Recomandările poliţiştilor maramureşeni pentru biciclişti

Adaugat la data de: 02.04.2017

      Vremea frumoasă îi face pe iubitorii mişcării pe două roţi să-şi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţiştii maramureşeni le recomandă bicicliştilor să fie precauţi atât la felul în care circulă pe drumurile publice cât şi la modul de asigurare al bicicletelor.   În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător, atrag atenţia oamenii legii. În plus, foarte important e următorul aspect. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu...

Reviste din Maramures

Nu am gasit nici o revista din acest judet

Agentii din Maramures

Nu am gasit nici o agentie de presa din acest judet

Alte stiri din ziarul Sighet Online

» Peste 1.600 posturi disponibile în unităţile de învăţământ din MaramureÅŸ

Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a făcut publică lista posturilor şi catedrelor vacante sau rezervate pentru anul şcolar viitor.În total, începând cu anul şcolar 2017-2018, la nivel de judeţ sunt disponibile 1.630 posturi şi catedre, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Dintre acestea, aproximativ 326 sunt deja rezervate, iar alte câteva zeci au fost ocupate în şedinţă publică.   Potrivit statisticii, mai bine de 400 de locuri/catedre din cele peste 1.600 libere sunt în municipiul Baia Mare şi aproape 300 în Sighetu Marmaţiei.Din nou, marea problemă a judeţului nostru rămâne zona rurală, unde, pe lângă şcoli în structură şi clase în regim simultan, pentru anul şcolar viitor este nevoie de aproape 1.000 de persoane.Actualmente, în judeţul nostru, există 7.875 de persoane cuprinse în învăţământul preuniversitar, dintre care 5.674 cadre didactice.

» ALERTÄ‚ MAXIMÄ‚ LA GRANIÅ¢A CU UCRAINA: Controale la frontieră pentru stoparea pestei porcine africane

Controalele de la frontiera cu Ucraina, efectuate de medicii veterinari maramureşeni, se vor intensifica în perioada următoare, potrivit unei decizii luate de către Guvernul României, zilele trecute.   Printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată în 8 martie, Executivul a stabilit măsuri suplimentare pentru prevenirea şi detectarea imediată a pestei porcine africane, în vederea supravegherii pasive, atât la porcii domestici, cât şi la mistreţi, întărirea şi îmbunătăţirea măsurilor de biosecuritate în fermele de porci, precum şi intensificarea controalelor la punctele de intrare în România de la frontiera cu Ucraina. Toate acestea pentru a preîntâmpina introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste ţări.

» Top 5 alimente recomandate atunci cand avem reflux gastroesofagian

Uneori regretam ca am consumat anumite alimente care ne provoaca disconfort, insa in randul celor care sufera de boala de reflux gastroesofagian acest lucru se intampla foarte frecvent.   In timp ce multi oameni sufera ocazional de simptome suparatoare ale aparatului digestiv, precum arsurile gastrice, la aproape un sfert din populatie astfel de simptome apar mai des si pe o perioada de timp mai indelungata. In astfel de cazuri se recomanda vizita la medic, intreruperea consumului de alcool si evitarea alimentelor bogate in grasimi si condimente. Disconfortul abdominal poate fi redus si prin includerea anumitor alimente in dieta zilnica. Iata care sunt acestea, scrie today.com.

» Care este cel mai bun tip de antrenament fizic pentru prevenirea aparitiei semnelor de imbatranire

Cu totii stim ca miscarea efectuata cu regularitate este benefica pentru intregul organism, dar un studiu efectuat recent si publicat in jurnalul “Cell Metabolism” identifica tipul de antrenament care inverseaza semnele nedorite ale inaintarii in varsta, scrie foxnews.com.   Este vorba despre antrementul pe intervale de mare intensitate (sau HIIT – “high-intensity interval traning”), ce consta in alternarea intre exercitiile de rezistenta si miscari rapide de intensitate crescuta, care cresc ritmul cardiac si permit arderea rapida a grasimilor.

» Posturile de tranformare a energiei electrice sunt tot mai cautate

Posturile de transformare compacte sunt echipamente care indeplinesc toate procesele de producere, transport si distributie a energiei electrice, si se folosesc pentru a racorda consumatori publici, industriali (inclusiv in santiere de constructii, irigatii in agricultura, etc.) sau casnici de curent electric la reteaua de medie tensiune, aceste cabine de tensiune avand puteri cuprinse intre 40 si 2500kVA, cu tensiuni de 6; 10; 20kV. Posturile de transformare (PT) sunt folosite in cadrul retelelor electrice trifazate de distributie de tensiune medie, radiale sau buclate pentru alimentarea instalatiilor electrice de joasa tensiune (pana la 1 kV inclusiv), si sunt preferate pentru ca au numeroase avantaje, dintre care amintim instalarea lor rapida, durata de viata de treizeci de ani, mentenanta scazuta, siguranta in functionare atat pentru persoanele care opereaza cu un post de transformare cat si pentru mediu, fiind realizate in varianta constructiva, cu acces atat din exterior cat si din interiorul cabinei de tensiune electrica, in functie de nevoile clientului.   Un post de transformare a energiei electrice este alcatuit dintr-o fundatie de beton armat si anvelopa de beton, integral prefabricata, alaturi de echipamentul de joasa tensiune si cel de medie tensiune. In timp ce fundatia este conceputa sa fie rezistenta la apa pentru a evita orice fel de situatii nedorite, anvelopa are un sistem de ventilatie naturala care asigura gradele de protectie si siguranta pentru o buna functionare, ce include IP 54 pentru camera de medie tensiune si de joasa tensiune, si IP 45 pentru post si clasa de temperatura.

» 11 primării din MaramureÅŸ au semnat pentru menÅ£inerea Judecătoriei DragomireÅŸti

Primarii din 11 localităţi din Maramureşul istoric fac front comun pentru a soluţiona problema Judecătoriei Dragomireşti, pe care unele autorităţi centrale vor să pună lacătul. Edilii din Dragomireşti, Săliştea de Sus, Săcel, Bogdan Vodă, Ieud, Botiza, Poienile Izei, Şieu, Rozavlea, Strâmtura, Bârsana au trimis adrese către Ministerul de Justiţie, CSM, Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Maramureş şi Preşedinţia României.   Potrivit primarului oraşului Dragomireşti, Vasile Ţiplea, în urma audienței avute cu Ministrul de Justiţie, în data de 2 februarie, reieșea faptul că lipsa judecătorilor la Judecătoria Dragomirești reprezintă problema esențială în menținerea judecătoriei în localitate. “Cum această problemă este pe cale de a se rezolva, conform celor spuse de CSM, în ședința din 28 februarie, posturile de judecător urmând a fi completate în urma concursului ce urmează a se finaliza până în data de 22 mai 2017, la care am înțeles că sunt depuse până în acest moment 7 dosare, vă rugăm solicitaţi Curţii de Apel Cluj să nu demareze procesul de redistribuire a dosarelor aflate pe rol la judecătoria Dragomirești înainte de finalizarea concursului pentru judecători, o eventuală rearondare a localităților de la Judecătoria Dragomirești justificându-se doar în cazul neocupării posturilor”, se arată în adresa trimisă de primarul Vasile Ţiplea ministrului Justiţiei.

» Intrările È™i ieÈ™irile din judeÈ›, monitorizate video

Nu este un proiect despre care se vorbește pentru prima dată acum, este o idee mai veche care a revenit în actualitate. În urmă cu aproximativ patru ani, consilierul județean Emil Muntean, membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) și fost președinte al Autorității în legislatura trecută, a avut o discuție cu unii președinți ATOP pe țară, unul din subiectele abordate fiind cel al infracționalității.   „Ni s-a prezentat, la acel moment, faptul că în județele unde ieșirile, respectiv intrările din județele respective au fost securizate cu camere de supraveghere video, infracționalitatea s-a redus semnificativ. Proiectul a fost propus încă de la acel moment să fie implementat și în Maramureș, cu susținerea IPJ, fiind realizate studii de teren și Studiul de Fezabilitate. Înainte de demararea acestei investiții, am cerut, personal, un studiu de piață, pentru a afla care ar fi costurile necesare. Mai mult, am propus ca baza de date obținută prin monitorizarea video să fie pusă și la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Este important să subliniem faptul că acest sistem urmărește doar siguranța cetățenilor județului, dat fiind și faptul că Maramureșul este un județ transfrontalier”, a explicat Emil Muntean, membru ATOP.

» Fiscul isi schimba abordarea controalelor, acestea facandu-se exclusiv in functie de analiza de risc

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, acestea urmand sa se faca exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc", au transmis joi reprezentantii ANAF. Daca vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de Fisc, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale, mai spun reprezentantii ANAF. Acestia atrag atentia contribuabililor ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a deduce, atat in scopul impozitului pe profit cat si al TVA, doar sumele aferente tranzactiilor la care au dreptul. 

» De ce luam in greutate atunci cand urmam un program de exercitii fizice?

Cei mai multi oameni care incep un program sportiv o fac pentru a scapa de kilogramele in plus; cu toate acestea, exercitiile fizice efectuate cu regularitate nu schimba in mod satisfacator numarul de kilograme afisat pe cantar.   Eric Ravussin, profesor la Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Baton Rouge, Louisiana, raspunde la intrebarea din titlu pentru nytimes.com.   Se intampla ca la un numar insemnat dintre persoanele care isi incep programul de activitate fizica sustinuta – ca parte a adoptarii unui stil de viata sanatos – numarul de kilograme sa nu scada semnificativ, impotriva asteptarilor acestora, iar in unele cazuri numarul de kilograme poate creste.

» Fonduri europene 2017: Mici afaceri vor putea primi sediu in incubatoare finantate cu pana la 7 milioane de euro

Antreprenorii romani care vor sa-si deschida mici afaceri vor putea primi sediu temporar, indrumare in business, servicii de contabilitate si financiare in incubatoare de afaceri finantate cu fonduri europene. Incubatoarele vor putea fi amenajate inclusiv in cladiri dezafectate, pentru care se vor putea primi finantari europene intre 200.000 euro si 7 milioane euro, in cadrul Programului Operational Regional (POR). Primariile, universitatile ar si firmele private de toate dimensiunile, inclusiv microintreprinderile, isi vor putea face sau extinde incubatoare de afaceri cu banii de la UE, in care sa ajute antreprenorii sa-si deschida la randul lor mici firme.    Vorbim despre o noua linie de finantare, care nu este inca disponibila, aflandu-se momentan in dezbatere publica: apelul de proiecte 2.1B - "Incubatoare de afaceri", din cadrul axei prioritare 2 - Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor, prioritatea de investitii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial. 

» De ce e util sa cumparam un TV Tunner extern

Inainte de a incepe sa dezvoltam subiectul din titlul articolului, incepem prin a a explica ce e un TV Tuner deoarece multe persoane evita anumite produse din simplul fapt ca nu detin informatii in legatura cu utilitatea si modul de folosire a respectivului produs. De aceea, e important sa se cunoasca faptul ca un TV Tuner este un produs electronic care permite transmiterea unui semnal TV oferit de operatorul de cablu direct pe monitorul unui calculator sau laptop, fara a mai fi nevoie de prezenta unui televizor pentru receptionarea acelui semnal tv. In acest mod se castiga mult spatiu intr-o incapare mai mica si se economiseste o frumoasa suma de bani care poate fi folosita intr-un alt scop.   TV Tunerul poate fi intern sau extern. In timp ce unul intern este introdus si cuplat in interiorul calculatorului printr-un conector de tip PCI sau PCI-Express., acesta poate fi o solutie avantajoasa, fiindca este mai ieftin decat unul extern, doar daca nu aveti de gand sa va schimbati calculatorul in urmatorii ani, respectivul dispozitiv fiind dependent de unitatea PC. In schimb, un tv tuner extern fara pc nu necesita conectarea la un calculator sau laptop pentru a functiona, putand fi folosit chiar si pentru a transforma un videoproiector intr-un televizor sau poate fi conectat la o consola de jocuri, si chiar pentru a receptiona semnalul TV pe monitoare neconectate la un calculator. Un TV Tuner extern are forma unui stick USB si se poate conecta prin portul USB al oricarui calculator.

» Cupa Baby Baschet Sighet, editia a II-a (17-19.03.2017)

A 2-a editie a Cupei"Sighetu Marmatiei Basketball", organizata de CSS SIGHET va avea loc in perioada 17-19 martie 2017 in sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier Sighet. 

» Omagiu adus de Ziua InternaÈ›ională a Femeii la Centrul Cultural Sighetu MarmaÈ›iei

Centrul Cultural Sighetu Marmației, prin secțiile sale, prin formațiile și artiștii consacrați,debutanți, tineri și copii, a organizat două spectacole de excepție dedicate zilei de 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii. Evenimentul a fost deschis de d-na Ileana Nemeș-Pop (membru al Consiliului de administrație a Centrului Cultural) și de ing. Horia Scubli, primarul municipiului. Câteva zeci de spectactori au aplaudat spectacolul „DE ZIUA TA FEMEIE !”, susținut de cei mai importanți interpreți ai cântecului popular din municipiu și de Ansamblul Folcloric MARA. Scenariul spectacolului- scris de Dorel Todea- a vorbit despre importanța evenimentului, despre respectul și dragostea pentru femeie, aducând un omagiu mamei, soției, iubitei, prietenei sau colegei de muncă.

» Campanie - „Jandarmii salvează o viaţă!”

Începând cu data de 06 martie a.c., jandarmii maramureşeni au demarat o campanie de donare sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare şi în localitatea Sighetu Marmaţiei, campanie intitulată „Jandarmii salvează o viaţă!”, activitate organizată în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.   Pe parcursul desfăşurării campaniei, un număr de 30 de jandarmi au donat sânge, ajutând în acest fel semenii noştri aflaţi în suferinţă.   Această acţiune se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiate încă din anii precedenţi la nivelul Jandarmeriei Române, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.

» Cine-Musique-Verite @ Centrul Cultural Sighet (10.03.2017)

Cine-Musique-Verite @ Centrul Cultural Sighet (10.03.2017).

» Urmărire în trafic ÅŸi focuri de armă pentru reÅ£inerea contrabandiÅŸtilor de Å£igări

        Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, aproximativ 11.300 pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.        * În data de 6 martie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.           Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighet a identificat în trafic, pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau informații că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.           Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă, conducătorul auto a ignorat semnalele legale şi a continuat deplasarea în mare viteză. Autoturismul a fost blocat pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, la volanul acestuia aflându-se A.P., de 17 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

» Un tânăr va alerga 1500 de kilometri, de la Sighet până la Dunăre

Un clujean şi-a propus să bifeze o performanţă pentru România: să alerge Arcul Carpatic, ceea ce înseamnă peste 1500 de kilometri. “Nu este un concurs, este o provocare cu mine”, spune tânărul care va pleca în expediţie în câteva luni. Andrei Sovereşan (25 de ani) nu este străin de maratoane şi competiţii de alergat. A participat la toate maratoanele din munţii din România, la cel mai mare maraton din lume, Ultra Trail du Mont Blanc, a alergat sute de kilometri prin Alpii din Franţa, Elveţia şi Italia şi acum se pregăteşte de o nouă provocare: 1500 de kilometri de alergat prin Munţii Carpaţi. “Din octombrie, după ce nu am terminat cursa Dalmacija Ultra Trail (Slovenia) şi am fost foarte supărat, am încercat să găsesc metode să mă motivez cumva şi să continui alergarea. Am avut o perioadă destul de lungă în care efectiv nu mai aveam voinţă să alerg şi încercam cumva să mă motivez. Am tot căutat concursuri şi tot aşteptam să prind loc la  Western States din SUA. Din nefericire, nu am avut noroc să ajung acolo, am fost 5000 de aplicanţi pe 300 de locuri, şansele erau destul de mici, am fost, din nou, dezamăgit, după care, în luna decembrie, a venit prietena mea cu o idee să fac ceva mai special. Şi de aici a venit ideea cu alergarea Arcului Carpatic. Aceste este principalul plan pe 2017. Nu este un concurs, este o provocare cu mine”, a povestit tânărul pentru Monitorul de Cluj. Andrei spune că acest traseu nu s-a mai făcut până acum prin alergare. 

» Expozitie Muzeul Maramuresean

Miercuri 8 Martie 2017, Muzeul Maramureşean, Secţia de Etnografie, găzduieşte expoziţia de artă plastică dedicată femeilor artist.  Expoziţia uneşte pe simeze două grupuri de doamne din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, pe care le uneşte dragostea pentru actul de creaţie, culoarea, frumosul. Expoziţia va cuprinde lucrări de pictură, grafică, pictură pe sticlă, pastel, tehnici mixte.  Vernisajul va avea pe strada Bogdan Vodă nr.1, Secţia Etnografie, ora 14:00 Prezente pe simeze din Sighetu Marmaţiei: Ileana Pipaş; Ioana Ileana Vraja; Silvia Boar; Ana Ulici; Bacs Balea Dana Izabela; Rebeca Dan; Dradici Renata; Katinca Dan; Pasenciuc Liliana; Ştefania Adela Pop; Szabo Dănuţa; Ierima Laura; Gabriela Rosuş; Lia Stan;   Baia Mare : Mihaela Ganţa; Alina Modârcă; Eleonora Florian; Mirona Pintean; Camelia Mosima; Balazsi Lavinia.

» Echipa U16 a CSS Sighet joca din nou acasa - CSS Unirea Iasi le este adversar

Duminica de la orele 10:00, echipa de baschet U16 a CSS Sighet va juca impotriva echipei similare a CSS Unirea Iasi, in etapa a VI-a din cadrul Campionatului National de Baschet. Partida se va desfasura in sala de sport de la Liceul Tehnologic Forestier. Echipa asteapta cat mai multi sustinatori la sala, atat dintre sportivii legitimati la CSS Sighet cat si dintre toti cei care iubesc sportul si apreciaza un spectacol sportiv de calitate. Hai CSS!!!!

» Sighetul dispărut

                          Fotografie rară (cca 1900) cu turnul Puskapor (turnul prafului de puşcă). Construit pe malul Izei pentru depozitarea periculoasei pulberi a armatei, turnul a fost demolat în anul 1930. Podul construit ulterior în apropierea sa se numeşte şi azi Podul Puşcapor (Puşcopor). Teofil Ivanciuc  

» Accident la Feresti - Neacordarea de prioritate poate avea urmari grave

» Rezultate proiect De Dragobete Rotaract Serveste

Vineri a avut loc cea de-a treia editie a proiectului De Dragobete Rotaract Serveste !, proiect al clubului Rotaract Sighet. Intr-o atmosfera de sarbatoare, tinerii rotaractieni si-au asumat pentru o seara meseria de ospatari pentru a servi unei cauze nobile. Banii obtinuti din bacsis si din tombola vor fi folositi in proiectul De Ziua Femeilor Uitate care va avea loc la Caminul de Batrani din oras. Pe data de 8 martie, rotaractienii impreuna cu seniorii clubului Rotary Sighet vor oferi un spectacol locatarilor caminului, precum si articole vestimentare si fructe.  De Dragobete Rotaract Serveste, s-au strans 2000 de ron, suma record pentru acest proiect ale costuri nu au fost foarte mari. Programul artistic de vineri a insemnat recital la pian si chitara oferit de Hodor Alexandru Si Buftea Nemes Alexandru, iar vocal Andreea Maris si Andreea Chis. Tinerii artisti sunt membrii ai clubului Interact Sighet. 

» Vama Sighet, în pericol de blocare

Atunci când vine vorba de a aştepta, nu sunt mulţi cei care se pot lăuda cu o răbdare de aur. Localnicii din Petrova, prin vocea primarului Ioan Petrovai, şi-au exprimat nemulţumirile legate de timpii mari de aşteptare de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei. „Eu vreau să aduc în atenţie o problemă ridicată de ai mei consăteni, dar şi de ceilalţi care stau în zona respectivă, cei care mai trec frontiera în Ucraina. Şi anume faptul că, la punctul de trecere Sighetu Marmaţiei, se aşteaptă cam mult. Nu ştiu de ce, că aşa sunt ordinele, poate. Bagă câte patru-cinci maşini pe bandă şi stau câte o jumătate de oră. Spun că aşa au primit ordin şi trebuie să stea acolo”, a spus primarul din Petrova. Demersuri pentru noi puncte de trecere a graniţei Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, a ţinut să îi răspundă primarului din Petrova, aducându-se în discuţie demersurile legate de deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Noi puncte de trecere a frontierei ar însemna eliminarea acestor timpi de aşteptare care nemulţumesc maramureşenii. „Pe tot parcursul anului trecut, Instituţia Prefectului şi chiar eu, personal, am făcut demersuri pentru a deschide şi alte puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, în afară de cel de la Sighet, cu podul de lemn. E vorba despre punctul de trecere de frontieră de la Câmpulung la Tisa, pe cale ferată, despre Valea Vişeului, tot pe cale ferată, podul peste Tisa, despre care se tot pune problema construcţiei, iar în ultima parte am făcut demersuri pentru a deschide un punct de trecere rutier în zona Teceu Mic/Piatra cu Viskovo.

» Aparatele de fitness pentru acasa, o alternativa pentru persoanele care vor sa faca miscare

Tot mai multe persoane inteleg rolul si importanta alocarii unui timp zilnic pentru a face miscare. Din acest motiv creste constant numarul persoanelor care isi fac abonamente la salile de fitness si aerobic. Din pacate, nu toate persoanele care isi doresc sa urmeze un program special de miscare pentru a-si asigura un tonus psihic si fizic cat mai bun si a-si imbunatati sanatatea. Acesta este si motivul pentru care in ultimul timp cresc vanzarile de aparate de fitness, dupa cum am observat si pe redushop.ro. Faptul ca tot mai multe persoane muncesc pana pe la ora 17-19 si ajung acasa dupa o ora sau mai mult dupa ce pleaca de la munca, le face sa nu mai aiba timp si nici dispozitie sa mai mearga pentru minim o ora la o sala de fitness, insa faptul ca oferta de produse de fitness pentru acasa este tot mai diversificata si produsele tot mai complexe, asigurand rezultate excelente printr-o utilizare facila in confortul propriului camin, determina mai ales femeile sa caute sa isi achizitioneze cel mai bun aparat de fitness.

» Sigheteanca Andreea Coman, succes cu covoare tradiÅ£ionale „reinterpretate” la cel mai mare târg de decoraÅ£iuni home&deco din lume

Acolo se-ntâlnesc lumile, aşa se spune. Un Turn Babel contemporan – furnicăreala e formată din 142.000 de vizitatori din 154 de ţări. Aveţi încredere în numărătoare, organizatorii sunt nemţi. Februarie 2017, Frankfurt pe Main. Pe o suprafaţă de aproape 330.000 de metri pătraţi, 4.500 de firme din 96 de ţări îşi expun creaţiile la cel mai mare târg de decoraţiuni interioare din lume: Ambiente 2017.     Printre cei mari, o sigheteancă. A parcurs peste 800 de kilometri, de undeva de prin Auvergne (acolo unde s-au „născut” cauciucurile Michelin), pentru a ajunge în acel „Turn Babel” să arate lumii… covoare tradiţionale maramureşene. Păi cum să vii tu, măi fată, să te aşezi lângă British Jewellery&Giftware International, Hoff Interieur, Kare Design sau Robbe&Berking? Bine.

» Aceeasi Marie, alta palarie...

Cu câteva zile în urmă, ministrul mediului Daniel Constantin anunţa că va prezenta o alternativă la „Timbrul de mediu” recent eliminat. Oficialul a menţionat că noua taxă va fi „un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”. Acum, Daniel Constantin a venit cu câteva precizări despre ce fel de taxă se doreşte a se introduce pentru şoferi. „Ne gândim la o soluţie inovativă, la o delimitare a zonelor de acces către centrul aglomerărilor urbane. Un mod prin care şoferii să acceadă în anumite zone ale oraşelor contra unei taxe. Cu cât zona este mai centrală, mai aglomerată, taxarea va fi mai restrictivă. De asemenea, maşinile vor fi taxate cu atât mai drastic cu cât au emisii poluante mai mari. Această delimitare a zonelor va fi făcută de către primării în funcţie de mai mulţi factori precum traficul, aglomeraţia, cantitatea de emisii poluante din atmosferă, etc”, a declarat pentru Capital ministrul Daniel Constantin. Prin urmare, în următoarele zile vom afla detalii despre o taxă care va fi impusă de Ministerul Mediului împreună cu autorităţile locale din marile oraşe ale ţării. Această taxă va fi aplicată diferit în funcţie de zonele delimitate de primării şi de norma de poluare a vehiculului. Astfel, pentru Bucureşti, de exemplu, pot fi impuse mai multe zone cu niveluri diferite ale taxelor, de la periferie către centru, iar şoferii vor trebui să plătească pentru accesul în fiecare dintre acestea.

» VIDEO: Anca Ilies - Live @ The Coffee Factory Sighet (24.02.2017) secvente

Anca Ilies - Live @ The Coffee Factory Sighet (24.02.2017) secvente video puse la dispozitia noastra de catre The Coffee Factory. 

» S-a dat startul la ONSS - fazele locale

Zilele trecute, in Sighetu Marmatiei s-au desfasurat Olimpiadele Nationale ale Sportului Scolar pentru gimnaziu, eveniment care incearca sa aduca la un loc elevii de la diferite scoli, acestia concurand intre ei pe diferite ramuri sportive. Cele mai raspandite raman totusi fotbalul, baschetul si tenisul de masa, cel putin la nivelul orasului nostru.  Joi si vineri, la sala de sport a CNDV s-au desfasurat fazele locale la baschet baieti si fete. La baieti, castigatoare a iesit echipa gazda, cea a Colegiului National ,,Dragos Voda,,, care a trecut fara probleme de echipele cu care a jucat. La fete, castigatoare a fazei locale a fost echipa scolii ,,I.M de Apsa,, care va si reprezenta orasul la faza judeteana a ONSS. Ieri s-a desfasurat si faza locala la fotbal si tenis de masa.

» La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc a treia ediÈ›ie a Concursului de Lectură „BÄ‚TÄ‚LIA CÄ‚RÅ¢ILOR”

Centrul Cultural, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației au fost organizatorii celei de-a treia ediții a Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților” etapa zonală. Cincisprezece elevi au susținut o pledoarie pentru lectură, concurând la cele două premii de la secțiunile ”Cea mai bună fișă de lectură” și ”Convinge-mă să citesc”. Prin acest concurs s-a dorit popularizate cărţile destinate copiilor şi adolescenţilor, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii. Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor și atragerea lor, ca cititori, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației. Ideea organizării concursului ”Bătălia Cărților” la Sighetu Marmației, îi aparține profesoarei Odarca Bout, care a inițiat realizarea acestui proiect la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici.

» FAST&FURIOUS DE MARAMUREȘ

Scenă ruptă din filmele de acțiune în localitatea maramureșană Sarasău. În urma unei acțiuni a polițiștilor de frontieră, desfășurate ieri, 22 februarie, pe baza unor informații, aceștia au observat un autoturism suspect, marca Dacia Logan, care se deplasa către localitatea Sarasău. Imediat, polițiștii maramureșeni au încercat să oprească mașina în trafic, conform procedurii. Acțiunea nu s-a desfășurat, însă, conform planului. Șoferul nu s-a lăsat intimidat de semnalele polițiștilor și, acroșând o autospecială a poliției, și-a continuat imediat drumul în mare viteză. În câteva secunde, totul s-a transformat într-o urmărire de mare viteză până în localitatea Câmpulung la Tisa, unde șoferul cascador nu a mai reușit să țină mașina sub control și a sfârșit prin a se opri într-un gard de pe marginea carosabilului. După ce l-au identificat, polițiștii au constatat că tânărul avea doar 20 de ani și era domiciliat pe raza județului Maramureș. În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit nu mai puțin de 8 colete cu țigări, în valoare de aproximativ 54.000 de lei.