Adaugat la data de: 01.01.1970

     ..

Alte stiri din ziarul Observator de Constanta

» Constanța, la mijlocul clasamentului național pentru locurile de muncă vacante

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 24.779 locuri de muncă, în data de 28 August 2017. Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: Bucureşti – 4.057, Prahova – 2.404, Arad – 2.400, […] The post Constanța, la mijlocul clasamentului național pentru locurile de muncă vacante appeared first on Observator de Constanta.

» Mâine, mare sărbătoare ortodoxă

Marți, 29 august, Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Cu acest prilej, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Lipnița, care-și serbează ocrotitorul. Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul Sărbătoarea marchează momentul muceniciei sale. Sfântul a fost decapitat urmare a criticării publice a păcatelor […] The post Mâine, mare sărbătoare ortodoxă appeared first on Observator de Constanta.

» Ești pasionat de înghețată? Cea din comerț este o bombă plină de E-uri

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la produsele tip înghețată. În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse, ce au următorii producători sau distribuitori: ELION IMPORT EXPORT S.R.L., Froneri Ice Cream Romania S.R.L., MARESI FOODBROKER, Metro Cash & Carry Romania S.R.L., METRO Cash&Carry Romania S.R.L., […] The post Ești pasionat de înghețată? Cea din comerț este o bombă plină de E-uri appeared first on Observator de Constanta.

» A încercat să mituiască doi polițiști de frontieră, pentru că transporta motorină furată

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au constatat prinderea în flagrant a unui cetățean, fără calitate specială, care a oferit unui echipaj alcătuit din doi lucrători de poliție de frontieră, suma de 700 lei, […] The post A încercat să mituiască doi polițiști de frontieră, pentru că transporta motorină furată appeared first on Observator de Constanta.

» Vin vijeliile: ANM a emis o informare meteo

Meteorologii au emis astăzi o informare, valabilă în intervalul 28 august, ora 13,00 – 29 august, ora 3,00. În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări […] The post Vin vijeliile: ANM a emis o informare meteo appeared first on Observator de Constanta.

» Constănțenii, chemați să se pronunțe asupra modificărilor unui PUZ

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința opiniei publice că în conformitate cu dispoziţiile Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică coroborată cu Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cât și în temeiul prevederilor HCL 322/2016 privind aprobarea Regulamentului de informare și consultare a publicului în […] The post Constănțenii, chemați să se pronunțe asupra modificărilor unui PUZ appeared first on Observator de Constanta.

» Acord româno-chinez, pentru eliminarea dublei impuneri

În 17 iunie 2017, a intrat în vigoare, noul Acord între România şi Republica Populară Chineză pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor, semnat la Bucureşti la 4 iulie 2016 şi ratificat prin Legea nr. 99/2017 publicată în […] The post Acord româno-chinez, pentru eliminarea dublei impuneri appeared first on Observator de Constanta.

» Excesul de populism dăunează leului

Chiar dacă România se laudă cu una dintre cele mai mari creșteri economice din UE, faptul că ea se bazează, în principal, pe explozia consumului, stimulat de creșterile salariale ale bugetarilor, lipsa unor fundamente solide și politicile populiste provoacă îngrijorări în rândul investitorilor din piața valutară, fie locali, fie străini. […] The post Excesul de populism dăunează leului appeared first on Observator de Constanta.

» Se reiau lucrările de restaurare a cetății Capidava

Lucrarile de restaurare la cetatea Capidava se vor relua. Consiliul Judetean Constanta a primit din partea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale o informare privind situatia proiectului “Restaurare, Consolidare, Protectie, Conservare si Punere in Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”. Reprezentantii Ministerului Culturii au trimis catre Consiliul Judetean Constanta mai multe […] The post Se reiau lucrările de restaurare a cetății Capidava appeared first on Observator de Constanta.

» Regal de teatru stradal în centrul vechi din Constanța

În zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, Bulevardul Tomis (de la Sala Sporturilor şi până în Peninsulă), Piaţa Ovidius şi întreaga zonă veche a Constanţei devin, în premieră, o mare scenă de teatru. Şi, desigur, nu vorbim despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de […] The post Regal de teatru stradal în centrul vechi din Constanța appeared first on Observator de Constanta.

» Redescoperă Constanța într-o vânătoare de comori arhitecturale

Fie că ești constănțean ori bucureștean, sâmbătă, 8 aprilie, ești invitat să lași plimbarea prin mall ori cafenele și să trăiești experiența unei inedite vânători de comori arhitecturale în milenarul oraș de la malul mării. Apelul s-a făcut pe o rețea de socializare și a trezit deja interesul mai multor […] The post Redescoperă Constanța într-o vânătoare de comori arhitecturale appeared first on Observator de Constanta.

» Soare din belșug, dar încă nu e de plajă

Week-endul ne aduce vreme foarte frumoasă la malul mării, unde soarele va străluci generos și niciun nor nu va interveni în peisaj. Soarele nu înseamnă, însă, automat, și vreme foarte caldă, deoarece maximele prognozate se vor învârti în jurul valorii de 14 grade C, atât sâmbătă, cât și duminică. De […] The post Soare din belșug, dar încă nu e de plajă appeared first on Observator de Constanta.

» Pasionaţii pot juca de acum Ms PacMan pe Google Maps

Pasionaţii de jocuri pe smartphone pot juca de acum unul dintre cele mai îndrăgite jocuri pe Google Maps. Astfel, dacă ați avut vreodată fantezia de a juca Ms Pacman pe străzile din cartier, există o veste bună. Aplicația Google Maps vă va permite să transformaţi orice loc într-o etapă care […] The post Pasionaţii pot juca de acum Ms PacMan pe Google Maps appeared first on Observator de Constanta.

» Migranți irakieni și sirieni, opriți la frontiera cu Serbia

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a sectoarelor Poliției de Frontieră Moravița și Oravița, 36 cetățeni din Irak, respectiv Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei. […] The post Migranți irakieni și sirieni, opriți la frontiera cu Serbia appeared first on Observator de Constanta.

» Minore santajate cu imagini compromiţătoare. Suspectul a fost reţinut

Bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și violare a vieții private, reținut de către polițiștii constănțeni Urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de șantaj și violarea vieții private, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu l-au identificat și reținut pe N.C., în vârstă de 34 de ani, din Constanța, bănuit […] The post Minore santajate cu imagini compromiţătoare. Suspectul a fost reţinut appeared first on Observator de Constanta.

» Dolarul a crescut, față de acum un an, cu 33 de bani

Evoluția raportului euro/leu din ultima săptămână a lui martie a fost ușor diferită, leul reușind să recupereze o parte din pierderi dar fără să preia consistent tendința de apreciere a celorlalte monede din regiune. Tendința de scădere a leului este una care se manifestă de mai mult timp și s-a […] The post Dolarul a crescut, față de acum un an, cu 33 de bani appeared first on Observator de Constanta.

» Săptămâna viitoare, Enel a programat întreruperi de energie în Constanţa. Multe şi de lungă durată!

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, SC E-Distribuţie Dobrogea SA – Zona MT-JT Constanţa, anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor, după următorul program: Luni, 03.04.2017 Municipiul Constanta, zona Km 4-5, Şoseaua Mangaliei nr. 181-185, blocurile PD şi 4; […] The post Săptămâna viitoare, Enel a programat întreruperi de energie în Constanţa. Multe şi de lungă durată! appeared first on Observator de Constanta.

» Doi bucureşteni, autorii furtului de 100.000 lei dintr-un BMW X5

Ca urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt din autoturism, polițiștii din cadrul Secției 3 i-au identificat și reținut pe C.M.-D., în vârstă de 34 de ani și S.T.-G., în vârstă de 45 de ani, din București, bănuiți de comiterea faptei. Astfel, la data de 14.07.2016, bărbații […] The post Doi bucureşteni, autorii furtului de 100.000 lei dintr-un BMW X5 appeared first on Observator de Constanta.

» 1 aprilie, zi cu ghinion pentru şoferii penali

La data de 01.04.2017, ora 16.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe M.E., în vârstă de 16 de ani, din localitatea Cobadin – județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada Sudului din localitatea Băneasa, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La […] The post 1 aprilie, zi cu ghinion pentru şoferii penali appeared first on Observator de Constanta.

» Individul care şantaja minore cu imagini compromiţătoare, 30 de zile după gratii

Ca urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de șantaj și violarea vieții private, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu l-au identificat și reținut pe N.C., în vârstă de 34 de ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor. La data de 01.04.2017, barbatul în cauză a fost prezentat Judecătoriei Constanța […] The post Individul care şantaja minore cu imagini compromiţătoare, 30 de zile după gratii appeared first on Observator de Constanta.

» VIDEO! Cum se circulă la această oră pe drumurile din ConstanÅ£a

Update. Potrivit sefului RAJDP, Lucian Lungoci, la ora 22,45, se inregistra viscol puternic in tot judetul. Se creaza suluri de zapada de pana la 1 m si nameti de peste 2 m. Toate utilajele de la Compania Nationala de Drumuri, RAJDP, ISU, MAPN precum si utilajele primariilor actioneaza pentru a […] The post VIDEO! Cum se circulă la această oră pe drumurile din ConstanÅ£a appeared first on Observator de Constanta.

» Comandamentul de Iarnă prelungit de SC RAJA SA până joi

Având in vedere atenÈ›ionările meteo de Cod Potocaliu/Galben de viscol, la nivelul SC RAJA SA, s-a luat decizia prelungirii activității Comandamentului pentru SituaÈ›ii de Urgență, pentru inca 24 ore, pana joi – 12 ianuarie 2017, ora 08,00. ÃŽn cadrul Comandamentului, pentru intervenÈ›ia rapidă, sunt constituite 30 de echipe de intervenÈ›ie […] The post Comandamentul de Iarnă prelungit de SC RAJA SA până joi appeared first on Observator de Constanta.

» Autostrada Soarelui a fost ÃŽNCHISÄ‚ în totalitate pe sensul către ConstanÅ£a

Compania NaÅ£ională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanÈ›ii la trafic că a fost închisă circulaÈ›ia rutieră pe autostrada A2, BucureÈ™ti -ConstanÈ›a km 12+000 – km 211+000. Decizia de închidere a fost luată din cauza ninsorii abundente, a viscolului, precum È™i din cauza vizibilității foarte reduse. MenÈ›ionăm că este absolut […] The post Autostrada Soarelui a fost ÃŽNCHISÄ‚ în totalitate pe sensul către ConstanÅ£a appeared first on Observator de Constanta.

» Trafic întrerupt pe DN 2 A din cauza unui autotren rămas pe carosabil

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unui autotren care a rămas imobilizat pe carosabil, circulația rutieră pe DN2A Constanța – Hârșova este întreruptă la km 166, între localitățile constănțene Gălbiori și Dorobanțu. Din acest motiv, aproximativ 10 autovehicule au rămas în coloană. The post Trafic întrerupt pe DN 2 A din cauza unui autotren rămas pe carosabil appeared first on Observator de Constanta.

» Localitatea constănÈ›eană SiliÈ™tea a rămas fără apă din cauza unei căderi de tensiune

După ce în această seară au fost rezolvate probleme in alimentarea cu apa in sistem centralizat, din cauza vântului puternic a avut loc prima cădere de tensiune la Siliștea. Aici a rămas fără curent electric stația de pompare și s/a sistat furnizarea apei către abonați. The post Localitatea constănțeană Siliștea a rămas fără apă din cauza unei căderi de tensiune appeared first on Observator de Constanta.

» După ninsoare È™i viscol se întoarce gerul! Meteorologii au emis cod galben

Meteorologii au emis în această seară o avertiyare cod galben de vreme deosebit de rece È™i ger noaptea valabilă în toată Å£ara în intervalul 10 ianuarie, ora 21.00 – 12 ianuarie, ora 10.00. Conform ANM, în intervalul menÅ£ionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaÅ£a ÅŸi noaptea în cea mai […] The post După ninsoare È™i viscol se întoarce gerul! Meteorologii au emis cod galben appeared first on Observator de Constanta.

» Se încearcă deblocarea în PTF Negru Vodă ÅŸi Vama Veche

Se iau masuri suplimentare pentru a asigura traficul in cele doua puncte vamale: Vama Veche si Negru Voda. Presedintele CJC a dispus primarilor celor doua localitati sa intervina non stop astfel incat sa nu mai existe blocaje la punctele de frontiera. The post Se încearcă deblocarea în PTF Negru Vodă şi Vama Veche appeared first on Observator de Constanta.

» 6 drumuri naÅ£ionale din judeÅ£ul ConstanÅ£a sunt ÃŽNCHISE! Nu se circulă nici pe drumul vechi către BucureÅŸti

SituaÅ£ia traficului pe drumurile naÅ£ionale ÅŸi autostrăzile afectate de ninsoare ÅŸi viscol: A A2 (Bucuresti- Constanta) 12+000-211+000 BUCURESTI (B)-CONSTANTA (CT) viscol si ninsoare abundenata Se actioneaza cu: 23 ATB-uri, 4 Incarcatoare, 7 UNIMOG-uri, 8 AUTOFREZE si 2 AUTOGRADER. 2.2 AA4 (Constanta – Ovidiu) 0+000-21+700 AGIGEA (CT)-OVIDIU (CT) viscol si ninsoare […] The post 6 drumuri naÅ£ionale din judeÅ£ul ConstanÅ£a sunt ÃŽNCHISE! Nu se circulă nici pe drumul vechi către BucureÅŸti appeared first on Observator de Constanta.

» O avarie Enel lasă mii de constănÈ›eni fără apă

La ora 21,35, in urma unei avarii la liniile de alimentare cu energie ce pleaca din punctul de transformare nr.169, sursele Cismea 1B, Cismea 1C si Cismea 2, ce asigura necesarul de apa pentru statia de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta au ramas fara curent. La ora actuala, […] The post O avarie Enel lasă mii de constănÈ›eni fără apă appeared first on Observator de Constanta.

» Interventie pentru salvarea unui barbat peste care a cazut un perete

Pompierii ISU Dobrogea intervin, la aceasta ora, pentru salvarea unui barbat pruns sub un perete. Accidentul s-a petrecut in vecinatatea unui restaurant de langa Sala Sporturilor. Potrivit pompierilor, barbatul este imobilizat de la brau in jos, dar este constient. The post Interventie pentru salvarea unui barbat peste care a cazut un perete appeared first on Observator de Constanta.