Adaugat la data de: 01.01.1970

     ..

Reviste din Maramures

Nu am gasit nici o revista din acest judet

Agentii din Maramures

Nu am gasit nici o agentie de presa din acest judet

Alte stiri din ziarul Sighet Online

» Ce masini inchiriaza romanii in 2017

Din ce in ce mai multi romani plecati afara se intorc in tara cu tabieturi noi. Ei incep sa se adapteze la stilul de viata occidental, iar acest stil de viata se reflecta in preferintele si deciziile lor pe termen lung. Spre exemplu, un bun punct de reper in acest sens este reprezentat de domeniul auto. Romanii care se intorc din strainatate aleg din ce in ce mai mult un mod de a se bucura de mijloacele de transport mult mai eficient, la fel ca in strainatate. Acestia tind sa fie din ce in ce mai accentuat atrasi de companiile de rent a car. Exista din ce in ce mai multi oameni care incep sa inchirieze masini. Proprietarul unei astfel de firme din Cluj a declarat in cazul unui interviu ca romanii plecati in strainatate sunt principalul sau segment de clienti. In cazul acestei firme de inchirieri masini Cluj cifra de afaceri anuala a ajuns sa depaseasca 200.000 de lei, iar investitiile sunt pe masura, parcul auto masurand peste 100 de automobile diverse. Care sunt preferintele romanilor in materie de masini de inchiriat? Cele mai des intalnite masini inchiriate de catre romani sunt Dacia Logan, Sandero si Ford conform firmelor de profil, acestea ajungand sa coste intre 10 - 30 euro pe zi, in functie de dotari si de perioada de inchiriere.

» Drumul lung spre Cimitirul Vesel – un eveniment cultural de excepție

Timp de două săptămâni, frontierele Maramureșului au fost ridicate, iar satele maramureșene s-au unit prin tot ceea ce au mai frumos, obiceiuri, tradiții, cultură, ospitalitate și bună dispoziție. Din vârf de munte și până în vale, Maramureșul a fost în sărbătoare. Îndrăgostit de Maramureș, irlandezul Peter Hurley, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș și Fondul Cultural Național au organizat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”. Anul acesta manifestarea s-a desfășurat pe două etape, prima dintre ele având loc în perioada 23 – 30 iulie în Țara Lăpușului, iar cea de-a doua în 13 – 20 august, în Țara Maramureșului. Dacă până acum Țara Maramureșului era mai cunoscută și mai apreciată pentru potențialul său turistic și cultural, iată că, de această dată, lăpușenii au ieșit din conul de umbră și s-au unit în spiritul tradițiilor și obiceiurilor populare. Timp de șapte zile, Țara Lăpușului a fost resuscitată prin diverse microevenimente, concerte și ateliere de meșteșuguri populare, dar și drumeții, care au avut loc în localitățile lăpușene. Prima parte a festivalului s-a încheiat cu o „Nuntă Lăpușeană” la poalele Țibleșului la care au participat toate comunitățile din zonă. Deoarece debutul acestui festival a avut loc în anul 2010 la Săpânța și toate edițiile ulterioare s-au desfășurat în jurul poveștii Cimitirului Vesel și a celui care a conferit unicitate acestui loc, prin satirizarea morții, era firesc să se refacă acest drum lung, de altfel, extrem de încărcat în semnificații și cu un rol deosebit în promovarea culturii maramureșene. Trecând granița în Țara Maramureșului, pe parcursul celor șapte zile, 13 – 20 august, s-a putut observa că, deși Moș Pupăză a părăsit această lume, a lăsat pe pământ un adevărat tezaur.

» Floare de colt - 2017

Filmare oferita de catre domnul Sorin Markus.

» Administraţia municipiului Sighet şi felul admirabil de cinstire a lui Hollósy Simon

Deunăzi s-au împlinit 160 de ani de la naşterea pictorului Hollósy Simon, fondatorul Şcolii băimărene de pictură, cel care, aducându-şi elevii de la München în Baia Mare pentru a picta pe timp de vară, a beneficiat de sprijinul primarului urbei: Oliver Thurman. La 160 de ani de la naşterea artistului, putem cântări importanţa culturală a gesturilor din sfera acestui domeniu care au amprentat destinul unui oraş ca Baia Mare. Hollósy Simon fiind de-al Sighetului de altfel, se şi retrage la un moment dat în apropierea oraşului natal, la Teceu (azi în Ucraina) unde-şi continuă activitatea artistică şi unde şederea lui e speculată benefic de către oficialii administraţiei orăşeneşti din Teceu. De la o statuie a pictorului şi până la galeriile de artă Hollósy din Teceu, plus manifestaţii culturale în onoarea sa, locuitorii Teceului dau lecţii de cum trebuie punctate în prezent valorile incontestabile ale trecutului.

» Sfaturi pentru câștig la pariurile sportive

Dorința de competiție face parte din natura bărbatului și oricât de mult ne place sau oricât am încerca schimba asta, nu vom reuși prea ușor, fiind o caractersitică bine adâncită în ADN-ul nostru. Aceste este motivul pentru care foarte mulți bărbați nu se mulțumesc cu a privi (dacă nu participă activ la joc) competițiile sportive, ci și își dispută norocul și cunoștințele acumulate pentru a câștiga la pariurile sportive. Unii chiar reușesc să facă averi frumuseșe, schimbându-și radical nivelul de trai în urma unui pariu. Însă aceste rezultate vin rar peste noapte, în cele mai multe cazuri fiind la mijloc meciuri analizate si predictii care au în spate multe informații de specialitate, cunoștințe aprofundate despre mediul sportiv, norocul fiind poate ultimul dintre factorii care determină câștigarea marilor mize la pariuri. E adevărat că există și cazuri în care persoane fără nicio experiență câștigă sume mari la pariurile sportive, dar nu le putem considera ca făcând parte din modul definitoriu de funcționare al acestui tip de competiție.

» Festivalul de scurt metraje Short to the Point continuă pe 27 august 2017 la The Coffee Factory Sighet

DUMINICĂ, 27 AUGUST 2017, ORA 19:00 LA THE COFFEE FACTORY SIGHET. INTRAREA LIBERĂ! SHORT FILM FACTORY te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în 27 de locații alternative de proiecție din România – August 2017. Terasele, cafenelele și barurile sunt locurile în care ne-am învățat deja să consumăm sport în condiții decente de proiecție, după ani întregi în care pe ecranele din aceste locații au găzduit doar reclame și, uneori, canale TV de muzică, în lipsă de inițative mai creative. SHORT FILM FACTORY provoacă românii la un nou tip de divertisment și, astfel, încearcă să conducă publicul cinematografic român către următorul nivel de culturalizare și integrare în social. De ce? Pentru că da, viața bate filmul și putem face asta.

» Nu renunța la machiaj, este o regulă a atracției! – Un make-up reușit te poate schimba radical

Dacă vrei un look impecabil, fă-ți timp întotdeauna pentru machiajul de frumusețe și folosește produse cosmetice de calitate. Pentru a fi sigură alege produse de brand: L̕Oreal, Lancome, Max Factor, Dior, Givenchy și altele. Pentru a realiza un machiaj potrivit unei rochii de seară ai nevoie în primul rând de un fond de ten cu efect radiance care îți protejează tenul și îți acoperă imperfecțiunile feței. Dacă alegi o cremă hidratantă ca fond de ten cu factor SPF 15 poți fi sigură că ai parte de o bună protecție ziua și o piele hidratată pe timpul nopții, iar în plus astfel de produse sunt recomandate pentru orice tip de piele și sunt într-o gamă variată de tonuri.

» Podul de lemn de la Sighet intră în reabilitare de la jumătatea lunii septembrie

Podul de lemn care leagă România de Ucraina, de la Sighetu Marmaţiei are nevoie de reparaţii. De la nivel central au fost alocaţi în acest an circa şapte miliarde de lei vechi pentru aceste lucrări de punere în siguranţă. Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că lucrările nu au demarat la acest moment. „Podul actual de la Sighet a intrat în procedură pe SEAP. Eu spun că undeva la jumătatea lunii septembrie se vor apuca de lucru. Nu sunt lucrări foarte mari de făcut, cred că în luna octombrie se vor finaliza”, a explicat Horia Scubli. Podul de lemn de la Sighet a fost construit în perioada 1999-2001, iar în 2007 a fost inaugurarea oficială a acestuia. De atunci mii de oameni au trecut acest pod între cele două ţări, iar intenţiile actuale ale celor două state sunt de a construi un nou pod, mult mai trainic.

» Termen limită: 2 Săptămâni – se caută soluţii pentru depozitarea deşeurilor

Problema deşeurilor în judeţul Maramureş devine una tot mai evidentă. Directorul operatorului de salubritate din zona Baia Mare, Mihai Apan, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că deşeurile vor deveni din septembrie o mare problem pentru judeţ dacă groapa de gunoi de la Sighet nu devine operaţională. La momentul actual, din Maramureş vin zilnic trei camioane cu gunoi menajer care intră în groapa de gunoi temporară din Baia Mare. „Iniţial, ni s-a cerut să le depozităm gunoaiele 30 de zile, ca ei să îşi termine groapa de la Sighet. Am acceptat, cele 30 de zile au expirat, dar acum au venit cu încă o cerere pentru 30 de zile. Şi am spus că noi am stabilit 30 de zile odată, dar nu mai putem da altele. Pentru că eu am nişte capacităţi de sortare, tot ce sortez fie se reciclează, fie se trimite la ars. Şi aşa am făcut depozitul. Acum mi se aduce gunoiul amestecat. Am găsit acolo chiar deşeuri industriale, ori eu nu am ce să fac cu ele. Anvelope, uşi de la interioare de maşini… La insistenţele autorităţilor am fost de acord ca să mai prelungesc două săptămâni. Pentru că nu e normal aşa. Conform documentaţiei de mediu, eu pot să primesc numai anumite tipuri de deşeuri, nu pot primi orice. Numai deşeuri menajere, mi-ar plăcea selectat, dar nu am ce face dacă mi se aduce amestecat. Le-am spus că dacă în două săptămâni nu îşi rezolvă problemele, eu nu îi mai primesc”, a declarat Mihai Apan, directorul societăţii Drusal.

» Consiliul Judetean a aprobat “Primul ghiozdan”: Printre beneficiari, peste 2.100 de elevi din clasa 0

2.715 de elevi de clasa 0 din Maramures vor beneficia in acest an de programul “Primul ghiozdan”, aprobat luni, 28 august, de catre consilierii judeteni. Pana in 9 septembrie, ghiozdanele echipate cu tot ce trebuie  pentru copii vor ajunge la Consiliul Judetean, dupa care vor fi distribuite in judet. In sedinta extraordinara de luni, 28 august, alesii au aprobat si suma necesara achizitionarii ghiozdanelor, respectiv 153.000 lei. Primariile participante in acest program vor cofinanta achizitia ghiozdanelor si a celorlalte obiecte cu 10%.

» Urmărit internațional, depistat în P.T.F. Sighet

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat și predat autorităților competente un cetățean ucrainean, urmărit internațional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.     Luni, 27 martie a.c., în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a intra în țară Ion S., cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, din Ucraina.  În urma verificărilor efectuate pentru cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internațional.   Pe numele acestuia, Judecătoria Sighetu Marmației a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Ucraineanul este condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. 

» Recomandările poliţiştilor maramureşeni pentru biciclişti

Vremea frumoasă îi face pe iubitorii mişcării pe două roţi să-şi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţiştii maramureşeni le recomandă bicicliştilor să fie precauţi atât la felul în care circulă pe drumurile publice cât şi la modul de asigurare al bicicletelor.   În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător, atrag atenţia oamenii legii. În plus, foarte important e următorul aspect. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

» „Ziua Porţilor Deschise” la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei

 „Ziua Porţilor Deschise” ocupă un loc important în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române în judeţul Maramureş. În cadrul activităţilor organizate şi desfăşurate cu ocazia aniversării a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş şi-a propus şiacţiunea  „Ziua Porţilor Deschise”. Anul acesta Jandarmeria Maramureş vă invită să îi treceţi porţile în ziua de vineri, 31 martie a.c.,  începând cu ora 11.00., la sediul din municipiul Baia Mare  şi cu ora 10.00., la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei. 

» „Ziua PorÅ£ilor Deschise” la sediul DetaÅŸamentului de Jandarmi Sighetu MarmaÅ£iei

 „Ziua Porţilor Deschise” ocupă un loc important în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române în judeţul Maramureş. În cadrul activităţilor organizate şi desfăşurate cu ocazia aniversării a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş şi-a propus şiacţiunea  „Ziua Porţilor Deschise”. Anul acesta Jandarmeria Maramureş vă invită să îi treceţi porţile în ziua de vineri, 31 martie a.c.,  începând cu ora 11.00., la sediul din municipiul Baia Mare  şi cu ora 10.00., la sediul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei. 

» Intreruperi ale furnizarii apei maine, 31.03.2017 in Sighetu Marmatiei

Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile. Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare. Data Interval orar Motivul Influență asupra consumatorilor Zona afectată 31-Mar-2017 09.00 - 16.00 cuplare branșamente fără apă Piața 1 Decembrie 1918 bl.O1, O2, O3, O4, H1, H2, I2, I4, I5, I6            

» SMAP + SIMA = NOT LOVE

Miercuri, in jurul orelor 18:30, pe aleea pietonala din Sighet a avut loc un protest inedit, pentru sustinerea Scolii de Muzica si Arte Plastice din oras impotriva comasarii acesteia cu Scoala ,,I.M de Apsa,,. Protestul a fost organizat de catre Kiwanis Maramures - organizatie neguvernamentala - printr-un apel pe Facebook, la protest participand profesori ai scolii, elevi, parinti, sustinatori.  Grupul a plecat pe strazile orasului, cu hartii in maini, pe care scriau diferite mesaje adresate mai-marilor din Primarie si tuturor celor care vor sa faca sa dispara o institutie de prestigiu din oras, asa cum s-a incercat anul trecut cu Clubul Sportiv Scolar din Sighet. Ce e mai dureros este faptul ca alesii locali, de la vladica si pana la opinca, se trezesc foarte greu din letargie si doar cand e prea tarziu isi dau seama ca e TREABA lor sa sustina tot ce are orasul asta prafuit mai de soi si mai de valoare, nu sa lase la mila celor de mai de sus toate bogatiile, cladirile, bunurile si valorile ,,insulei dintre ape,,....asa-i domnilor? Protestul a fost unul diferit, el fiind mai mult muzical si vocal, participantii la protest nefiind din categoria ,,ultrasilor,, de nici o culoare. Pacat ca nimeni din Primarie nu s-a solidarizat cu protestul, cei mai multi dintre consilierii locali fiind ocupati cu sedinta de partid ,,de peste drum,, la ceas de seara, in sediul unui partid galben-albastru din oras (nu spun numele pentru ca pentru mine sunt toti la fel). Protestantii au avut prezenta de spirit de a-i ,,colinda,, pe membrii de partid care ieseau de la sedinta si discutiile s-au pornit instantaneu.  Tot respectul celor care au initiat si au participat la protest. Ar trebui ca asemenea lucruri sa nu se intample in orasul nostru, dar atunci cand se intampla ar trebui sa iasa sighetenii in strada cu sutele, nu cu zecile.

» Atletii si baschetbalistii sigheteni lupta pentru CSS Sighet

La sfarsitul acestei saptamani, echipa de baschet U16 va juca acasa impotriva celor de la CSS Targoviste, intr-un meci contand pentru o noua etapa a Campionatului National de baschet. Meciul va avea loc duminica de la orele 10:00 in sala de sport de la Liceul Tehnologic Forestier. Se anunta a fi un meci greu, adversarii sighetenilor castigand meciul din tur. Dar sighetenii sunt foarte bine motivati, dupa parcursul bun pe care l-au avut in ultimele etape si cu siguranta vor incepe meciul cu gandul la victorie. Sambata, atleta legitimata la CSS Sighet, Andreea Coroian(antrenor - Melinda Oros) va lua startul in proba de 800m, din cadrul Campionatelor Nationale de Atletism ale Romaniei, pentru copii 1, 2 si 3. Concursul va avea loc in sala de atletism ''Lia Manoliu'' din Bucuresti.

» TorÈ›ionarul Ion Ficior È™i alÈ›i 1.000 de torÈ›ionari

Infracțiuni contra umanității. Ion Ficior, bestia care a fost comandantul coloniei de muncă de la Periprava, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare… și încarcerat azi. Acum are 88 de ani și a lăsat în urma lui numai chinuri, moarte și durere; pentru serviciile aduse statului criminal român, această târâtură primește lunar o pensie de peste 5.000 de RON, în timp ce oamenii chinuiți de el dacă au supraviețuit cumva măcar fizic, se zbat în mizerie. Peste 100 de vietăți umane nu au avut șansa să scape cu viață din ghearele lui. La aproape 3 decenii după căderea dictaturii comuniste, o lepră este pusă la răcoare. Desigur, nu există nici un fel de dreptate, “justiția”, oarbă și tâmpită pentru că așa e bine să fie, uită să pună întrebările care contează, acelora care au fost torționarii… care chinuiau și ucideau oamenii din plăcere. Faptul că unul dintre ei a picat de fraier, e doar o excepție care întărește regula. Iar regula este că ei, cei care au fost managerii sistemului criminal statal, nu au lipsă de nimic și își trăiesc viețile infecte bine-merci; mai mult decât atât, mulți sunt ambasadori, senatori, mari oameni de afaceri, profesori universitari, academicieni, lideri religioși șamd; iar copiii lor – azi procurori spre exemplu - îi urmează în marșul glorios de infracțiuni împotriva umanității. 

» Urmărit internaÈ›ional, depistat în P.T.F. Sighet

Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat și predat autorităților competente un cetățean ucrainean, urmărit internațional, care avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.     Luni, 27 martie a.c., în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a intra în țară Ion S., cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, din Ucraina.  În urma verificărilor efectuate pentru cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internațional.   Pe numele acestuia, Judecătoria Sighetu Marmației a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Ucraineanul este condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. 

» Nichita, culoare si iubire. Pictura, muzica si poezie (31 martie 2017, in Sighet)

Vineri, 31 Martie, Muzeul Maramureşan în colaborare cu Primăria Sighetu Marmaţiei, organizează evenimentul '' Nichita, culoare şi iubire '', în cadrul evenimentul vor expune Artişti plastici din Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura un recital de poezie susţinut de elevii Colegiului Naţional Dragoş Vodă îndrumaţi de doamna profesor Raluca Lozba dar şi un recital de chitară susţinut de Alexandru Buftea, elev tot în cadrul Colegiului Naţional Dragoş Vodă. Evenimentul va avea loc la Secţia de Etnografie a Muzeului Maramureşan, Strada Bogdan Vodă nr.1, ora 16.

» Recomandările poliÅ£iÅŸtilor maramureÅŸeni pentru bicicliÅŸti

Vremea frumoasă îi face pe iubitorii mişcării pe două roţi să-şi scoată bicicletele de la „hibernare”. Poliţiştii maramureşeni le recomandă bicicliştilor să fie precauţi atât la felul în care circulă pe drumurile publice cât şi la modul de asigurare al bicicletelor.   În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător, atrag atenţia oamenii legii. În plus, foarte important e următorul aspect. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

» La Centrul Cultural din Sighetu MarmaÈ›iei a avut loc un spectacol de excepÈ›ie pentru un scop caritabil !

Sala de spectacole a Centrului Cultural a devenit neîncăpătoare pentru sighetenii prezenți în număr mare la un dublu eveniment artistic: lansarea romanului “PLANTA BUSOLĂ” de sigheteanca Daniela Tordoi, psihoterapeut-scriitor și reprezentația cu piesa" O noapte furtunoasă” de de I.L.Caragiale, având în rolul lui Dumitrache, pe îndrăgitul actor Adrian Păduraru, invitat special în această distribuție, spectacol în regia lui Dorel Todea. Scopul spectacolului a fost de a veni în sprijinul familiei lui Oliver- băiețelul de patru luni care suferă de dezlipire de retină la ambii ochi-  pentru a reuși să adune suma necesară intervenției chirurgicale programată  la o clinică din statul Detroit, SUA. Solidari cu acest caz umanitar, membrii Clubului Rotary Voievodal (președinte dr.Mariana Șimon)  în parteneriat cu Centrul Cultural Sighet au organizat un eveniment cultural care și-a atins din plin scopul și care a constituit pentru participanți o adevărată bucurie dată de vizionarea unui spectacol de înaltă ținută artistică.

» Campanie de informare si responsabilizare adresata posesorilor de animale de companie

» Faza judeteana a ONSS la baschet - gimnaziu si-a desemnat castigatorii

 Sala de sport a Colegiului National,,DRAGOS  VODA" a fost gazda Fazei Judetene la baschet gimnazial .Dupa o prestatie foarte buna,atat la baieti cat si la fete,sighetenii au reusit sa se claseze pe locul I. REZULTATE : Baieti - Colegiul ,,Dragos Voda" - Scoala Gimnaziala,,George Cosbuc" Baia Mare = 103 - 37  Fete  - Scoala Gimnaziala,,Dr.Ioan Mihalyi de Apsa" - Scoala Gimnaziala,,Lucian Blaga" Baia Mare = 29 - 40  Baiati - Colegiul,,Dragos Voda" - Scoala Gimnaziala,,Dimitrie Cantemir Baia Mare = 79 - 21  Fete - Scoala Gimnaziala,,Dr.Ioan Mihalyi de Apsa" - Scoala Gimnaziala,,Nicolae Iorga" Baia Mare = 45 - 17  Baieti- Scoala Gimnaziala,,Nicolae Iorga" - Scoala Gimnaziala,,Dimitrie Cantemir"Baia Mare  = 32 - 31  Fete - Scoala Gimnaziala,,Nicoalae Iorga" - Scoala Gimnaziala,,Lucian Blaga" Baia Mare  = 56 - 34. Clasamentul final :   MASCULIN :  1.Colegiul National ,,DRAGOS VODA" Sighet ( Antrenori - Prof. KOSZTELNIK EMIL si Prof. TONI FANGLI)Lotul echipei : ALBU C.IVANCIUC D.,DUNCA R.,FEHER F.,POP C.,ROMAN ST.,RODILA A.,MIRCEA B.

» Echipa de baschet a CSS Sighet joaca azi in deplasare

Azi 25.03.2017 de la orele 12.30 echipa  de baschet U16 din cadrul CSS SIGHET va disputa la sala de sport a Universitatii Tehnice si Constructii din Bucuresti un meci impotriva echipei similare ACS DAN DACIAN BUC, din cadrul Campionatului National de baschet. P.S - Sighetenii aflati prin zona sunt rugati sa se prezinte la sala pentru a face galerie echipei:)  

» Lansare de carte: Varujan Vosganian - Copiii razboiului pe 25 martie 2017 in Sighet

Lansare de carte Varujan Vosganian - Copiii razboiului (Polirom, 2016) in Sighet pe 25.03.2017, ora 11:30 la Muzeul Maramuresului. Moderator Ion Maris. 

» Masina furata din Italia, gasita in Sighet

În data de  22 martie a.c., ora 14.30,  la P.T.F. Sighet, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, cetățeanul român Gheorghe B., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureș, conducând un autoturism marca BMW X5, cu numere de înmatriculare specifice Italiei.  Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în bazele de date cu privire la  autoturismul respectiv. Astfel, s-a constatat că mașina și numerele de înmatriculare în cauză figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Italia  în data de 21 martie 2017. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de 40.000 euro, an de fabricație 2008, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

» Lansare de carte: Ion Maris - Vesperare (24.03.2017 @ UBB Sighet)

Lansare de carte: Ion Maris - Vesperare (24.03.2017 @ UBB Sighet, ora 14).

» Hollosy Simon - 160 de ani de la nastere - Sighet (25.03.2017)

Hollosy Simon - 160 de ani de la nastere - Sighet (25.03.2017).

» MarÈ™ul pentru viață la Sighetu MarmaÅ£iei

În ședința de lucru din data de 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după amiaza zilei de 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri. Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!.  Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).