Focar de infecţie într-un apartament din Victoria

Adaugat la data de: 29.08.2017

       Munţi de gunoaie strînse de la containere sînt depozitate în apartamentul lui Gheorghe Minac Vecinii bărbatului fac sesizări de 12 ani, dar autorităţile nu-i bagă în seamă DSP Braşov se ascunde în faţa legislaţiei pentru a-şi acoperi lipsa de implicare în acest caz..

Alte stiri din ziarul Monitorul de Fagaras

» Brazii mor în picioare

   De praznicul ,,Înălţării Domnului" foştii deţinuţi politic din Făgăraş şi Braşov au vizitat locurile unde camarazii lor au fost ucişi de securitatea comunistă        Filialele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România se întîlnesc în fiecare an de praznicul ,,Înălţării Domnului" la Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului de la Sighet unde se comemorează eroii anticomunişti ucişi în lagărele şi închisorile comuniste.

» Anchetă la Centrul de plasament din Dacia

   12 copii din cei 28 instituţionalizaţi la Dacia primesc tratament psihiatric deşi nu ar fi nevoie      Centrul de plasament din Dacia, comuna Jibert, a ajuns din nou în atenţia autorităţilor. De data aceasta s-a descoperit că la ,,Dacia" 12 copii instituţionalizaţi în centrul de plasament primesc medicaţia psihiatrică deşi nu ar fi nevoie.

» Miracolul din familia preotului Urian continuă

   Tripleţii familiei Urian din Părău au 13 ani şi sînt senzaţia satului şi a şcolii ,,Ovid Densuşianu" din Făgăraş Preotul Laurenţiu Urian şi soţia sa, Monica, se bucură de minunea pe care Dumnezeu a făcut-o pentru familia lor Rebeca, Iustina şi David ştiu deja ce cariere vor îmbrăţişa cînd vor deveni adulţi      2 Octombrie, 2003. Ţara Făgăraşului vuia despre un eveniment special şi unic care a avut loc la Maternitatea Braşov. Naşterea unor tripleţi.

» Å¢ara FăgăraÅŸului are primari ÅŸi viceprimari

        Au fost trei zile de foc pentru Prefectura Braşov pentru că trebuia să asiste la depunerea jurămîntului aleşilor locali din judeţ. În perioada 23-25 iunie, la limita legală a celor 20 de zile de la scutinul din 5 iunie al alegerilor locale, primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni au fost validaţi pe funcţiii şi au depus jurămîntul în faţa prefectului judeţului, Ciprian Băncilă şi a judecătorilor de la circumscripţiile electorale. A fost un maraton al evenimentelor şi în Ţara Făgăraşului după care aleşii locali şi-au preluat funcţiile.

» Cîţi trebuie să mai moară?

   UFX- maşina morţii Patru morţi şi doi răniţi într-un accident rutier produs pe DN1, lîngă Dridif Duminică, 26 iunie, au avut loc înmormîntările la Ucea de Sus După tregedia de la Perşani cînd au murit 4 persoane şi 26 au fost rănite, la 6 zile au mai decedat 4 persoane şi alte două au fost rănite

» Poligonul Cincu, gazdă pentru SARMIS 16

   Aproximativ 1.500 de militari români, americani şi englezi au participat la acest exerciţiu militar      Aproximativ 1.500 de militari au participat la exerciţiul multinaţional SARMIS 16, desfăşurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” de la Poligonul Cincu. Au fost peste 1.200 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinînd Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”,

» Cros la Recea

        Crosul Memorial ,,Ion Gavrilă Ogoranu" a ajuns la ediţia a VI-a şi s-a desfăşurat vineri, 17 iunie a.c. Gazda competiţiei a fost Comuna Recea şi profesorul Nelu Avram de la Şcoala Generală Recea. ,,Am vrut să îmbinăm istoria cu sportul şi de 6 ani reuşim cu succes acet lucru. Am avut un număr record de competitori, de la 3 ani pînă la peste 60 de ani. La această ediţie înscrierile au fost la liber" a spus profesorul Nelu Avram.

» Åžef de promoÅ£ie cu media 10

        Joi, 16 iunie 2016 la Casa de Cultură din oraşul Victoria s-a desfăşurat festivitatea de închidere a anului şcolar cînd au fost premiaţi absolvenţii de clasa a VIII-a. Şef de promoţie a fost declarat elevul Cătălin Halbeş care a avut media generală 10.00 în ultimi 4 ani de şcoală. ,,Cătălin este un elev de nota zece. La toate materiile a avut 10.00, este un băiat foarte bun, 

» S-a redeschis Transfăgărăşanul

        Drumul Naţional 7C, Transfăgărăşanul, va fi deschis circulaţiei auto mai devreme decât în fiecare an, după cum au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR). În acest an conducerea CNADNR, determinată de condiţiile meteo favorabile, a decis ca întrunirea comisiei de analiză pentru Transfăgărăşan să se facă mai devreme, cerându-i comisiei punctul de vedere cu privire la posibilitatea deschiderii acestui drum naţional înainte de termenul prevăzut în regulamentul de funcţionare (1 iulie).

» Rusaliile negre- noaptea deportărilor în Bărăgan

  Foştii deţinuţi politici din judeţul Braşov au participat şi în acest an la comemorarea eroilor anticomunişti ce s-a organizat, de Înălţare, la Sighet  Filialele Braşov şi Făgăraş au organizat o excursie tematică la care au invitat urmaţii luptătorilor anticomunişti, elevi şi studenţi  În itinerar au fost cuprinse mănăstirile în care luptătorii anticomunişti au găsit sprijin în timpul prigoanei comuniste, Rohia, Putna, Humor

» Patru morÅ£i în accident rutier la PerÅŸani

        A fost vinerea neagră pentru familiile şi cunoscuţii celor care şi-au pierdut viaţa în ziua de 17 iunie a.c. în cumplitul accident de pe DN1 din apropiere de Pwrşani. În cumplitul accident patru persoane au murit pe loc, iar alte 26 au fost rănite. A fost cel mai grav accident rutier care s-a petrecut în zonă în ultimii ani şi a cărui gravitate a atras ,,cod roşu".

» FăgăraÅŸul intră în normalitate

   Primarul ales Gheorghe Sucaciu urmăreşte şantierul din Făgăraş în fiecare zi ,,Într-o zi a fost rezolvată Aleea Trandafirilor, iar noi ne-am chinuit 2 ani fără să fim ascultaţi" spune Ileana Cucu, locatară de pe Aleea Trandafirilor      Deşi n-a fost încă investit în funcţia de primar, ing. Gheorghe Sucaciu s-a impus în faţa firmelor care execută lucrări de construcţie în municipiu. Primarul ales s-a aflat în fiecare zi pe străzile Făgăraşului pentru a urmări modul în care lucrările sînt efectuate şi pentru a veni în sprijinul făgărăşenilor afectaţi de şantierul haotic ce a pus stăpînire de oaraş de aproape 3 ani.

» Octavian Paler, evocat de Ziua Bibliotecii

        Vineri, 10 iunie a.c. , începînd cu ora 10.00, s-a desfăşurat în incinta Muzeului Ţării Făgăraşului ,,Valeriu Literat“ un maraton cultural cu prilejul zilei Bibliotecii. Evenimentul a fost marcat cu o tematică în memoria scriitorului făgărăşean Octavian Paler, care s-a stins din viaţă în anul 2007.

» A început Bac-ul

        Absolvenţii de liceu au intrat de ieri în febra examenului de bacalaureat, luni, 13 iunie, avînd loc prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Absolvenţii claselor a XII-a de la liceele din Făgăraş şi Victoria vor susţine probele în trei centre de evaluare. La CN Radu Negru vor susţine probele absolvenţii de la CN Doamna Stanca şi Colegiul dr Ioan Şenchea.

» Ce vor conslilierii localimindependenÅ£i din Victoria

  ,,Întîlniri publice cu cetăţenii la 3 luni"      Pentru prima dată în istoria oraşului Victoria, legislativul are în componenţă doi consilieri locali independenţi.

» ÃŽnfrîngere la limită cu FranÅ£a. Urmează ElveÅ£ia ÅŸi Albania

       Echipa naţională de fotbal a Franţei a cîştigat meciul cu reprezentativa României, în deschiderea Campionatului European din Franţa, scor 2-1, în grupa A. Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 57, Bogdan Stancu a egalat din penalty în minutul 65, iar Payet a marcat în minutul 89.

» Lucrări de cinci stele la Ucea

  Trei milioane de euro, investiţia de la Ucea      În localitatea Ucea de Jos se execută cel mai amplu proiect de investiţii care se va derula în două etape. Cel puţin aşa declară primarul comunei Ucea, Marian Valentin Băcilă care asigură cetăţenii că în curînd vor beneficia în comună de o infrastructură completă.

» BoÅŸmanul ÅŸef de la Sevastopol s-a stabilit la Grid

   Teofil Dumitru Popa, veteranul stabilit în Grid, face o incursiune în istoria veacului trecut relatînd pentru Monitorul de Făgăraş copilăria în Bucureştiul interbelic, refugiul în Bărăgan, viaţa trăită în Marina Militară şi instructajul primit la Sevastopol

» Primarii aleÅŸi, în stand-by

        Au trecut deja 9 zile de la alegerile locale şi aleşii locali nu şi-au preluat mandatele obţinute în urma votului cetăţenilor. Şi asta pentru că legislaţia condiţionează investirea în funcţie a aleşilor locali de întocmirea dosarelor privind finanţarea campaniei electorale a candidaţilor (venituri şi cheltuieli). Totuşi în comunele din Ţara Făgăraşului consilierii locali şi primarii au primit certificatele constatatoare ale alegerii din partea preşedinţilor de birouri electorale de circumscripţie. Joi, 9 iunie a.c., primarul Făgăraşului, ing. Gheorghe Sucaciu, şi cei 19 consilieri locali, conform listelor, au primit aceste certificate într-un cadru festiv.

» Peisajul românesc hard&heavy

  Metrock        Formaţiile româneşti care şi-au păstrat autenticitatea sînt iubite în continuare, chiar şi cele mai vechi. ,,Derivat din proiectul Metropol, grupul orădean Metrock, configurat la iniţiativa vocalistului Marius ,,Bubu“ Luca de Balogh Jozsef (chitară), Gabriel Tivadar (bas) şi Balasy Lasylo (baterie),

» ÃŽncă o promoÅ£ie la Liceul ,,IC DrăguÅŸanu"

   ,,Voi studia în Suedia" este decizia unui absolvent dezamăgit de situaţia din România

» Åžcoală de meserii la mare căutare

   Şcoala Profesională Franceză de la Colegiul ,,Aurel Vijoli" produce forţă calificată de muncă pentru firmele din Făgăraş

» InundaÅ£ii la Calbor

   Ştrand şi pe străzile din Făgăraş        Ploile au făcut ravagii în unele sate din Ţara Făgăraşului. Cele mai afectate au fost satele Calbor şi Boholţ din comuna Beclean. La Calbor 22 de gospodării au fost inundate marţi seară în urma unei ploi torenţiale, iar apa s-a revărsat pe străzi şi în casele oamenilor producînd pagube însemnate.

» ,,Aripi", monumentul închinat RezistenÅ£ei anticomuniste

        Foştii deţinuţi politici au un monument reprezentativ pentru suferinţele îndurate în regimul comunist. Este amplasat în Bucureşti, înPiaţa Presei Libere, pe locul în care trona cîndva statuia lui V.I. Lenin.

» Incepe EURO 2016

  România va juca meciul de deschidere al Campionatului Europea cu Franţa, vineri 10 iunie, ora 22.00, la Paris  Meciul va fi transmis în direct de PRO TV şi Dolce

» Alegeri locale 2016 în Å¢ara FăgăraÅŸului

        La alegerile locale din 5 iunie 2016, cetăţenii din Ţara Făgăraşului şi-au demonstrat încă odată înclinaţiile politice de dreeapta. Conform rezultatelor votului, harta Ţării Făgăraşului este în mare majoritate galbenă ceea ce înseamnă că localnicii şi-au îndreptat votul spre candidaţii PNL la funcţiile de primari. O mică parte din cetăţeni însă au optat pentru candidaţii PSD, mai precis către 5 candidaţi. S-au înregistrat schimbări la comuna Lisa unde primarul PNL Nicolae Greavu a fost înlocuit cu Moga Gheorghe PSD, la comuna Beclean Cosmin Leancu, PSD, a fost schimbat cu Claudiu Motrescu, PNL, la comuna Voila, Ovidiu Şerban, PSD, a fost înlocuit cu Osalciuc Gheorghe, PNL. Cetăţenii din municipiul Făgăraş au sancţionat prin votul lor corupţia şi au ales un candidat independent, pe ing. Gheorghe Sucaciu. În ceea ce priveşte consiliile locale din Ţara Făgăraşului, cele mai multe mandate au revenit tot PNL. 

» ,,Cuvîntul dat este sfînt pentru mine"

   spune într-un interviu ing. Gheorghe Sucaciu, candidatul independent la funcţia de primar al Făgăraşului      S-a făcut cunoscut pînă peste graniţele Ţării Făgăraşului şi ale ţării, în marile capitale europene unde se vorbea despre curajul, responsabilitatea şi omenia lui. Era Ion Codru Drăguşanu, cărturarul din Drăguş care purta cu el prin lume calităţile izvorîte din neamul drăguşenilor. Şi astăzi ies în evidenţă drăguşenii oriunde s-ar afla. Se leagă de numele lui Ion Codru Drăguşanu şcoala superioară ,,Radu Negru" în care s-a predat limba română şi pe care a înfiinţat-o la 1868 învingînd sistemul maghiar. A fost reuşita adusă de un drăguşan Făgăraşului. Şi n-a fost singura. Făgărăşenii le-au apreciat de fiecare dată, iar istoria locală le-a consemnat la loc de cinste. Se spune că istoria se repetă cu o precizie de necontestat, iar reuşitele sau greşelile îşi cer tributul. De-a lungul anilor, Monitorul de Făgăraş a creionat în paginile sale portretele multor făgărăşeni sub titulatura ,,Oameni de lîngă noi". Au fost artişti, intelectuali, primari, scriitori, dascăli renumiţi, dar şi oameni simpli care au adus un aport important pentru comunitatea din Ţara Făgăraşului. Iar pentru că nu putem sta departe nici de evenimentele cotidiene, vom aduce în faţa făgărăşenilor pe ing. Gheorghe Sucaciu, aşa cum l-am cunoscut noi, ca familist, ca om care-şi iubeşte obîrşia, tradiţiile şi istoria locului.

» ,,Astăzi nimeni nu mai poate opri dezvoltarea Cetăţii FăgăraÅŸului"

   spune într-un interviu George Cătălin Cîrje, candidatul ALDE la funcţia de primar al Făgăraşului      Făgărăşenii merită unele răspunsuri la întrebările ce privesc situaţia actuală a municipiului şi proiectele de viitor pe care ALDE şi le propune pentru Făgăraş. Conform ,,Angajamentului pentru Făgăraş 2016-2020", ALDE şi George Cătălin Cîrje îşi doresc ca Făgăraşul să devină un oraş turistic şi cu un nivel de trai ridicat. Aceste lucruri depind în mare parte de administraţia publică locală şi de edilii locali. Ne aflăm în faţa unui alt moment important al comunităţii locale, respectiv alegerile locale, cînd făgărăşenii vor desemna prin vot primarul şi consilierii locali şi judeţeni. Sînteţi unul dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală alături de un partid cu principii liberale, ALDE.. Aveţi un program electoral realist

» ,,Treabă chibzuită pentru comuna Ucea"

   spune Marian Valentin Băcilă, primarul comunei Ucea care pune în balaţă promisiunile făcute cetăţenilor în cele două mandate cu realizările din perioada respectivă Scrisoare deschisă pentru cetăţenii din satele comunei Ucea Dragi locuitori ai comunei Ucea,      Ne aflăm la un alt moment important pentru comuna noastră, moment în care doresc să vă readuc aminte promisiunile făcute în cele două mandate şi totodată să vă informăm cu privire la reuşitele din administraţia locală Ucea. Şi cum faptele fac diferenţa şi nu vorbele şi promisiunile fără acoperire, ţin să vă punctez pe scurt principalele acţiuni şi investiţii pe care

» De ce ÅŸi cu cine votez?

        Ca şi cetăţean care am trăit frumos aproape 40 de ani în Făgăraş am urmărit prin presa scrisă/vorbită locală, cine sînt şi cum gîndesc candidaţii care vor să conducă municipiul în următorii 4 ani.      M-am decis să-l caut pe inginerul Gheorghe Sucaciu căci este om pentru care vorbesc faptele din activitatea anterioară de administrare a unei aşezări omeneşti. L-am căutat pe ing. Sucaciu deoarece doreşte ca prin Forumul Democrat German făgărăşean să aducă în politica locală modelul democratic de organizare al Forumului.      Am dorit să aflu cum gîndeşte să reconsidere capacitatea administrativă precară a primăriei municipiului, ştiut fiind faptul că Făgăraşul se află în topul oraşelor cu cea mai inactivă populaţie, că bazele administrative ale oraşului sînt confuze. Făgăraşul este un municipiu cu prea multe clădiri nefolosite, clădiri neîntrebuinţate ce par abandonate şi care afectează ţesutul urban al centrului cultural şi istoric al oraşului.      Cum gîndeşte să facă Făgăraşul un oraş plăcut şi atractiv, cînd grupuri de interese nelegitime au pus mîna pe oraş şi îl sufocă, secătuindu-i bugetul cu proiecte inutile, cheltuieli disproporţionate şi absurde şi ,,priorităţi“ care nu au nicio legătură cu cetăţenii oraşului.       Poate vă întrebaţi de ce nu am vorbit cu Cîrje, Mînduc, Gabor, Popa, Negrilă şi alţi popîndăi care de 26 de ani s-au tot rotit