Focar de infecţie într-un apartament din Victoria

Adaugat la data de: 29.08.2017

       Munţi de gunoaie strînse de la containere sînt depozitate în apartamentul lui Gheorghe Minac Vecinii bărbatului fac sesizări de 12 ani, dar autorităţile nu-i bagă în seamă DSP Braşov se ascunde în faţa legislaţiei pentru a-şi acoperi lipsa de implicare în acest caz..

Alte stiri din ziarul Monitorul de Fagaras

» „Nocturna“ Bibliotecii

        Joi, 24. 11 a.c., într-o atmosferă selectă, s-a desfăşurat, în sala Bibliotecii Municipale ,,Octavian Paler“ din incinta Cetăţii Făgăraşului, ,,Nocturna Bibliotecii“.

» Mănăstirea de la Berivoi aminteÅŸte de Sf. Andrei

        Mănăstirea Berivoi din Ţara Făgăraşului are hramul ,, Sfîntul Apostol Andrei, cel dintîi chemat” și în fiecare an, aici, este prăznuit apostolul românilor. 

» Regina Maria despre înfăptuirea Marii Uniri

        S-a vorbit și s-a scris mult despre Marea Unire, înscrisurile devenind, peste timp, documente istorice. Regina Maria a României a cuprins în cartea sa, Povestea vieții mele, informații despre Marea Unire. Și Traian Vuia și-a exprimat opinia față

» La MulÅ£i Ani România!

  1 Decembrie 1918-naşterea României      Joi, 1 Decembrie, este ,,praznicul“ istoric al românilor de pretutindeni. La Alba-Iulia, în cetate, a sunat trîmbiţa învierii neamului românesc. Unirea de la 1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei României şi totodată realizarea unui deziderat al locuitorilor graniţelor vechii Dacii, unirea Transilvaniei cu România. Ziua de 1 decembrie a devenit după evenimentele din decembrie 1989, Ziua Naţională a României. În urma primului război mondial, Imperiul Habsburgic se dezintegrează lăsînd loc libertăţii popoarelor mici din Europa să-şi decidă singure soarta.

» Dunărea însîngerată, o istorie cu mii de morÅ£i

        Am publicat în urmă cu cîţiva ani povestea unui făgărăşean care a reuşit să părăsească România comunistă şi să calce pămîntul liber aflat la doar cîţiva kilometri de graniţa noastră. A riscat mult, iar destăinuirile lui îmi păreau ireale. A alergat printre gloanţe prin lanul de porumb,

» AdopÅ£ia, o loterie pentru cupluri

   Trei familii de făgărăşeni şi-au adoptat copii abandonaţi ,,Liber" la adopţii pentru copiii din centrele de plasament  Bebeluşii, preferaţi la adopţii ,,Greu adoptabili" sînt copiii proscrişi pe care nimeni nu-i vrea

» Slujbă Arhierească la Hurez

        Satul Hurez a fost în sărbătoare, sîmbătă, 19 noiembrie a.c., cînd a fost sfiinţită biserica ce are hramul ,,Sf. Cuvioasa Parascheva". Parohia Hurez face parte din Protopopiatul Făgăraş I şi îl are ca paroh pe pr. Marius Cristian Neagu. Cu această ocazie s-a oficiat o Liturghie Arhierească la care au participat

» Festival de colinde la Ucea de Jos

   Artişti, grupuri vocale, coruri bisericeşti şi cetele de feciori vor da startul sărbătorilor de iarnă      Duminică, 4 decembrie a.c., la Căminul Cultural din localitatea Ucea de Jos va avea loc ,,Festivalul de colinde, tradiţii şi obiceiuri la Ucea". 

» Locuri sfinÅ£ite de Părintele Arsenie

        La 28 noiembrie 1989 s-a stins din viaţă, la Sinaia, Părintele Arsenie Boca, iar la 4 decembrie era înmormîntat la Mănăstirea Prislop, aşa cum i-a fost dorinţa. Au trecut 27 de ani de atunci, iar la locurile sfinţite de Sfîntul Ardealului este pelerinaj continuu.

» Salco, campioană la amenzi

        Societatea de salubritate din Făgăraş a devenit o bună colecţionară a amenzilor de Mediu, ultima fiind datată în luna noiembrie şi fiind în sumă de 10.000 de lei. Achitarea amenzilor se face din bugetul societăţii, mai concret din taxa plătită de făgărăşenii care-şi doresc un oraş curat şi servicii de salubritate de calitate şi permanente.

» Åžobolanii au băgat groaza în FăgăraÅŸ

        Şobolanii sînt, în această toamnă, stăpînii unor cartiere din Făgăraş. Numărul impresionant al rozătoarelor nu este speriat nici măcar de substanţele otrăvitoare aruncate de firmele specializate. Respingătoarele animale umblă în haite şi atacă locatarii.

» Dar, eu cu cine votez?

        Deşi a început campania electorală pentru alegerile parlamentare, candidaţii nu ţin să se afişeze în faţa făgărăşenilor pentru a-şi susţine proiectele care să atragă votul cetăţenilor. 

» Cei mai tari pensionari

   Deşi pensiile speciale secătuiesc bugetul de stat, guvernanţii nu fac nimic Pensia record: 40.963 lei pentru un magistrat, iar la polul opus 381 lei pentru un agricultor 

» Scuarurile de pe DN1 distrug faÅ£adele caselor

   Localnicii din Şercaia au dat în judecată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi au cîştigat Alte interese la construcţia scuarurilor de pe DN1 

» A început Postul Crăciunului

        Din 15 noiembrie începe Postul Naşterii Domnului sau al Crăciunului. Postul de 40 de zile aminteşte de postul patriarhilor din Vechiul Testamenţ care aşteptau venirea lui Hristos şi este considerat un post al bucuriei. 

» Åžef nou la Parc Industrial Victoria

        Traian Tabacu este noul şef la SC Victoria Parc industrial SRL Victoria, societatea cu unic acţionar CL Victoria. Funcţia de director a fost scoasă la concurs, iar singurul candidat înscris a fost Traian Tabacu.

» Amendament la Legea 263 pentru făgărăşeni

   Deputatul Mihai Răzvan Sturzu a modificat Legea sistemului public de pensii  Reducerea vîrstei de pensionare cu 2 ani fără penalizare pentru cetăţenii din localităţile cu fabrici chimice

» Vremea schimbării

   Bârsă, director la Salco Bătaie pe şefia societăţilor publice  Tişcă ţine de scaun pentru că este şi administrator special la Ecoterm Spitalul caută director      Controversata conducere de la SC Salco Serv SA a fost schimbată în şedinţa ordinară a CL Făgăraş din luna trecută. La 31 octombrie 2016 expira mandatul dat de aleşii locali consiliului de administraţie condus de Victor Marian caz în care pe ordinea de zi a plenului CL Făgăraş a fost trecut proiectul de hotărîre privind ,,numirea consiliului de administraţie interimar pentru SC Salco Serv SA”.

» Botezul, poarta spre Cărarea ÃŽmpărăţiei

        ,,Împărăţia lui Dumnezeu” este expresia pe care o auzim de obicei la Biserică, iar creştinul s-a format în spiritul respectării a tot ceea ce este legat de Sfînta Treime şi de tainele Cerului.  În mintea omului Împărăţia lui Dumnezeu începe de pe pămînt, locul unde duce o luptă asiduă cu limitele şi neputinţele lui, dar şi cu puterile întuneri-

» Schimbări la Primăria Voila

        Primăria Voila aduce schimbări atît în activitatea curentă a administraţiei publice locale, dar şi în privinţa investiţiilor din banii publici. În ultima şedinţă de CL Voila, aleşii urbei au aprobat o nouă rectificare a bugetului local pentru a direcţiona fonduri pentru lucrări de reparaţii,

» Tupeu de funcÅ£ionar public

   Ramona Flencana, şefa Biroului de asistenţă socială din Primăria Victoria nu se respectă codul al funcţionarului public şi ţipă la cetăţeni Consilierul local Stânea Timotei a dezvăluit în plenul CL Victoria modul în care sînt trataţi localnicii de funcţionarul public Soţul şefei de la Asistenţă socială a fost turnător la Securitate cu numele conspirativ ,,BIC”

» Descindere ca-n filme la Victoria

   Doi tineri din Victoria au fost arestaţi pentru tîlhărie Rubin C are 18 ani şi este tatăl a 4 copii minori      Doi tineri din Victoria au fost arestaţi pentru că au comis trei tîlhării în Cartierul Astra din Braşov.

» InspecÅ£ie video la canalizarea din Beclean

   Canalizarea din Beclean este în chinurile facerii de 16 ani Trei mandate bătute pe muchie, iar reţeaua de canalizare din Beclean n-a fost dată în funcţiune Staţia de epurare de la Hurez la un pas de a fi dată în funcţiune     Comuna Beclean bate recordul la investiţiile din infrastructură. Actuala conducere a Primăriei Beclean trebuie să aducă la normalitate investiţiile plătite scump din banii publici, dar care au rămas ab andonate ani la rînd.

» Municipiul FăgăraÅŸ, proprietar pe PiaÅ£a agroalimentară

   După 26 de ani, actele de carte funciară ale Pieţei agroalimentare au fost reactualizate Hotelul din Piaţă intră în reabilitare      După 26 de ani, Piaţa Agroalimentară a intrat în proprietatea Municipiului Făgăraş. Este vorba despre o suprafaţă de 6700 mp teren şi clădiri, respectiv hala de legume şi hala de brînzeturi, imobilul în care funcţionează magazinele şi hotelul şi terenul împrejmuit.

» Gata! Ajunge!

   Spun consilierii locali şi primarul Făgăraşului        Consiliile de administraţie şi directorii de la instituţiile publice şi de la societăţile comerciale subordonate Primăriei Făgăraş au fost subiectele atacate de aleşii locali făgărăşeni în cursul lunii octombrie. Pe lista neagră s-au aflat Salco Serv SA, Ecoterm SA, CSM Făgăraş, Parc Industrial SRL, Pieţe Târguri şi Oboare SRL, Spitalul Municipal Făgăraş, Poliţia Locală Făgăraş, ADP, dar şi unităţile şcolare. La propunerea primarului Gheorghe Sucaciu, consilierii locali au spus ,,stop” vechilor metehne din aceste unităţi pentru a se opri cheltuirea banilor publici pentru alte interese decît cele ale cetăţenilor. ,,Taxa pe ţeavă”, ,,directorul gunoier” sau ,,plicuri negre în halate albe” sînt expresii care, se vrea, a fi de domeniul trecutului, iar noii şefi de instituţii să le scoată din obişnuit. Despre toate aceste schimbări mult aşteptate de făgărăşeni, într-un amplu material ce va fi publicat în ediţia următoare a ziarului ,,Monitorul de Făgăraş”.

» Campaniile ,,Monitorul de Făgăraş”

        Ziarul ,,Monitorul de Făgăraş” şi-a respectat întotdeauna cititorii şi a demonstrat-o cu fiecare săptămînă ce a trecut de la apariţia ediţiei cu numărul ZERO (octombrie 1998) pînă la cea de astăzi, cu numărul 900. A avut întotdeauna uşa deschisă pentru cei care aveau nevoie, a prezentat evenimentele şi faptele aşa cum s-au derulat, a bătut la uşa autorităţilor în locul cetăţenilor şi a cerut rezolvarea problemelor celor mulţi.

» Anul 2007

  Salt peste zidul UE      Anul 2007 debuta cu o veste bună, se încheia o eră şi s-a trecut la UE. România a devenit membru al Uniunii Europene: ,,Salt peste zidul UE” era articolul care prezenta avantajele integrării.  Cetatea Făgăraşului a rămas în continuare în atenţia reporterilor Monitorul, 

» Anul 2001

        Monitorul de Făgăraş n-a scris cu jumătăţi de măsură niciodată, a publicat informaţiile aferente evenimentelor petrecute în Ţara Făgăraşului aşa cum erau.  Pentru reporteri şi redactori n-a existat ,,muşamalizare” sau ,,perdea” aşa cum se obişnuia  în alte redacţii ci transparenţă totală.

» Anul 2013

  Serviciile publice, feude ale directorilor        În anul 2013 nemulţumirile făgărăşenilor faţă de Ecoterm au atins apogeul, taxa pe ţeavă şi procesele în instanţă au dus la proteste. ,,Cadourile Ecoterm de sărbători: notificări şi citaţii”, ,,Ecoterm fură pe faţă”, ,,Cacealmaua Ecoterm”, ,,Instanţa a decis, taxa pe ţeavă este abuzivă, Ecoterm bun de plată”, ,,Ecoterm şi salariile nesimţite” erau articolele despre abuzurile Ecoterm chiar sub ochii autorităţilor locale.

» Anul 2004

  Goana după averi, Nitramonia şi Biserica        Monitorul de Făgăraş a venit în faţa cititorilor cu 16 pagini editoriale, un supliment de 8 pagini de programe TV şi altul de Sport. Într-o formă grafică deosebită a reuşit să scoată în evidenţă cele mai importante evenimente, informaţii şi subiecte cotidiene.