatia - 27.12.2016

» VIDEO: Ilinca Ples - Live @ The Coffee Factory (17.12.2016) - secvente

  VIDEO: Ilinca Ples - Live @ The Coffee Factory (17.12.2016) - secvente

» O cana de fericire, eveniment caritabil organizat de Rotaract Sighet pe 27.12.2016

O cana de fericire, eveniment caritabil organizat de Rotaract Sighet pe 27.12.2016 in Parcul Central din SIghet

» Iarna la Bârsana - Peter Lengyel este inconfundabil cand vine vorba de natura si frumusetile ei

''Pentru iarna 2016-2017, este destul de probabil să fac circa 10-15 ieșiri pe la Bârsana. O să fie un fel de zonă preferențială pentru fotografiere de iarnă, alături de Breb… și cred că ar merita continuată explorarea hivernală a munților Igniș precum și a văii Ronișoara… în loc de a hiberna în casă. Dacă ai aceste 4 zone cât de cât conturate, poți să ai o abordare mai programatică, nu doar să te bazezi pe hazard. Fiecare dintre cele 4 teritorii este fix îndeajuns pentru a avea spectaculozitate de toate felurile, șanse de a vedea specii sălbatice și peisaje care să merite efortul de a ajunge în acele locuri, în mijlocul zăpezilor. Pentru a avea riscuri mai reduse, este de preferat să abordezi pe timp de iarnă doar zone pe care le cunoști ca în palmă, din perioadele fără zăpadă. Adică, în zona Bârsana am făcut destule ieșiri în vara 2016, încât să știu fiecare piatră, fiecare cioată și fiecare înmlăștinire de pe traseele pe care le-aș parcurge în zăpezi. Să faci mari experimente în locuri mai necunoscute, adaugă ceva risc de care deloc nu este nevoie. Pentru a avea chef de creativitate fotografică naturalistică și de filmare, trebuie să ai senzația de siguranță, să cunoști exact locul în care ești, să percepi exact cum se poate ajunge aici și cum se poate merge înapoi la șosea, când este seară. Este un fel de echilibristică între accesarea cu echipamente foto/video serioase a locurilor cele mai frumoase și mai sălbatice, cu cele mai promițătoare subiecte… totuși păstrând la minim riscurile, efortul și deranjul… încât să simți că a meritat. Să simți că a fost perfect. Că a fost splendid.'' Foto:Peter Lengyel

» Calendar maramuresean - 17 decembrie

-17 decembrie 1405: mandat regal prin care Vinţ, Şandor, Dragoş şi Bud „de Cosău” sunt introduşi în posesiile Berbeşti, Fereşti, Călineşti, Baloteşti (sat dispărut, azi parte a satului Sârbi), Vinţeşti (azi parte a Budeştiului), Budeşti şi Văleni. -La 17 decembrie 1900, protopopul de Dej, Teodor Herman, a plecat la Săcel ca să organizeze acolo parohie ortodoxă, sătenii fiind nemulţumiţi de taxele prea ridicate impuse de către greco-catolici. Protopopul era aşteptat de către 160 călăreţi din sat, dar la intrare, jandarmii austro-ungari l-au oprit şi trimis înapoi în Ardeal. -În imagine: una dintre extraordinarele cruci de mormânt de la Botiza, în care Răstignirea este de un arhaism ireal, părând mai degrabă a fi de secol XII romanic, decât de secol XX...

» Guvernul a stabilit situatiile in care pot fi ridicate vehiculelor parcate neregulamentar

Guvernul a aprobat joi o hotarare privind unele proceduri pentru ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar. Masurile aprobate de Guvern nu vizeaza un rol punitiv al masurii, acest lucru intrand in sfera raspunderii contraventionale. Insa, prevad un set de reguli procedurale care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial. Vezi in ce situatii pot fi ridicate masinile. In acest sens, Executivul a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, astfel incat sa fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicarii acestei masuri tehnico-administrative.

» De ce MaramureÅŸul istoric a rămas fără parlamentari ? (editorial de Teofil Ivanciuc)

Am aflat cu toţii lista celor 10 parlamentari ce vor reprezenta judeţul Maramureş. Aceştia sunt: senatorii Sorina Pintea (PSD), Severica Covaciu şi Iustin Talpoş (ambii PMP), domiciliaţi în Baia Mare, Ulmeni, respectiv Baia Mare. Deputaţi: Viorica Cherecheş (PNL), Gheorghe Şimon, Călin Matei, Sorin Bota (tustrei de la PSD), Adrian Todoran (PMP), Vlad Duruş (USR) şi Norbert Apjok (UDMR), toţi din Baia Mare, cu excepţia lui Apjok care domiciliază în Coltău, a lui Gheorghe Şimon, care este din Vişeu de Sus şi a lui Sorin Bota, băimărean domiciliat în Cluj-Napoca.     Deci, din 10, unul singur - Şimon- va reprezenta întreg Maramureşul istoric. Motive ar fi mai multe:

» Calendar maramuresean...

-Pe 16 decembrie 1416, Conventul din Lelesz emite o diplomă la ordinul regelui Sigismund, prin care Bogdan şi George de Dolha sunt puşi în stăpânire în sate pe Valea Bârjabei (din Maramureşul de nord). -La 16 decembrie 1848 are loc o mare anchetă la Ieud, trei ţărani fiind arestaţi şi condamnaţi pentru revoltă contra autorităţilor revoluţionare maghiare. -În afara calendarului: reclamă de presă a unicului pantofar român din Sighetul anilor 1920, oraş în care românii au devenit prima dată majoritari abia după 1948...

» P.S. Părinte Iustin Sigheteanul a fost ales Episcop titular al Episcopiei MaramureÅŸului ÅŸi Sătmarului

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit azi, vineri, 16 decembrie 2016, în şedinţă extraordinară, pentru a alege Episcopul titular al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în scaunul rămas liber prin trecerea la Domnul a Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop Justinian. Membrii Sfântului Sinod, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au ales, cu 36 de voturi pentru, din 43 exprimate, ca Episcop titular al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului pe Preasfinţitul Părinte Iustin Hodea Sigheteanul, fost, până azi, Arhiereu-vicar al Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului. În conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod. Din partea Sinodului Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului au fost nominalizați doi candidați: Preasfinţitul Părinte IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit TIMOTEI BEL, Stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă şi exarhul Mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

» Un poliÈ›ist de frontieră care efectua cercetări într-un dosar de contrabandă a refuzat 500 euro mită oferiÈ›i de un inculpat în cauză

În perioada 15 septembrie – 15 decembrie a.c. ofițerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciului Judeţean Anticorupţie  (S.J.A.) Maramureş, în cooperare cu ofițeri ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au desfășurat activități procedurale pentru documentarea și probarea unor infracțiuni de corupție în conexiune cu infracțiuni de contrabandă cu țigări.    În fapt, la data de 14.09.2016, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – Sectorul Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte a sesizat D.G.A. – S.J.A. Maramureș, cu privire la faptul că, la data de 11.06.2016, a participat, alături de alți polițiști de frontieră, la o activitate de constatare în flagrant a unei infracțiuni de contrabandă, comisă de către I.I., de 25 ani, din Maramureș. Acesta a fost depistat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 1319 pachete conținând țigări netimbrate, fără documente de proveniență, sens în care pe numele său a fost înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

» Cele mai frumoase carti de dragoste

O intrebare pe care o pun tot mai multe persoane celor ce citesc carti in ziua de azi este: “De ce citesti?” Cand ai la indemana internet, retele de socializare, filme, emisiuni distractive si alte metode de umplere a timpului liber, faptul ca mai exista persoane care prefera o carte in detrimentul altor activitati ar trebui sa le dea motive serioase de introspectie celor care nu citesc.    Daca doriti sa descoperiti pasiunea lecturii si sa intelegeti motivele pentru care altii se bucura atat de mult de o carte buna, recomandabil este sa incepeti cu carti de beletristica. Din randul acestui tip de carti, aveti o sansa in plus sa descoperiti savoarea lecturii daca o sa optati pentru cele mai frumoase carti de dragoste deoarece acest tip de carti va fac sa va transpuneti intr-o povestea pe care o traiti intens datorita faptului ca va stimuleaza imaginatia. 

» CONCERT DE COLINDE - Corul Bisericii Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului

Preoţii, Consiliul parohial şi CorulBisericii Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, vă invită la concert de colinde în Duminica dinaintea Naşterii Domnului, 18 Decembrie 2016, ora 17,00, în biserica parohială din Sighetu Marmaţiei, str. Dragoş Vodă, nr. 3. De la înfiinţarea corului în anul 1969, concertele s-au ţinut fără întrerupere, acesta fiind cel de al 48-lea concert de colinde.