Recomandările poliţiştilor maramureşeni pentru biciclişti

Adaugat la data de: 02.04.2017

      Vremea frumoasă îi face pe iubitorii mişcării pe două roţi să-şi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţiştii maramureşeni le recomandă bicicliştilor să fie precauţi atât la felul în care circulă pe drumurile publice cât şi la modul de asigurare al bicicletelor.   În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător, atrag atenţia oamenii legii. În plus, foarte important e următorul aspect. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu...

Reviste din Maramures

Nu am gasit nici o revista din acest judet

Agentii din Maramures

Nu am gasit nici o agentie de presa din acest judet

Alte stiri din ziarul Sighet Online

» ÃŽn România statul păstoreÅŸte distrugerea tradiÅ£iilor, dar în UE este invers

De la Cimitirul Vesel din Săpânţa, cel mai cunoscut loc de veci din lume unde cei îngropaţi sunt simplii săteni, nu celebrităţi.... Fondatorul cimitirului, Stan Ioan Pătraş, a avut 16 ucenici (cf. propriilor sale spuse), din care azi mai lucrează câţiva. Din cele peste 1300 de cruci ale celebrului cimitir, doar vreo 150 sunt moştenite de la Pătraş (restul lucrărilor sale fiind repictate sau înlocuite), majoritatea fiind create de către urmaşii acestuia. Cel mai prolific dintre toţi este Stan Gheorghe Colţun (Colţun tânărul), care a realizat până acum peste 500 de cruci! Practic, omul a lucrat cât toţi ceilalţi meşteri la un loc, dar laurii îi culege nu el, ci cei care le zâmbesc turiştilor… Colţun, care a lucrat şi la Casa Poporului şi la restaurarea Palatului Cotroceni, face parte din aceaşi familie cu alţi renumiţi cioplitori de cruci: Teodor şi Vasile Stan Colţun, ultimul avându-l ginere pe Turda Toader Sepe, singurul rudă cu Pătraş, căruia i-a fost nepot. Alţi meşteri de cruci din Săpânţa, unii dintre ei încă activi: Dumitru Pop Tincu, fratele său, Viorel Pop Tincu, Ion Stan şi Toader Nacu şi alţii, inclusiv femei! Până în urmă cu câţiva ani, meşteşugarii din Săpânţa trăiau în armonie în timp ce ciopleau crucile care se pun la mormintele sătenilor, aşa cum a fost de pe vremea lui Pătraş. Dar, în anul 2008, Dumitru Pop Tincu a înregistrat ca marcă individuală la OSIM « crucea de Săpânţa » (şapte modele distincte) şi culoarea « albastru de Săpânţa » (care este cumpărată din magazin şi are nenumărate nuanţe diferite), după ce a cumpărat drepturile de continuitate ale operei lui Pătraş de la una din cele două fiice ale celebrului creator popular! Greu de priceput cum OSIM a putut accepta aşa ceva!

» Expozitie Martisor - Muzeul Maramurersean

» SancÅ£iuni aplicate de către jandarmii sigheteni

Jandarmii aflaţi în timpul serviciului pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, în cursul zilei de miercuri, 22 februarie a.c.,au aplicat sancţiuni contravenţionale privind  încălcarea  unor prevederi legale. În jurul orei 16:10, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei,  aflându-se pe strada Dragoş Vodă la Casa de Bătrâni, a adresat injurii, expresii şi cuvinte jignitoare asistentei şi a provocat scandal de faţă cu  pacienţii. Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei. În faţa clubului ,,Monaco’’, situat pe strada Bogdan Vodă, în jurul orei 23:00,  jandarmii au intervenit pentru aplanarea unui conflict între doi tineri care îşi adresau injurii, cuvinte şi expresii jignitoare, indignând persoanele aflate în acel loc. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu avertisment.

» “Un altfel de martisor” la Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei

Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei intampina primavara cu ocazia vernisarii expozitiei cu vanzare din cadrul proiectului educational umanitar “Un altfel de martisor”. Scopul acestei actiuni este educarea in spiritul solidaritatii umane prin munca si donatii pentru persoanele nevoiase. Prin derularea acestui proiect gradinita isi propune ca, atat copiii, cat si membri ai comunitatii locale sa invete sa fie mai buni, incercand sa creeze momente de bucurie pentru persoanele amintite mai sus. Acest proiect a debutat in anul 2012, odata cu deflagratiile de la Sighetu Marmatiei, din 19 februarie, cunoscand o dezvoltare pe parcurs prin colaborarea gradinitei cu Asociatia “Parinti Salvatori” (din anul 2016) si Liceul Tehnologic Marmatia (din anul 2017), urmand ca pe viitor sa ia amploare in randul comunitatii (a declarat initiatorul proiectului, d-na Nicoleta Doboes). Expozitia a avut deschiderea oficiala in data de 22 februarie, ora 13:00, bucurandu-se de un numar mare de participanti din partea institutiilor colaboratoare. Sunt expuse aproximativ 300 de martisoare, confectionate de prescolari, sub indrumarea educatoarelor. Scopul caritabil din acest an este directionarea banilor, obtinuti din vanzarea martisoarelor, catre Casiana si Ionut, doi copii care sunt supusi unor tratamente medicale cu costuri prea mari pentru bugetul parintilor.

» Peste 27.000 de pachete cu Å£igări confiscate la Sarasau

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competență, peste 27.000 pachete țigări, în valoare de peste 274.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România. În data de 22 februarie a.c., acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, județul Maramureș, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 08.15, patrula poliției de frontieră a observat un autoturism  marca Dacia Logan, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Sarasău. Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea în trafic, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noştri, acroşând uşor autospeciala poliţiei de frontieră, după care şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

» Turneu de baschet U16 la Sighetu Marmatiei- grupa C valorica

In acest sfarsit de saptamana, la Sighetu Marmatiei se va desfasura un turneu de baschet U16 - grupa C valorica. La turneu participa echipele  LPS Tg Mures, CSS ''Nagy Mozes'' Tg. Secuiesc si echipa CSS Sighet II. Turneul va debuta sambata de la orele 13:00 cu meciul dintre CSS Sighet II si LPS Tg. Mures, iar de la ora 17:00 echipa muresana cu CSS ''Nagy Mozes'' Tg. Secuiesc. Duminica, de la orele 8:30 va juca CSS Sighet cu CSS ''Nagy Mozes'' Tg Secuiesc, iar de la orele 10:30 prima echipa de U16 a CSS Sighet joaca impotriva celor de la CSU Sibiu, in etapa a V-a din cadrul CN - semifinale.

» Anca Ilies canta de Dragobete la The Coffee Factory

Vineri, 24 februarie, ora 20 la The Coffee Factory (vis-a-vis de primarie) se sarbatoreste Dragobetele cu un recital live sustinut de Anca Ilies. Intrarea libera!

» Batalia Cartilor, o noua editie pe 23.02.2017 la Centrul Cultural Sighet

Evenimentul va avea loc în Sala Festivă de la etajul 1 şi se va desfăşura - aşa cum v-am obişnuit - pe două secţiuni: categoria 11-13 ani şi categoria 14-18 ani. Concurenţi sunt cititorii bibliotecii care s-au încumetat să citească toate cele 10 cărţi din tematica stabilită şi apoi s-au înscris la acest concurs. Competiţia va cuprinde dezbaterea "Convinge-mă să citesc!", va urma un concurs pe marginea cărților citite, iar la final se vor desemna câștigătorii și se vor înmâna premiile. Ca o noutate, la această ediţie concurenţii îşi vor putea adresa întrebări unii altora, iar această latură interactivă va aduce cu siguranţă un plus de dinamism şi de atractivitate concursului.

» Avantajele folosirii unui aparat de epilat IPL

Va mai aduceti aminte de perioada in care femeile nu se epilau? Nici noi, si nici nu vrem sa ne aducem aminte. In ziua de azi, nu mai exista vreo femeie care sa tina la modul in care ea arata si sa nu se epileze. E normal ca orice fata sau femeie sa se ingrijeasca si sa arate cat mai bine atat pentru confortul personal cat si pentru a atrage intr-un mod placut privirile barbatilor. Pentru a obtine o piele fina, femeile au cautat diverse metode si au facut numeroase sacrificii de-a lungul istoriei, insa primul aparat de epilat a aparut abia acum un secol. De atunci, pe masura ce stiinta a avansat, si tehnologia de realizare a aparatelor de epilat a progresat, venind in ajutorul femeilor cu metode cat mai putin invazive si dureroase pentru a obtine pielea fina pe care si-o doreau pentru o perioada cat mai lunga. Asa s-a ajuns azi ca o tehnica speciala de epilat care era accesibila pana nu demult doar saloanelor de frumusete sa devina la indemana oricarei persoane datorita unui obiect de ingrijire personala cunoscut ca fiind cel mai bun epilator ipl. Despre ceea ce inseamna de fapt ipl vom vorbi in continuare. 

» De Dragobeste, Rotaract serveste!

» Rotary Club Sighet va invita la spectacolul de teatru cu piesa "Cerere in casatorie" (de A. P. Cehov)

» Poetul Grigore Vieru- omagiat la Centrul Cultural Sighetu MarmaÈ›iei

La Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc un momentdedicat poetului  GRIGORE VIERU, organizat de Cenaclul literar al Centrului Cultural, Asociaţia culturală Pro Basarabia şi Bucovina filiala Maramureş și Colegiul Național “Dragoș Vodă”. Grigore Vieru a fost la Sighetu Marmației în anul  2008.În același an poetul participa la un ultim interviu la Radio România Sighet (realizator Dorel Todea) La manifestarea omagială au vorbit despre poet prof. Doina Voina și prof.dr. Ioan Dorel Todea după care a fost prezentat un slide cu imagini și un interviul realizat cu Grigore Vieru. Cu o deosebită sensibilitate și înțelegere a mesajului poetic, elevele de la Colegiul Național “Dragoș Vodă”, au recitatdin versurile lui Grigore Vieru  (coordonator prof. dr. Raluca Lozba). 

» „Serbările Zăpezii” la BorÅŸa in 18 ÅŸi 19 februarie

     În zilele de 18 şi 19 februarie a.c., Primăria oraşului Borşa şi Serviciul Cultură Borşa organizează „Serbările Zăpezii”, eveniment ce va avea loc în Complexul Turistic Borşa.     Organizatorii preconizează participarea unui public numeros, întrucât pe parcursul celor două zile de sărbătoare, sunt organizate diverse activităţi.     Sâmbătă, manifestările vor debuta cu concurs de schi urmat de concert de muzică şi coborârea cu torţe iar duminică, va avea loc expoziţia canină, apoi program artistic de muzică uşoară şi folclorică, coborârea cu torţe, foc de artificii etc.

» VIDEO: Lansare carte Peter Hurley @ Sighet

VIDEO: Lansarea volumului "In cautarea Focului Viu" de Peter Hurley (Sighet)

» VIDEO: Lansarea volumului Focul Viu de Peter Hurley (Sighet)

VIDEO: Lansarea volumului Focul Viu de Peter Hurley (Sighet)

» Importanta sustinerii tinerilor in competitiile sportive

Importanta pe care o are sportul in viata omului nu o poate contesta nimeni. Ca beneficiile pentru organism sunt nu doar fizice ci si psihice, o stim din antichitate. Mens sana in corpora sano, dictonul latin care a ramas pana in zilele noastre ca model de existenta sanatoasa a omului pe acest pamant, are rolul sa ne aminteasca mereu despre importanta sportului pentru minte si trup, de aceea e bine sa fie practicat de la cea mai frageda varsta. Tot din aceeasi perioada, oamenii au urmarit cu interes competitiile sportive si chiar au pariat pe cei care credeau ca vor castiga o competitie. Daca in antichitate, pariurile erau mai mult la indemana oamenilor puternici din punct de vedere financiar, acestia aratandu-si statutul prin suma pe care o mizau, in zilele noastre este la indemana oricui sa faca pariuri sportive legale, putand oricine paria orice suma, dupa bugetul fiecaruia, pentru oricare competitie sportiva, insa dintre toate, fotbalul, care e si sportul rege, atrage cel mai mult barbatii si in privinta pariurilor.

» ÃŽn căutare de voluntari! Proiectul „Salvator din pasiune” - continuă în toată È›ara!

În anul 2016, proiectul de voluntariat în cadrul unităților IGSU a reușit să mobilizeze peste 750 de voluntari în situații de urgență, care să se alăture pompierilor salvatori în misiunile specifice. Interesul crescut pe care cetățenii l-au manifestat încă de la lansare, a condus la reanalizarea posibilităților instituționale și identificarea soluțiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice, fără ca accesul acestora să fie condiționat de numărul locurilor disponibile.

» Intreruperi programate si avarii in Sighetu Marmatiei, maine , 14 februarie 2017

Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile. Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare. Data Interval orar Motivul Influență asupra consumatorilor Zona afectată 14-Feb-2017 09.00 - 18.00 cuplare branșamente fără apă Cartier Bogdan Vodă bl.C2, C3, C4, C5, C15, C16, C17 14-Feb-2017 09.00 - 16.00 lucrări de reparații fără apă str.Nicolae Titulescu, str.Pescarilor, str.Horea, str.Crișan, str.Cloșca, str.Primăverii, str.Gării Avarii/Întreruperi neprogramate Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor avarii. Ne cerem scuze pentru aceste incidente – independente de voința noastră. Echipele de intervenție sunt la fața locului, pentru remedierea situației și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Data Ora reluării furnizării Motivul Influență asupra consumatorilor Zona afectată 13-Feb-2017 16.00 conductă spartă fără apă str.Gheorghe Șincai (tronson str.Mărășești, str.Balc Vodă, str.Bogdan Vodă) bl. B1,B2, B3, B4, B6 13-Feb-2017 16.00 conductă spartă fără apă str.Bobâlna 10-Feb-2017 15.00 conductă spartă fără apă str.Crișan    

» Invitatie - Grigore Vieru

» Volei feminin - Sighetencele au luptat dar adversarele au invins

In meciul disputat azi pe teren propriu, echipa de volei feminin a CSS Sighet nu a reusit din pacate sa se impuna in fata adversarelor de la LPS Turda, acestea castigand cu scorul de 3-0. Inca mai e nevoie de coordonare in teren, colaborare si atentie sporita din partea voleibalistelor sighetence. Aceasta partida a fost condusa de o brigada de arbitrii din Zalau si Baia Mare.

» De Dragobete, Rotaract Serveste !

In data de 24 februarie, de la ora 18, clubul Rotaract Sighet organizeaza pentru a treia oara consecutiv, proiectul De Dragobete, Rotaract serveste. Acest proiect inseamna o seara speciala la un restaurant sighetean, in care, rotaractienii isi vor atribui rolul de ospatari. Cei prezenti vor putea lua masa intr-un cadru festiv si vor avea parte de un concert organizat de tineri artisti sigheteni. In plus, va exista o tombola si premii surpriza. Scopul acestui proiect este de a strange bani din bacsisul lasat de meseni, bani ce vor fi folositi intr-un alt proiect numit De ziua femeilor uitate. La inceputul lunii martie, rotaractienii vor sarbatori Ziua Femeii, alaturi de doamnele de la Caminul de Batrani din Sighet. Impreuna cu cei din clubul Rotary Sighet, le vor organiza un mic spectacol, vor primi pachete cu fructe si mici surprize. In plus, rotaractienii se vor ocupa de doamne, oferindu-le un moment de rasfat din punct de vedere estetic.

» O călăuză ÅŸi doi migranÅ£i irakieni, opriÈ›i la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut doi cetăţeni irakieni, călăuziți de un apatrid de origine irakiană, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ugaria. Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea pentru trafic de migranți, fiind reținut pentru 24 de ore. În data de 6 februarie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, jud. Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat.

» EdiÅ£ia a XI-a a Concursului literar ”Mihai Eminescu”- PlăiuÅ£ –Ucraina, 2017

În satul Plăiuţ din Ucraina, ce aparţine comunei Apşiţa (Vodiţa),a avut  loc ediția a XI-a Concursului literar ”Mihai Eminescu”- la care au participat elevi-reprezentanți ai școlilor românești din dreapta Tisei și un grup de la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu-Marmației.  Inițiatorul și organizatorul acestei forme de omagiere a Poetului Național, al românilor de pretutindeni, este Uniunea Regională “Dacia” din Transcarpatia, președinte dr. Ion M. Botos. La eveniment au fost prezenți, ca la fiecare ediție, reprezentanți ai unor instituții administrative și culturale din Sighetu Marmației, Oradea, Baia Mare și Negrești-Oaș.

» Concurs regional ”TradiÈ›ii È™i obiceiuri străbune” - ediÈ›ia a III-a la GradiniÈ›a cu Program Normal Bocicoiu Mare

În data de 3 februarie 2017 s-a desfășurat concursul regional ”Tradiții și obiceiuri străbune” din cadrul proiectului educațional ”Din străbuni am moștenit”, organizat și coordonat de prof. înv.preșcolar Țifrac Maria la Gradinița cu Program Normal Bocicoiu Mare. La acest concurs care a cuprins trei secțiuni: desen, pictură și colaj, s-au înscris fără taxă de participare peste 280 preșcolari din mai multe județe ale țării și anume: Vâlcea, Gorj, Cluj, Iasi, Bistrița, București, Olt, Galati, Giurgiu, Alba, Caraș Severin, Suceava, Prahova, Bihor, Botosani, Satu Mare, Arges,Brăila, Mureș, Timiș, Dolj, Harghita, Buzău și   Maramureș cu lucrări deosebite, și astfel au avut posibilitatea de a cunoaște obiceiurile și tradițiile din zonă, costumele populare specifice zonei de proveniență. Toți preșcolarii și cadrele didactice participante au obținut premii și diplomă de participare.

» VIDEO: Seara muzicala israeliana la The Coffee Factory (5.02.2017)

Seara muzicala israeliana la The Coffee Factory (5.02.2017)

» VIDEO: Dezghet timpuriu - Iza este plina de sloiuri - nivelul apei a crescut in ultimele 48 de ore

Foto aici.

» Pompierii militari maramureÈ™eni în luptă cu zăpoarele

Pompierii militari maramureșeni au intervenit și astăzi în sprijinul comunităților amenințate de topirea zăpezilor și creșterea nivelului apelor.  La această oră, personalul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, alături de reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență acționează, sub coordonarea lui Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș și a col. Mureșan Ioan-Daniel, inspector șef al I.S.U. Maramureș, pentru deblocarea drumului de acces către mai multe gospodării de pe Valea Vaserului. 70 de persoane au rămas izolate în zonă, din cauza zăpoarelor de gheață care au acoperit drumul pe o distanță de circa 6 kilometri. Acestea au afectat și 6 gospodării. La intervenție participă și reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a apelor, precum și personalul Serviciului Salvamont din Borșa și Vișeu de Sus. Împreună cu autoritățile locale, pompierii organizează și un transport de alimente de strictă necesitate. Din informațiile disponibile la această oră, printre cei izolați nu există persoane care să necesite asistență medicală de urgență, dar un echipaj S.M.U.R.D., însoțit de dr. Macovei Valentin, directorul medical al Spitalului din Vișeu de Sus, se află în zonă pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri.

» Dezghet timpuriu - Iza este plina de sloiuri - nivelul apei a crescut in ultimele 48 de ore

Foto aici.

» Podul de la Iza 'tremura' mai mult decat e necesar - Scanduri putrede, lipsa sau rupte

 

» Kiryat Yam Conservatory (Klezmer band from Israel) @ The Coffee Factory (5.02.2017)

Kiryat Yam Conservatory (Klezmer band from Israel) @ The Coffee Factory (5.02.2017) INTRAREA LIBERA!