Focar de infecţie într-un apartament din Victoria

Adaugat la data de: 29.08.2017

       Munţi de gunoaie strînse de la containere sînt depozitate în apartamentul lui Gheorghe Minac Vecinii bărbatului fac sesizări de 12 ani, dar autorităţile nu-i bagă în seamă DSP Braşov se ascunde în faţa legislaţiei pentru a-şi acoperi lipsa de implicare în acest caz..

Alte stiri din ziarul Monitorul de Fagaras

» Fonduri publice direcÅ£ionate după interese politice

        Faptul că bugetul statului este negociat la masa politică între liderii locali şi cei de la centrul nu mai este o noutate. Sumele repartizate către administraţiile publice locale nu ţin cont de nevoile comunităţilor locale şi de proiecte ci mai degrabă de interesele de partid. O dovedesc şi alocările bugetare din anul 2014 pentru perioada 2015-2018 de către Guvernul României condus de Victor Ponta la solicitarea liderilor locali ai acestui partid. O scurtă analiză a sumelor primite de primăriile din Ţara Făgăraşului pot explica intenţiile liderilor PSD local în anul electoral 2016,

» Cetăţenii sînt scutiÅ£i de circul electoral

   Sînt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare, steagurile, spectacolele şi serbările Partidele primesc banii cheltuiţi în campania electorală de la bugetul de stat      Nici două săptămîni nu mai sînt pînă la începerea campaniei electorale şi parlamentarii mai dezbat încă modul în care se vor desfăşura alegerile locale. Mai precis alegerea primarilor într-un singur tur sau în două runde de vot. Dar pînă se va ajunge la o formă finală, se aplică prevederile legii în vigoare.

» Istoria se repetă - Năravuri electorale

  Năravuri vechi şi noi   - În Făgăraşul interbelic viaţa politică era la mare căutare şi îşi avea năravurile ei. Se promitea mult, iar personajele politice erau mai combative şi nu se sfiau să-şi atace dur adversarii. Poate pentru că nu erau la fel de implicaţi, ca şi cei de acum, indiferent de culoarea politică, în afaceri cu banii publici.      Principalele formaţiuni politice care se luptau pentru putere în perioada interbelică erau Partidul Naţional Ţărănesc şi Partidul Naţional Liberal. În Făgăraşul începutului de secol, erau editate ziare politice, fiecare partid îşi avea ziarul lui. 

» Castelul Brukenthal, tot în paragină

   Dacian Cioloş a alocat un milion de euro pentru reabilitarea castelului Brukenthal pe cînd era ministrul Agriculturii, dar banii s-au pierdut pe drum Lipiţanii de la Sâmbăta, campioni la competiţiile de atelaje      Castelul Brukenthal este declarat monument istoric şi stă mărturie la Sâmbăta de Jos de peste 255 de ani. Chiar şi aşa clădirea de patrimoniu a fost lăsată în paragină şi nicio autoritate nu pare interesată să o salveze de la degradare şi chiar prăbuşire. De mai mult timp stă ascunsă după o perdea de material, dar şi aceasta s-a zdrenţuit lăsînd la vedere ruina în care a ajuns castelul fostului baron de Brukenthal.

» ,,Pot aduce schimbarea ÅŸi la FăgăraÅŸ"

   a spus ing. Gheorghe Sucaciu care a demisionat de la Primăria Drăguş pentru a putea candida la funcţia de primar al Făgăraşului         Primarul comunei Drăguş, ing. Gheorghe Sucaciu, şi-a dat demisia din funcţia de primar la începutul săptămînii trecute. Drept urmare, Prefectul Judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a emis ordinul nr. 335/12.04.2016, prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Drăguş, al lui Ghoerghe Sucaciu, primar al comunei Drăguş, ca urmare a demisiei.

» ,,Nu ajunge un clip de promovare"

   Este părerea reprezentanţilor ambasadelor din Germania, Olanda şi Elveţia pentru autorităţile Ţării Făgăraşului Turismul, este recomandarea oaspeţilor CCI Făgăraş pentru dezvoltarea zonei Făgăraş şi a Făgăraşului  

» Primăria Beclean ,,se mută" încet la DNA

   Grupul celor şapte consilieri locali vrea să elimine firmele care au căpuşat bugetul local timp de 4 ani Abuz în serviciu, fals şi uz de fals sînt acuzaţiile aduse primarului Cosmin Leancu de către consilierii locali      Seria dezvăluirilor continuă la Primăria Beclean cu neregulile identificate de consilierii locali şi care vizează activitatea Evecutivului. Consilierii locali Clonţ Vasile, Motrescu Claudiu, Pepelea Achim, Şerban Mihai, Taflan Gheorghe, Trîmbiţaş Anca şi Trîmbiţaş Constantin spun că nu vor să fie răspunzători pentru deciziile luate de primarul Cosmin Leancu şi care privesc banii publici.

» Åžase ani de ÅŸantier la Casa de Cultură din Victoria

   Lucrările la acest obiectiv au durat mai mult decît cele ale Meşterului Manole la mănăstirea în care a zidit-o pe Ana Investiţiile au costat peste 3.100.000 de lei      O altă investiţie ,,cu cîntec" a Primăriei Victoria a fost Casa de Cultură. S-a realizat cu încetinitorul, cu scandal şi a durat mai mult decît biserica Meşterului Manole. A început la sfîrşitul anului 2009 şi s-a finalizat fizic şi juridic abia în acest an. S-au cheltuit de la buget, fie el local fie de stat nu mai puţin de 3.100.815,83 lei aşa cum declară primarul oraşului într-un răspuns oficial remis redacţiei.

» Mãnãstirea franciscanã a ,,Pater-ilor”, perla FãgãraÅŸului

        Făgăraşul are multe atracţii turistice care dacă ar fi puse în valoare s-ar compara cu Florenţa, Milano sau Budapesta, bineînţeles păstrînd proporţiile. Un oraş mic de munte cu o istorie bogată şi cu obiective bine păstrate în timp. Centrul atenţiei rămîne Cetatea, edificiul care n-a putut fi cucerit niciodată în cele şapte secolele de existenţă.

» Pensionarii, umiliÅ£i de conducerea CARP

        Critici, nemulţumiri, îmbrînceli, înghesuială mare, o atmosferă insuportabilă, cam acestea au fost ingredientele adunării generale a membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Făgăraş (CARP) desfăşurată vineri, 15 aprilie a.c. În sala de şedinţe a instituţiei n-au încăput pensionarii care au ţinut să participe la AGA de la CARP, mulţi dintre ei rămînînd în curtea interioară sau chiar în stradă pentru că n-au fost lăsaţi să intre după începerea adunării de agenţii de Royal Security plătiţi de instituţie.

» Grupul celor ÅŸapte vs. Primăria Beclean

   Fărădelegile din Primăria Beclean au fost aduse la cunoştinţa instutuţiilor statului de către consilierii locali DNA a demarat cercetările la Beclean      Consiliul Local Beclean are un palmares impresionant în ceea ce priveşte memoriile

» Gunoaiele din lunca Oltului

        Frumoasa luncă a Oltului situată pe o porţiune de peste un kilometru încadrată între cartierul Galaţi al Făgăraşului şi localitatea Şona este acoperită complet de gunoaie. Locul a devenit o groapă de gunoi extinsă printre bătrînele sălcii, de la albia rîului pînă la drumul de acces spre sat şi păşunile verzi.

» ,,Astăzi, FăgăraÅŸul este un DEZASTRU"

   spune într-un interviu Gabriel Vâju, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Făgăraş ,, Primarul Făgăraşului nu are viziune de dezvoltare pentru că de 12 ani de cînd se află la conducerea municipiului ca viceprimar şi primar nu a reuşit să atragă niciun euro, deci n-a făcut nimic"

» Pirochim, fabrica pensionarilor

        Industria de apărare rămîne în continuare oaia neagră a economiei româneşti. Situaţia fabricilor se poate caracteriza scurt prin salarii neplătite, pierderi şi datorii. Salariile pentru angajaţii din industria de apărare au întîrziat din nou. Angajaţii de la SC Pirochim SA din Victoria nu şi-au primit leafa pe ultimile trei luni, ultima plată recent încasată fiind salariul aferent lunii decembrie.

» Gunoaiele FăgăraÅŸului, tot pe Dealul GalaÅ£iului

        Groapa de gunoi a Făgăraşului amplasată pe Dealul Galaţiului este folosită în continuare de Salco Serv SA şi de Primăria Făgăraş. Asta contrar autorizaţiei de închidere a ei emisă încă din anul 2009. Maşinile Salco depozitează zilnic deşeurile colectate din municipiu şi din sate fără să ţină cont de dispoziţiile de Mediu.

» Misterul guruieÅ£ilor de la Åžona

       Nu departe de Făgăraş, la marginea satului Şona, un mister venit din vechime atrage turiştii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Sînt 8 movile de pămînt care privesc surprinse spre întinsa Ţară a Făgăraşului traversată de linia ondulată a rîului Olt.

» Spitalul cu un singur anestezist

   Spitalul Municipal Făgăraş nu are medici şi nici aparatură medicală ,,La cine trebuie să mai apelăm pentru a fi ajutaţi?" spun medicii din spital Primăria Făgăraş nu consideră spitalul o prioritate deşi îl administrează Viaţa cetăţenilor din zona Făgăraşului care ajung la spital nu este în siguranţă din cauza lipsurilor din unitatea medicală Primăria Făgăraş foloseşte spitalul doar pentru recompense politice

» Sărbătoare la Centrul Militar de la FăgăraÅŸ

   110 ani de la Înfiinţarea Centrului de Instruire Pentru Infanterie şi Vînători de Munte

» Strategia de dezvoltare a FăgăraÅŸului a rămas doar pe hîrtie

   Explică ing. Gheorghe Sucaciu, candidatul independent la funcţia de primar al Făgăraşului      Administrarea şi dezvoltarea unui oraş nu e un lucru care se face după ureche şi nici după înclinaţiile edilului, nici pe departe. Totul trebuie să urmeze un plan, o strategie de dezvoltare atent întocmită de către persoane avizate şi competente.

» Darnici pe banii publici

   Aleşii judeţului şi-au stabilit priorităţile cu 2 luni înaintea alegerilor locale: culte, indicatoarele rutiere şi, dacă timpul le permite, plombele pentru unele şosele      Aleşii locali şi judeţeni nu şi-au uitat năravurile deprinse de-a lungul timpului. Nici n-a început bine anul 2016, anul în care votul cetăţenilor dă girul noilor mandate, că deja curg promisiunile electorale şi campania de împărţit banii publici.

» Directorul Ecoterm a decis pe averea municipalităţii

   Prof. Ion Negrilă, candidatul PSD la funcţia de primar al Făgăraşului acuză conducerea Ecoterm Patrimoniul municipiului administrat de Ecoterm pus la bătaie pe următorii 10 ani de directorul societăţii

» Liberă după un ,,tun" de 1,3 milioane de lei

   Aurelia Grusea, angajata CARP Făgăraş, se plimbă liberă prin sat, iar localnicii plătesc din pensii prejudiciul adus de ea Casei      După un an de anchete şi 30 de zile de arest, Aurelia Grusea din Comăna de Jos, fostă angajată a CARP Făgăraş, se plimbă liberă prin sat fără să fie deranjată în vreun fel de autorităţile judiciare şi penale.

» Averea Transilvaniei, bisericile fortificate

   Ansamblul evanghelic de la Cincşor vizitat de mii de turişti anual  Concert de flaute drepte cu artiştii de la Flauto Dolce din Cluj Napoca la biserica din Cincşor Restaurarea lăcaşurilor de cult vechi de 7 secole cu bani europeni  Ancheta jurnaliştilor Sipos Zoltán şi Luke-Dale Harris după două luni pe şantierele de restaurare cu bani europeni

» Afacere imobiliară pe bani publici

   La sfîrşit de mandat primarul din Victoria a cerut consilierilor locali să aprobe achiziţia clădirii Gazului ca sediu de primărie Imobilul aparţine unui consilier local Edilul şef n-a vorbit despre valoarea imobilului şi nici despre sursa de finanţare

» Constantin Luca a plecat la ceruri

        Constantin Luca, cel mai longeviv comandant de Poliţie din istoria Făgăraşului a fost condus, vineri-25 martie a.c., pe ultimul drum. Foşti subalterni, colegi şi generali din cadrul Ministerului de Interne au fost prezenţi ca să-i aducă un ultim omagiu. Nu au lipsit nici antrenorii şi sportivii din cadrul Federaţiei de Karate S.K.I.F România unde a fost preşedinte.  Pe catafalcul generalului Constantin Luca a fost depus steagul tricolor şi a fost înmormîntat cu onoruri militare. Înmormîntarea a avut loc în ziua de Buna Vestire, ziua Poliţiei Române.

» Omul pentru care faptele vorbesc

   este deviza prin care ing. Gheorghe Sucaciu va candida la funcţia de primar al Făgăraşului ca independent, departe de interesele de partid Ing. Gheorghe Sucaciu are susţinerea Forumului Democrat German care n-a fost implicat în conducerea municipiului în ultimele 2 decenii  

» InvestiÅ£ie din Victoria ce se poate amortiza în două secole

   Comercianţii din Victoria nu vor spaţii în hala primăriei deşi aceasta a costat 1,34 milioane de lei Primarul Gheorghe Cristian spune totuşi că investiţia şi-a atins scopul În ultimele două mandate la Victoria n-au ajuns banii europeni pentru că primăria n-a făcut proiecte

» Păşunile comunale, o miză pentru aleÅŸii locali din Beclean

   Fermierii din Clabor şi Boholţ acuză conducerea Primăriei Beclean de abuz în cazul păşunii comunale pe care o administrează ,,Primăria Beclean nu respectă nici măcar legislaţia pe care o invocă în actele oficiale" au spus fermierii din Boholţ La ultima şedinţă a CL Beclean în care s-a dezbătut închirierea păşunii comunale au lipsit aleşii locali din partidul în care activează primarul Sătenii îl acuză pe primarul comunei

» Autorităţile judeÅ£ene: ,,Alertă TBC"

   Autorităţile judeţene au clasificat localităţile din judeţ în funcţie de incidenţa tuberculozei în rîndul populaţiei Conform statisticii date publicităţii, în unele comune făgărăşene TBC-ul face ravagii Medicul Ariadna Codâia de la Dispensarul TBC Făgăraş contrazice lista publicată În Ţara Făgăraşului numărul focarelor de TBC a scăzut cu pînă la 69% în ultimii doi ani

» Buna Vestire ÅŸi tradiÅ£ia pricesnelor

  Ediţia a XI-a a festivalului de cîntări bisericeşti ,,Buna Vestire"de la Viştea de Sus a adunat 15 coruri bisericeşti şi un numeros public  Invitaţi speciali au fost Grupul Anatoly şi artistul Ionuţ Langa      Festivalul ,,Buna Vestire" de cîntece bisericeşti de la Viştea de Sus a avut loc duminică, 27 martie 2016 începînd cu ora 14.00 şi s-a desfăşurat sub patronajul