Focar de infecţie într-un apartament din Victoria

Adaugat la data de: 29.08.2017

       Munţi de gunoaie strînse de la containere sînt depozitate în apartamentul lui Gheorghe Minac Vecinii bărbatului fac sesizări de 12 ani, dar autorităţile nu-i bagă în seamă DSP Braşov se ascunde în faţa legislaţiei pentru a-şi acoperi lipsa de implicare în acest caz..

Alte stiri din ziarul Monitorul de Fagaras

» Mereu aproape de OAMENI

   Ovidiu Şerban, primarul COMUNEI VOILA, a avut şi are întotdeauna o uşă deschisă pentru cetăţeni, pe care i-a înţeles şi i-a ajutat      Cetăţenii din comuna Voila au mers întotdeauna la sediul primăriei cu încrederea că primarul le rezolvă problemele. Nu este departe de adevăr acest lucru pentru că întotdeauna localnicii au primit informaţiile, documentele sau actele de care aveau nevoie pentru a-şi rezolva situaţiile personale sau familiale. Atît primarul Ovidiu Şerban, dar şi funcţionarii din subordinea lui au fost mereu în slujba cetăţenilor. Una din comunele din Ţara Făgăraşului despre care se poate spune că banii publici au fost investiţi cu folos pentru comunitate este COMUNA VOILA. Sînt o serie de investiţii utile ce au reuşit să determine cetăţenii să vorbească frumos la adresa Primăriei şi a primarului Ovidiu Şerban, un primar care şi- a folosit experienţa dobîndită în administraţia publică locală în folosul comunităţii. Vorbim aici de reabilitarea căminelor culturale, reabilitarea şi modernizarea şcolilor, reţele de apă şi canalizare. Şi ca orice comună ce-şi respectă cetăţenii, tot primăria şi edilul acesteia au rezolvat şi problema colectării deşeurilor menajere într-un cadru legal şi modern. 

» Votul ÅŸi convingerile noastre

  5 iunie, o zi a decizilor Tu pe cine ai lăsa să-ţi ude florile?      Sînt sigur că următorul lucru l-a trăit fiecare dintre voi: trebuie să plecaţi de acasă pentru cîteva zile şi nu vreţi să se ofilească florile. În mod evident, o să rugaţi un prieten să vină să le ude. Începeţi să vă gândiţi care este omul cel mai potrivit pentru o astfel de treabă. Un om de încredere pe care-l ştiţi, cineva care nu o să pună prea puţină apă sau o să le înece. O persoană cu capul pe umeri căreia îi puteţi lăsa cheia de la casă fără griji. Cineva responsabil care vă oferă linişte, ştiind că în absenţa voastră toate lucrurile vor fi ţinute sub control, astfel încât nici să nu vă stea gândul la vreo posibilă problemă cît sînteţi plecaţi. Şi toate astea doar pentru florile din grădina sau apartamentul vostru. De ce ar sta lucrurile altfel cînd alegem oamenii care să fie în fruntea administraţiei oraşului?

» ,,Cuvîtul dat este sfînt pentru mine"

   spune într-un interviu ing. Gheorghe Sucaciu, candidatul independent la funcţia de primar al Făgăraşului      S-a făcut cunoscut pînă peste graniţele Ţării Făgăraşului şi ale ţării, în marile capitale europene unde se vorbea despre curajul, responsabilitatea şi omenia lui. Era Ion Codru Drăguşanu, cărturarul din Drăguş care purta cu el prin lume calităţile izvorîte din neamul drăguşenilor. Şi astăzi ies în evidenţă drăguşenii oriunde s-ar afla. Se leagă de numele lui Ion Codru Drăguşanu şcoala superioară ,,Radu Negru" în care s-a predat limba română şi pe care a înfiinţat-o la 1868 învingînd sistemul maghiar. A fost reuşita adusă de un drăguşan Făgăraşului. Şi n-a fost singura. Făgărăşenii le-au apreciat de fiecare dată, iar istoria locală le-a consemnat la loc de cinste. Se spune că istoria se repetă cu o precizie de necontestat, iar reuşitele sau greşelile îşi cer tributul. De-a lungul anilor, Monitorul de Făgăraş a creionat în paginile sale portretele multor făgărăşeni sub titulatura ,,Oameni de lîngă noi". Au fost artişti, intelectuali, primari, scriitori, dascăli renumiţi, dar şi oameni simpli care au adus un aport important pentru comunitatea din Ţara Făgăraşului. Iar pentru că nu putem sta departe nici de evenimentele cotidiene, vom aduce în faţa făgărăşenilor pe ing. Gheorghe Sucaciu, aşa cum l-am cunoscut noi, ca familist, ca om care-şi iubeşte obîrşia, tradiţiile şi istoria locului.

» ,,Vrem aleÅŸi locali care iubesc FăgăraÅŸul ÅŸi nu maÅŸini de vot"

   Sînt de părere făgărăşenii care consideră că alegerile locale din 5 iunie vor da o şansă pentru Făgăraş      Duminică, 5 iunie 2016, va avea loc scrutinul pentru alegerea primarului, consilierilor locali şi judeţeni. Este un moment important pentru comunităţile locale pentru că mandatul 2016-2020 poate aduce prosperitate localităţilor prin accesarea fondurilor europene dar numai dacă aleşii locali desemnaţi prin vot vor fi bine intenţionaţi şi dacă se vor pune în slujba cetăţenilor. Cetăţenii din Făgăraş trebuie să analizeze ofertele electorale care există din plin. Sînt reprezentanţi ai partidelor şi alianţelor politice dar şi independenţi. Am stat de vorbă cu făgărăşenii pentru a afla de la ei ce-şi doresc de la viitorul primar şi de la consilierii locali pentru următorii 4 ani. De asemenea, le-am cerut să spună care sînt candidaţii în care au cea mai mare încredere. Răspunsurile făgărăşenilor au fost sincere şi au răsturnat toate rezultatele sondajelor de opinie date publicităţii de către partidele politice. În opinia făgărăşenilor, votul lor se îndreaptă în cea mai mare măsură spre candidaţii independenţi şi mai puţin spre partidele politice. Monitorul de Făgăraş publică doar cîteva dintre răspunsurile date de făgărăşeni la final de campanie electorală.

» Duminică, 5 iunie 2016: VOT ÃŽMPOTRIVA CORUPÅ¢IEI

» Un primar care trebuia FăgăraÅŸului

   ,,Încă mai am de lucru în comuna noastră pentru că îmi doresc să devină bijuteria Ţării Făgăraşului" spune primarul comunei Mândra, Şerban Ioan Taflan, într-un interviu acordat ziarului La Râuşor şi Ileni se va deschide luna viitoare şantierul pentru reţelele de apă şi canalizare Poiectul pentru apă şi canal la Mândra şi Toderiţa va fi depus luna viitoare pe PNDR 2014-2020, Măsura 7.2, iar pentru Şona în 2017 ,,Nu va trece mult timp şi Primăria Mândra va fi mai disputată decît Primăria Făgăraşului" afirmă primarul Şerban Ioan Taflan      Dacă am face un arc peste timp şi ne-am întoarce în satele făgărăşene ale anului 1989, astăzi nu le-am mai recunoaşte. Satele comunei Mândra erau învechite, uliţele erau prăfuite şi fără trotuare, copiii învăţau în săli de clase înalte şi friguroase iarna, în bănci incomode, căminele culturale erau insalubre şi inadecvate activităţilor culturale, bisericile stăteau să cadă peste enoriaşi, nu erau dispensare poate doar un punct sanitar amplasat într-o sală de clasă. Ca să nu mai vorbim de săteni care erau trişti şi extenuaţi de probleme. O dezvoltare pe măsura vremurilor a survenit în comuna Mândra începînd cu anul 2001

» Forumul Democrat German FăgăraÅŸ propune o altfel de abordare a politicii locale: alături de cetăţeni si numai în interesul comunităţii

  Recîştigarea speranţei şi încrederii        După prea mult timp de ineficientă în administraţie moralul făgărăşenilor este la pământ. Nevoile, problemele şi nemulţumirile lor s-au adunat pe fondul lipsei prelungite de soluţii. În acest cadru, poate cel mai greu lucru pentru noi în această campanie electorală este să reaprindem speranţa în inimile făgăraşenilor. Prea mulţi dintre concetăţenii noştri sunt complet dezamăgiţi de modul cum a fost administrat orasul în ultimele mandate şi nu putem să-i condamnăm pentru asta. Trebuie să conştientizăm cu toţii că nu putem să repetăm aceleaşi alegeri politice de fiecare dată şi să ne aşteptăm la rezultate diferite.     Ceea ce putem face noi, echipa Forumului German, este să propunem o altfel de politică, o politică a cetăţenilor, 

» Radu Barbu, infirm ÅŸi om al străzii, s-a înecat în Olt

   Corpul neînsufleţit al bărbatului şi cel al prietenei lui zac la Morga Sibiu de peste o lună DIICOT cercetează legăturile infirmului cu vreo reţea de exploatare a persoanelor cu dizabilităţi        Inspira milă şi era ajutat de cetăţeni. Radu Barbu avea 39 de ani şi a rămas pe străzi de mulţi ani. Ghinioanele s-au ţinut lanţ de el încă din adolescenţă, iar după ce părinţii i-au decedat a rămas pe stradă. Casa îi era o Dacie părăsită undeva în cartierul Tudor Vladimirescu şi indiferent de anotimp îl găseai acolo acoperit cu haine. Locatarii din cartier îl ajutau considerîndu-l copil al zonei pentru că acolo crescuse. Condiţiile inumane i-au afectat sănătatea, iar în 2012 a ajuns la spital unde medicii i-au amputat un picior care cangrenase. Cu greu s-a obişnuit cu noua lui viaţă, legat fiind de cîrje sau de un cărucior. Pînă în ziua de 20 aprilie 2016 cînd o deplasare la Cârţa i-a fost fatală. Nimeni nu poate spune ce căuta Radu Barbu pe malul Oltului în zona satului Cârţa.  Trupul lui neînsufleţit a fost găsit de pescari care au anunţat autorităţile. Se pare că era însoţit de o tînără al cărui corp a fost identificat în apele Oltului. Nici astăzi cadavrul infirmului din Făgăraş şi cel al fetei ce-l însoţea n-au fost ridicate de la Morga Sibiu în vederea înmormîntării.

» Voila, comuna cu investiÅ£ii moderne

   Ovidiu Şerban este primarul care a reuşit să atragă fonduri în comună şi să finalizeze investiţiile care au stat blocate vreme de 4 ani Lucrările din comuna Voila urmează un curs normal, prima dată reţele de utilitate publică după care asfaltarea străzilor      Comuna Voila este una dintre comunele din Ţara Făgăraşului care poate spune că banii publici au fost investiţi cu folos pentru comunitate. Sînt o serie de investiţii utile ce au reuşit să determine cetăţenii să vorbească frumos la adresa Primăriei şi a primarului Ovidiu Şerban, un primar care şi- a folosit experienţa dobîndită în administraţia publică locală în folosul comunităţii. Vorbim aici de reabilitarea căminelor culturale, reabilitarea şi modernizarea şcolilor, reţele de apă şi canalizare. Şi ca orice comună ce-şi respectă cetăţenii, tot primăria şi edilul acesteia au rezolvat şi problema colectării deşeurilor menajere într-un cadru legal şi modern. La Primăria Voila uşa este întotdeauna deschisă pentru cetăţeni, iar cererile acestora sînt rezolvate cu promptitudine. Se adaugă însă şi deschiderea primăriei faţă de asociaţiile comunitare şi sportive locale şi naţionale cu care a avut şi are o bună colaborare. 

» AdministraÅ£ia locală trebuie să recîştige încrederea comunităţii

        Cînd iese pe poarta casei sale, sau din scara lui de bloc, orice făgărăşean începe să interacţioneze cu Administraţia locală, chiar dacă acesta, de cele mai multe ori, nici nu realizează acest lucru. De la trotuarul pe care merge, la strada pe care îşi conduce maşina, la staţia unde îşi aşteaptă autobuzul şi chiar autobuzul în sine - toate ţin de lumea Administraţiei. Evident, lista exemplelor poate continua: parcul în care îşi plimbă copilul, piaţa în care îşi face cumpărăturile, apa lui caldă şi tot aşa mai departe. Administraţia locală este prezentă în fiecare aspect al vieţii oamenilor: de la ghişeele funcţionarilor, la sălile de spectacole, până la şcoli şi spitale. Fiecare cetăţean este influenţat de modul în care Administraţia funcţionează, este o realitate inevitabilă. Problemele apar atunci când administraţia nu este una eficientă, iar ele se adâncesc când aceasta este deficitară. 

» Tupeu de turnător la fosta Securitate

   Deşi are hibe, Gheorghe Flencana mai vrea un mandat cu PNL Sub numele conspirativ ,,BIC", Gheorghe Flencana şi-a turnat prietenii din copilărie la Securitate Victimele lui Flencana au făcut cîte 9 luni de închisoare Dl. Dică sau ,,BIC" este coleg de listă şi prieten cu primarul Gheorghe Cristian care mai aspită la un mandat în fruntea oraşului Victoria ,,BIC" a minţit în declaraţia pe propria răspundere depusă la dosarul de candidat      Dacă întrebi în oraşul Victoria de numele ,,BIC", oamenii vor ridica din umeri nedumeriţi şi vor răspunde cu siguranţă că nu există vreo persoană cu acest nume sau diminutiv. Dar dacă întrebi de dl. Dică, foarte mulţi te-ar îndruma spre dl. Flencana Gheorghe. Şi asta pentru că localnicul a deţinut funcţii publice importante în oraş şi administrează o firmă de prestări servicii. A fost consilier local chiar şi în legislativul ce-şi încheie mandatul la începutul lunii iunie, dar şi director al societăţii Parc Industrial Victoria cu unic acţionar CL Victoria. Cu alte cuvinte a fost un factor de decizie în oraşul muncitoresc de la poalele Munţilor Făgăraş construit de comunişti începînd cu anul 1950. Flencana Gheorghe sau dl Dică nu s-a oprit aici, şi pentru mandatul 2016-2020 aspiră la o nouă funcţie de consilier local.

» LicitaÅ£ii în dar

   Un contract încheiat recent de Primăria Făgăraş a făcut o gaură la bugetul local de 245.000 de lei Refacerea trotuarului de la Cetate a costat 166.000 lei, dar Primăria Făgăraş a plătit 412.566 lei firmei de casă din Sibiu Licitaţiile organizate de Municipalitate favorizează firmele agreate de politicienii locali Edilii locali ignoră legislaţia în schimbul avantajelor personale şi de grup ,,Tunurile" date de aleşii locali bugetului public n-au culoare politică      Sînt ani de zile de cînd bugetul Făgăraşului este căpuşat de firmele de casă ale edililor locali poziţionaţi bine în Executiv şi Legislativ. Au bătut palma, indiferent de partidul din care au făcut parte, şi şi-au împărţit fără scrupule banii publici în detrimentul comunităţii locale. Aici vorbim de partidele care au condus administraţia publică locală fie de sine stătătoare fie sub formă de alianţe. Merită amintite alianţe precum: USL în care s-au unit indiferent de doctrină partidele de dreapta şi de stînga, PNL, PSD, PC şi care au avut controlul asupra municipalităţii, partidele cu tentă liberală care au format noul PNL (PD-L şi PNL) şi care la nivel de municipiu au deţinut în ultimul mandat majoritatea în administraţie. Toate aceste alianţe au avut ca reprezentanţi aceleaşi persoane din municipiu şi care au cerut susţinerea făgărăşenilor mandat după mandat. Şi astăzi îi regăsim pe listele aceloraşi partide sau în noi alianţe precum ALDE sau PSD-UNPR. Făgărăşenii cunosc şi afacerile pe care politicienii locali le-au făcut pe banii publici şi care sînt de răsunet naţional. Cel mai mare ,,tun" pentru care făgărăşenii plătesc timp de 20 de ani peste 10 milioane de euro este stadionul şi care este legat de alianţa USL. Ce nu ştiu însă făgărăşenii este faptul că fiecare lucrare ce se derulează în municipiu pe banii publici a fost încredinţată doar firmelor de casă controlate de aleşii locali. Este un fel de caracatiţă ce acoperă Municipalitatea şi al ei buget format din taxele şi impozitele cetăţenilor. Monitorul de Făgăraş continuă, aşa cum i-a obişnuit pe cetăţeni, să divulge dedesubturile afacerilor dubioase ale aleşilor locali. Au fost prezentate în serial cu lux de amănunte şi cu documente ,,afacerea stadionul", ,,asfaltările electorale", ,,numirile politice în funcţiile publice", ,,dictatura Ecoterm şi taxa pe ţeavă", etc. Dacă în ediţia trecută a fost prezentat modul în care licitaţiile publice sînt trucate de Primăria Făgăraş pentru ca banii publici să ajungă la firmele de casă favorizate de aleşii locali, în ediţia de astăzi va fi prezentat modul în care sînt încheiate contractele de lucrări cu încredinţare directă. Deşi nu se aşteptau şi în acest an, 2016, să se recurgă la asfaltări electorale, făgărăşenii s-au convins că banii publici sînt folosiţi pentru numărătoarea voturilor. Asta în condiţiile în care timp de 4 ani oraşul a fost bătaia de joc a conducerii primăriei: şantiere haotice, audienţe anulate, dezbateri publice bifate doar pe hîrtie, taxe abuzive, transparenţă decizională ignorată cu bună ştiinţă de edili, etc. 

» Hramul Mănăstirii Făget BoholÅ£

        Mănăstirea Făget-Boholţ îşi sărbătoreşte hramul de sărbătoarea Împăraţilor Constantin şi Elena. Ceremoniile se vor desfăşura în acest an, sîmbătă, 21 mai. Mănăstirea organizează slujba arhierească începînd cu ora 9.00, avîndu-l invitat pe Preasfîntul Ilarion Făgărăşeanul, episcopul de la Mitropolia Sibiului care va oficia slujba în biserica mănăstirii alături de alţi preoţi din Ţara Făgăraşului. Va urma agapa hramului cînd stăreţia mănăstirii va oferi produse preparate la mănăstire. Mănăstirea Făget-Boholţ a luat fiinţă în anul 1993 cînd a fost sfiinţită piatra de temelie a bisericii. A fost ultima mănăstire edificată în Ţara Făgăraşului din lanţul de locaşuri de cult ce exista la anul 1760, dar care a fost distrus de generalul Bukow din ordinul Mariei Teresa. Zidirea mănăstirii a urmat sfatul părintelui Arsenie Boca. ,,Părintele s-a oprit în deal. Era dimineaţă, l-a lăsat pe căruţaş să doarmă, iar caii să se odihnească. A plecat prin pădurice şi a revenit abia seara.

» Fabrică de bolnavi cu hepatită C

  Un medic din Şinca Veche        Contrar datelor oficiale prezentate de-a lungul timpului, la Spitalul Municipal Făgăraş s-au înregistrat în ultimii 5 ani numeroase cazuri de infecţii intraspitaliceşti. Multe dintre ele s-au înregistrat însă la secţia de dializă unde pacienţii au fost infectaţi cu virusul Hepatitei C. Perioada coincide cu folosirea dezinfectanţilor Hexi Pharma. Vom relata poveştile a doi pacienţi cărora spitalul de la Făgăraş le-a transformat viaţa într-un iad. Medicul Cornelia Uscoiu din Şinca Veche s-a destăinuit ziarului în urmă cu 5 ani cînd spunea că spitalul de la Făgăraş i-a ,,dăruit" virusul Hepatitei C, care i-a retezat orice şansă de a beneficia de un transplant de rinichi, care i-ar fi redat o viaţă normală. Astăzi medicul Uscoiu trăieşte în satul natal ajutată fiind de sora ei.  ,,Este foarte bolnavă, face dializă la Braşov de 3 ori pe săptămînă, a orbit iar sora ei o îngrijeşte ca însoţitor. 

» Asfaltări electorale plătite scump din banii publici

   Asfaltul electoral de pe strada O Paler a scos locatarii în stradă      Cetăţenii din Făgăraş trăiesc un adevărat coşmar din cauza lucrărilor care se execută haotic pe raza municipiului. Şi nu vorbim doar despre şantierul Recon şi Doje ci de asfaltările electorale comandate de primar pe banii publici. Oamenii spun că s-au săturat de indolenţa celor din conducerea municipiului care nici nu vor să le mai asculte plîngerile.

» Dosarul dezinfectanÅ£ilor diluati ajunge la DNA

   Parchetul General a cerut instanţei suspendarea dizolvării Hexi Pharma l DNA audiază martori şi se pregăteşte să deschidă un dosar pe corupţia din spitale      Procurorii de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut Judecătoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvării firmei Hexi Pharma, pentru a putea recupera prejudiciul produs în dosarul dezinfectanţilor diluaţi. Instanţa a stabilit primul termen luni, 16 mai. După ce firma Hexi Pharma a anunţat miercuri că a demarat procedurile legale pentru închidere şi că îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 o cerere pentru suspendarea dizolvării sau lichidării Hexi Pharma. Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strîmbu, acesta precizînd că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

» ,,Voi scoate la iveală neregulile din Primăria Făgăras”

  - interviu cu ing. Gheorghe Sucaciu, candidat independent la funcţia de primar al Municipiului Făgăraş     Făgărăşenii sînt martori în ultimele săptămîni la o campanie de denigrare a candidatului independent Gheorghe Sucaciu. Pentru funcţia de primar al Municipiului Făgăraş au intrat însă în cursa electorală 7 candidaţi, şase fiind reprezentanţi ai unor partide politice şi unul independent. Oriunde mergi în municipiu şi întrebi oamenii pe cine ar vota dacă duminică ar avea loc alegerile locale, răspunsul este scurt: vrem schimbare şi îl votăm pe Gheorghe Sucaciu, fostul primar din Drăguş. 

» Imperiul Crucii

  Un tribun gonea prin Europa        Sfîrşit de primăvară a anului 305, un tînăr tribun roman gonea nebuneşte pe drumurile romane ale Europei. Bidiviul scotea spume pe gură şi sînge pe nas. Era al zecelea cal schimbat la punctele de frontieră pentru că ceilalţi au murit din cauza epuizării. Flavius Constantin, fiul cezarului Constantius, a luat cele mai grele drumuri ale Alpilor pentru a nu fi ajuns de asasinii tiranului Galerius. În faţă i se deschide Bononia, Boulogne-ul de astăzi, iar Fortuna îi zîmbeşte. În sfîrşit, liber! Tatăl său îi iese în întîmpinare şi-l ia în braţe în timp ce soldaţii strigă toţi într-un suflet: ,,Ave, Caesar!“. O aquilă apare şi pluteşte pe cerul albastru, semn al bravurii militare şi al onoarei, crezul familiei Chlor.  Dacia Ripensis        Naissus, Moesia Superior, la o sută de mile sud de Danubius, provincia Dacia Ripensis, ţinutul ilirilor după unii, fostele graniţe ale Daciei lui Burebista. În casa lui Constantius Chlor se aşterne bucuria

» Afacerile dubioase din Primăria FăgăraÅŸ

   Licitaţiile se tărăgănează pînă cîştigă cine trebuie Primăria Făgăraş ,,s-a încurcat" în interesele grupurilor de influenţă din cauza bugetului de 24 milioane de lei destinat reabilitării străzilor Primarul şi viceprimarul sînt răspunzători pentru pierderea banilor destinaţi acestor reparaţii Edilii şi-au dovedit incompetenţa în gestionarea şantierelor din municipiu Dosarul licitaţiilor a ajuns pe masa procurorilor şi în instanţă      Nu mai încape îndoială că starea în care se găseşte azi municipiul se datorează incompetenţei şi indolenţei conducerii Primăriei Făgăraş. Acea conducere care de 8 ani, două mandate, a ţinut frîiele administraţiei publice locale, prin primar, viceprimar şi şefii de direcţii, servicii, birouri şi compartimente publice, la care se adaugă legislativul majoritar PNL. Acea conducere ce-şi spune liberală, aşa zişi continuatori ai doctrinei Brătienilor, care însă au pus mai presus de interesul făgărăşenilor pe cel al grupurilor de interese pe care le-au format.

» Ion Negrilă, candidatul PSD la Primăria FăgăraÅŸ:

  "Este nevoie de o mână forte pentru rezolvare problemelor din infrastructură"      Partidul Social Democrat a prezentat programul "EUROPA pentru Făgăraş" care se axează pe măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor din infrastructură şi atragerea de investitori pentru crearea locurilor de muncă. După implementarea măsurilor propuse, Făgăraşular putea ajunge la un alt nivel de dezvoltare, să devină un oraş modern, la standarde europene.  După patru ani de mandat al unei noi administraţii locale, să se va putea spune despre Făgăraş că este un oraş cu adevărat parte a Uniunii Europene. 

» ,,Prietenii elevilor" au ajuns la Mândra

        Elevii Şcolii Gimnaziale Mândra au fost încîntaţi să aibă în mijlocul lor în ziua de 22 aprilie a.c. în cadrul programului ,,Şcoala altfel" pe ,,Prietenii elevilor", grupul de făgărăşeni format din scriitori, artişti şi oameni de cultură care le-au prezentat lucruri neştiute din viaţa Ţării Făgăraşului. Acţiunea a fost un dialog deschis între generaţii, dar şi o prezentare sumară a Cafenelei literare devenită deja o tradiţie în Făgăraş.

» Părerea ta contează

   Ing. Gheorghe Sucaciu, candidatul independent la funcţia de primar al Făgăraşului, a răspuns la întrebările cetăţenilor din municipiu în cadrul întîlnirii organizate la Casa de Cultură Forumul German sprijină candidatura ing. Gheorghe Sucaciu      Ing. Gheorghe Sucaciu, candidatul independent la funcţia de primar al Făgăraşului, a organizat o întîlnire cu cetăţenii din municipiu sîmbătă, 7 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură în care a răspuns la întrebările adresate de aceştia. Întîlnirea inginerului Gheorghe Sucaciu cu făgărăşenii s-a desfăşurat sub titulatura ,,Părerea ta contează" şi a fost prima de acest fel din urbe.

» ÃŽnvierea ÅŸi sfinÅ£ii închisorilor

        Nu putea fi organizat un eveniment mai potrivit în Săptămîna Patimilor decît cel care să adune laolaltă două generaţii, una care a trăit suferinţa şi alta care să înveţe din experienţa primeia. La Casa de Cuzltură Făgăraş a avut loc joi, 21 aprilie, o conferinţa cu tema Învierea Domnului în închisorile comuniste organizată de Protopopiatele I şi II Ortodoxe Făgăraş, Centrul Zestrea Buciumului, Centrul Ioan Puşcriu şi Centrul Rezistenţei Anticomuniste.

» MuÅŸcată de cîinele vecinei

        Localnicii din cartierul Galaţi au fost şocaţi în a 3-a zi de Paşti cînd au aflat că vecina lor a fost victima unui cîine de talie mare ce aparţine altei vecine şi a ajuns în spital cu grave răni. Este vorba despre Antoneta Vlănţoiu de 63 de ani care a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Făgăraş, marţi, 3 mai 2016, în jurul orei 16.00. Femeia a ajuns la spital plină de sînge şi cu multiple răni. ,,Cînd am ieşit din curte m-am întîlnit cu vecine care mi-a spus că a rupt lanţul cîinele ei şi a fugit din curte. După cîteva secunde cîinele s-a repezit la mine şi m-a muşcat de picioare,

» Scandalul dezinfectanÅ£ilor diluaÅ£i

       Cătălin Tolontan şi Gazeta Sporturilor au publicat începînd cu 25 aprilie o serie de investigaţii privind diluarea intenţionată a dezinfectanţilor din spitale. În centrul investigaţiilor este firma Hexi Pharma, producător de substanţe dezinfectante şi lider de piaţă, care a livrat produse pentru multe spitale din ţară, inclusiv Spitalul Municipal Făgăraş şi inclusiv pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Bucureşti (Spitalul de Arşi), unde au fost internate mai multe victime ale tragediei de la Colectiv şi care au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

» Apa chioară ÅŸi la spitalul morÅ£ii

   Produsele Hexifarma cumpărate de Spitalul Municipal Făgăraş au plasat unitatea pe lista neagră a Ministerului Sănătăţii      Spitalul Municipal Făgăraş a plătit numai în luna aprilie 2016 suma de 18.000 de lei pentru dezinfectanţi, printre care se află şi apa chioară furnizată de firma Hexifarma. De 5 ani datează colaborarea spitalului din municipiu cu firma Hexifarma.

» CSM a promovat în Liga NaÅ£ională

       Duminică, 24 aprilie, a avut loc o nouă etapă a Diviziei A la handbal masculin. Echipa antrenată de profesorul Dumitru Opriş a evoluat pe propriul teren primind vizita formaţiei HCM Satu Mare. Se întîlneau ocupantele primelor două poziţii în clasament. Meciul avea o miză deosebită pentru ambele combatante. CSM Făgăraş avea nevoie de victorie pentru a fi 100% promovată în timp ce oaspeţii îşi jucau ultima şansă la promovare. La capătul unui joc disputat cu multe faze de poartă, CSM Făgăraş s-a impus cu scorul de 32-24, după ce la pauză scorul era de 14-13. Prima repriză a fost echilibrată, ambele echipe parcă resimţind miza uriaşă a acestei întîlniri.

» Åžcoala specială în casă nouă

        Copiii cu dizabilităţi care sînt înregistraţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria vor avea un nou sediu în care să-şi desfăşoare activităţile zilnice. Sînt 94 de copii şi 48 de însoţitori care se vor muta din luna spetembrie într-un sediu nou de şcoală amplasat pe strada Stadionului, nr. 18. Decizia aparţine conducerii şcolii şi a Primăriei Victoria care au convenit să încheie un contract de comodat pentru respectivul imobil. ,,De cîţiva ani am solicitat această clădire şi conform adresei 981/ 25 ianuarie 2016 Primăria Victoria şi-a exprimat acordul cu privire la mutarea noastră.

» Sărbătoare la Centrul de Pregătire a Infanteriei

        Centrul de Pregătire a Infanteriei ,,Constantin Brâncoveanu" Făgăraş a fost deschis publicului săptămîna trecută. Au fost organizate o serie de evenimente premergătoare sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre din 23 aprilie, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă. Începînd de luni, 18 aprilie, elevii şcolilor din Făgăraş au vizitat Centrul în cadrul activităţilor organizate sub titulatura ,,Şcoala altfel".

» Povestea vieÅ£ii, ÃŽnvierea Mîntuitorului Iisus

  ,,Hristos a Înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcînd, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le“      Duminică, 1 mai 2016, creştinii ortodocşi şi greco catolici vor prăznui Învierea Domnului Iisus Hristos. În fiecare biserică se va lua lumină, iar bucuria Învierii va acoperi neamurile. Astfel a fost adus în lume adevărul de chiar Fiul lui Dumnezeu, iar sacrificiul său a cîntărit cît păcatele celor născuţi şi nenăscuţi. O istorie a acestui adevăr este cuprinsă în materialul următor.