Știri din Ghidul Bacaului

Ultimele titluri

Predicții pentru câștigătoarele celor 8 grupe de la CM 2022

Nu mai sunt multe zile până la startul turneului final al Cupei Mondiale la fotbal, care va fi găzduit de Qatar în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Am găsit programul complet al competiției pe PariuriX.com, acolo unde vor fi postate și avancronici pentru fiecare meci în parte. Este prematur să punem pariuri pe rezultatele […] ..

Zilele Bacaului 2022

Zilele municipiului Bacău 2022 A devenit o tradiţie sărbătorirea primei atestari documentare a municipiului Bacău, în luna octombrie. An de an, timp de câteva zile, băcăuanii se adună la cea mai mare sărbătoare a oraşului. Evenimentul va avea loc într-un spațiu generos, din Piața Tricolorului, cu amplasarea unei scene având sistem de ridicare hidraulică de […] ..

Anvelope all season cu M+S – NU sunt interzise de legislație sau de RAR iarna!

Da! Legea permite echiparea cu anvelope all season cu M+S. Chiar dacă au trecut mai bine de 10 ani de la apariția OG 5/2011 și a Directivei 92/23/CE, lucrurile încă sunt interpretate. Folosire anvelopelor  all season iarna este permisă și în continuare . Nu putem fi amendați de către cei de la R.A.R. și poliție […] ..

Observații astronomice 13 august Măgura, Bacău

SÂMBĂTĂ, 13 AUGUST 2022 LA 22:00 Observații astronomice 2022 Strada Intre VII, 607305 Măgura, România Eveniment organizat de AstroCrew Bacău Strada Intre VII, 607305 Măgura, România AstroCrew Bacău vă invită la a doua ediție de observații astronomice sâmbătă, 13 august la ora 22:30, în apropierea satului Măgura. Observațiile cu telescopul se vor face cu un Reflector […] ..

Precizari pentru spectatorii Raliului Moldovei 2022

Pentru buna informare a publicului care va dori să urmărească evoluțiile concurenților la Raliul Moldovei 2022 facem următoarele precizări: Accesul cu autovehicule pentru spectatori pe probele speciale se restricționează cu o oră și jumătate înaintea startului fiecăreia dintre acestea. În paranteză, în dreptul fiecărei probe speciale regăsiți orele limită până la care puteți intre pe […] ..

Gasiti unelete electrice de folos de la un magazin de bricolaj profesional

Cu siguranta cine locuieste la casa a vazut o drujba sau cel putin detine una in garaj. Drujbele pot fi electrice sau pe combustibil, insa ce este cert ca devin indispensabile pentru cei care depind de incalzirea pe lemne sau pentru persoanele care au o gradina mai mare cu livada. Acestea pot fi comanda de […] ..

Un nou serviciu adresat refugiaților ucraineni din Bacău

Ca o continuare firească a implicării Fundației de Sprijin Comunitar (FSC) în campania locală de sprijinire a cetățenilor ucraineni refugiați în Bacău, dar și a celor rămași în Ucraina (prin donații de haine, alimente, produse de igienă, medicamente etc, dar și organizarea a 4 caravane umanitare pentru Ucraina), a fost demarat în luna iunie un […] ..

Young Island Festival Evolution Bacau 22-24 Iulie

Zeci de mii de oameni din întreaga regiune se vor bucura din nou de 3 zile pe tărâmul magic young island din bacău. întâlnirea din acest an dintre fani, artiști, organizatori și partenerii festivalului, va fi una greu de egalat și plină de încărcătură emoțională. young island este mai mult decât un eveniment care aduce […] ..

Cât costă întreținerea unei motociclete?

Achiziția unei motociclete trebuie cântărită la fel de mult ca achiziția unei mașini – trebuie să îți evaluezi opțiunile pe care le ai și să iei în considerare în stabilirea bugetului și cheltuielile pe care le vei avea cu întreținerea motocicletei, dar și cu echipamentele de protecție. Ar fi păcat să investești o sumă de […] ..

Hramul Bacăului 2022 – 26 iunie

Duminica încep manifestările dedicate Hramului Bacăului, care se ține în fiecare an în preajma sărbătorii Sfinților Petru și Pavel. Anul acesta, concertele vor avea loc în Parcul Catedralei și pe afiș sunt prezenți, între altii Iris, Heaven, Maria Tataru, Maria Șalaru, George Cojocărescu sau Andrei Ciobanu. „Duminică, 26 iunie dăm start unui maniFEST dedicat bucuriei […] ..

ATESTAT MURAL – @Parcul Cancicov

În perioada 6-10 iunie, în parcul Cancicov, 29 de elevi ai Colegiului Național de Artă “George Apostu” își vor susține atestatele de artă monumentală și pictură, implementând o serie de picturi murale dedicate întregii comunități. În misiunea de a aduce arta mai aproape de oameni, ZIDART creează alături de Colegiul Național de Artă “George Apostu” […] ..

Program 1-5 iunie 2022 – Piața Tricolorului

Activități pe scenă 10:45 DESCHIDEREA EVENIMENTULUI – Palatul Copiilor Bacău 11:00 Cercul de Muzică Uşoară 11:25 Cercul de Dans Modern – Chinese Story 11:30 Cercul de Cultură și Civilizație Engleză – Summer…at the Children’s Palace 11:45 Cercul de Muzică Uşoară 12:15 Cercul de Teatru – sceneta „Capra cu 3 iezi” 12:30 Cercul de Muzică Populară […] ..

Nu mai funcționează telecomanda – ce e de făcut?

Telecomanda este unul dintre cele mai utile și mai folosite obiecte din orice locuință. Folosim telecomanda pentru a controla TV-ul, rulourile de la geam, aerul condiționat, sistemul de lumini, muzica și multe altele. De câte ori s-a întâmplat să ajungi acasă după o zi grea la locul de muncă, să te așezi comod pe canapea […] ..

Spectacolului „PINOCCHIO”, după Carlo Collodi, regia și scenariul Gabriel Apostol la teatrul George Bacovia

În zilele de 19 și 20 martie, de la ora 11.00, vă așteptăm la premiera spectacolului „PINOCCHIO”, după Carlo Collodi, regia și scenariul Gabriel Apostol. Este o premieră pe care v-o oferim, în preajma zilei de 21 martie, când se aniversează Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Andreea Sandu, […] ..

Tehnoutil oferă clienților utilaje performante și service autorizat în Bacău

Utilajele agricole și forestiere au cunoscut o evoluție semnificativă odată cu tehnologizarea masivă. Tehnoutil oferă clienților produse de calitate care aparțin unor branduri de referință în acest domeniu. Pe lângă utilajele de calitate care beneficiază de calități tehnologice avansate, Tehnoutil asigură clienților și reparații în cadrul unui service autorizat.   Gospodarii au acum la dispoziție […] ..

Concert 3 Sud Est – NOSTALGIA @Bacau – Valhalla

SÂMBĂTĂ, 2 APRILIE 2022 LA 20:00 – 22:00 𝑨𝒎𝒊𝒏𝒕𝒊𝒓𝒊𝒍𝒆 te chinuiesc? Ai 𝑬𝒎𝒐𝒕̦𝒊𝒊? Lasă 𝑷𝒓𝒊𝒆𝒕𝒆𝒏𝒊𝒂 să aprindă 𝑭𝒐𝒄𝒖𝒍 din inima ta! Ia-ți 𝑱𝒖𝒎𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒕𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ și vino sa trăiesti o seară epică alături de o trupă legendară! Rezervă-ți o experiență unică! Doar un numar limitat de persoane se pot bucura de atmofera unică cu […] ..

Concert Extraordinar – Ion Suruceanu – De ziua ta, femeie!

Teatrul de Vara “Radu Beliagn” – Bacau 9 Martie 2022 ora 19:00 “De ziua ta, femeie!” îl va aduce la Bacau pe îndrăgitul cântăreţ Ion Suruceanu, cu minunatele sale melodii. Interpretul de muzică uşoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea şcolii din sat, şi-a continuat studiile la […] ..

Cafeneaua cu Joburi – Bacău

Cafeneaua cu Joburi vine în Bacău! Evenimentul este organizat de Asociația Oameni Valoroși pentru Companii de Succes în parteneriat cu ECIM – Compania de Recrutare Vă așteptăm la Hotel Decebal în 18 martie 2022 să descoperiți o nouă ediție a evenimentului iar pentru cei în căutarea unui loc de muncă să facă cunoștință cu viitorii […] ..

De ce merita sa alegi pentru copilul tau biciclete marca Scott si Cube

Rolul acestei biciclete este de a oferi un mare sentiment de realizare. Daca esti vazut in mod regulat pe o bicicleta de munte, mai devreme sau mai tarziu copilul tau va dori sa faca acelasi lucru. Biciclete marca Scott Bicicletele de munte pentru copii sunt unele dintre cele mai bune modalitati de a impartasi entuziasmul […] ..

Avion militar ucrainean, interceptat și aterizat la Bacău

Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15,  pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național. Cele două aeronave militare […] ..