Adaugat la data de: 01.01.1970

     ..

Alte stiri din ziarul Bursa

» Ministerul Finanþelor vrea sã împrumute 4,36 miliarde lei de la bãnci, în aprilie

Ministerul Finanþelor Publice (MFP) intenþioneazã sã împrumute 3,9 miliarde lei prin licitaþii pentru titluri suverane ºi alte 465 milioane de lei prin oferte necompetitive, în aprilie, a anunþat Piraeus Bank.

» Mai multe ferme mici vor primi bani europeni, dupã ce a scãzut plafonul minim al producþiei

Mai multe ferme de dimensiuni mici vor putea accesa bani europeni prin submãsura 6.3 din Planul Naþional de Dezvoltare Ruralã (PNDR), dupã ce a fost redus pragul de producþie minimã de la care fermierii pot solicita finanþare, a declarat Cati Dobre, ºef serviciu în cadrul Agenþiei pentru Finanþarea Investiþiilor Rurale (AFIR).

» Preºedintele ANAT cere stimularea agenþiilor care aduc turiºti strãini în þarã

Preºedintele Asociaþiei Naþionale a Agenþiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, cere ca Ministerul Turismului sã ia mãsuri care sã stimuleze agenþiile de turism care aduc turiºti în þara noastrã.

» Catalogul serviciilor livrate contribuabililor, disponibil pe site-ul ANAF

Catalogul serviciilor livrate contribuabililor, care oferã suport ºi îndrumare pentru aplicarea legislaþiei fiscale în domeniul impozitelor ºi taxelor, precum ºi al comunicãrii unor acte administrative, a fost publicat pe site-ul Agenþiei Naþionale de Administrate Fiscalã (ANAF).

» REVISTA PRESEI 01.04.2017

*ADEVARUL *Superstiþii de 1 Aprilie Obiceiul farselor de 1 Aprilie are legãturã cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian în 1582, însã explicaþiile pentru practica de a face glume celor apropiaþi au mai multe variante.

» Parcare uriaºã în Sectorul 4 din Bucureºti, pe un spaþiu verde de lângã Palatul Copiilor

Consiliul local sector 4 a aprobat vineri, construirea unei parcãri de circa 750 de locuri pe terenul dintre Sala Polivalentã ºi Palatul Naþional al Copiilor, teren care figureazã cã spaþiu verde. Acesta a fost transferat în 2016 de la Primãria Capitalei la cea de sector pentru amenajarea unui parc. Terenul a fost concesionat în urmã cu câþiva ani de Primãria Capitalei unei firme pentru a amenaja un aqua-land, s-au tãiat o parte dintre arbori, însã societatea civilã s-a adresat instanþei ºi a reuºit sã salveze spaþiul verde. Pe de altã parte, în zona este deficit de locuri de parcare, mai ales în condiþiile în care Primãria sector 4 a început sã amendeze ºoferii care parcheazã pe trotuar.

» Un numãr de 400 de teste pentru fiecare copil cu diabet, proteze auditive implantabile

Casa Naþionalã de Asigurãri de Sãnãtate a anunþat, vineri, noutãþile în programele naþionale de sãnãtate de la 1 aprilie, printre care: 400 de teste de automonitorizare pentru fiecare copil cu diabet zaharat insulinodependent acordate trimestrial, extinderea tratãrii malformaþiilor cardiace congenitale prin proceduri de cardiologie intervenþionalã la pacienþii adulþi, proteze auditive implantabile, în surditate, creºterea numãrului de unitãþi sanitare care au aceste programe.

» Spitalele înregistreazã rate de mortalitate mai mici în timpul inspecþiilor neanunþate

Ratele de mortalitate în spitalele din Statele Unite sunt mai mici în timpul sãptãmânilor când inspectorii apar neanunþat, decât în alte perioade ale anului, sugereazã un studiu recent, citat de Reuters.

» Ambasadorul indiei a discutat cu Necula despre schimburile economice bilaterale

Ramesh Chandra, ambasadorul Indiei la Bucureºti, a salutat colaborarea pe care þara sa o are cu societatea Aerostar Bacãu, în cadrul unei întâlniri cu primarul municipiului Bacãu, Cosmin Necula, cu care a discutat despre dezvoltarea cooperãrii ºi a intensificãrii schimburilor economice bilaterale.

» Traficul ilicit de þigãri prejudiciazã anual statul român cu circa 3 miliarde de lei

Traficul ilicit de þigãri prejudiciazã anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei), iar bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro pe lunã din cauza pieþei negre, potrivit unui comunicat al British American Tobacco România.

» MedLife a cumpãrat 80% din Almina Trading

MedLife (simbol bursier M), unul dintre cei mai importanþi furnizori de servicii medicale private din România, a anunþat cã a finalizat achiziþia pachetului majoritar de 80% din Almina Trading, companie de servicii medicale prezentã pe piaþa din Dâmboviþa ºi Ilfov cu opt centre medicale.

» Inflaþia anualã din zona euro a încetinit în martie la 1,5%, ratând estimãrile analiºtilor

Preþurile de consum din zona euro au crescut cu 1,5% în martie, faþã de aceeaºi perioadã a anului trecut, sub ritmul de 2% consemnat în februarie, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statisticã Eurostat, care par sã susþinã hotãrârea Bãncii Centrale Europene de a continua mãsurile de stimulare, în pofida opoziþiei Germaniei, cel mai mare membru al uniunii monetare, relateazã MarketWatch.

» National Bank of Greece a obþinut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, dupã pierderi în 2015

National Bank of Greece (NBG), grup financiar elen prezent ºi în România, a obþinut un profit net de 53 de milioane de euro în 2016, dupã pierderi de 2,49 de miliarde de euro în 2015, potrivit datelor publicate vineri de a doua mare bancã din Grecia în funcþie de active, relateazã MarketWatch.

» UE vrea sã dicteze condiþiile negocierilor Brexitului

Uniunea Europeanã (UE) vrea sã dicteze condiþiile de negociere a Brexitului, într-o primã punere la punct, înainte ca discuþiile sã fi început cu adevãrat, care ilustreazã cât de complexã va fi aceastã despãrþire fãrã precedent din istoria blocului, dupã mai bine de 40 de ani ai unei relaþii agitate, scrie AFP.

» Jandarmeria va primi puteri sporite, de cercetarie judiciarã, percheziþionãri ºi conducere la sediu

Un numãr de 120 de parlamentari PSD ºi patru PNL au depus în Senat o lege care acordã Jandarmeriei puteri sporite, pentru adaptarea la actualele necesitãþi, precum dreptul de a identifica persoane, a efectua cercetare judiciarã, a percheziþiona autovehicule ºi a chema sau conduce persoane la sediu.

» CEZ rãscumpãrã obligaþiunile convertibile ºi vinde acþiuni MOL pentru a încheia parteneriatul

Grupul ceh de utilitãþi CEZ a anunþat astãzi cã va rãscumpãra aproape toate obligaþiunile convertibile pe acest an legate de acþiunile MOL în timp ce vinde majoritatea participaþiei de 7,5% pe care o deþine la compania ungarã de petrol ºi gaze, potrivit Reuters.

» ANAF cere simplificarea procesului de administrare a impozitului pe veniturile persoanelor fizice

Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã (ANAF) propune Ministerului Finanþelor Publice (MFP) simplificarea procesului de administrare a impozitului pe veniturile persoanelor fizice, potrivit unui comunicat de presã remis Redacþiei.

» Germania cere UE sã reclame SUA la OMC, într-un conflict comercial referitor la oþel

Germania a cerut vineri Uniunii Europene sã analizeze reclamarea Statelor Unite la Organizaþia Mondialã a Conerþului (OMC), în legãturã cu intenþia acestora de a impune taxe vamale anti-dumping pentru tabla din oþel din cinci state membre, transmite Reuters.

» Rusia înregistreazã prima creºtere a PIB-ului, dupã doi ani

Rusia a înregistrat în trimestrul IV din 2016 o creºtere a produsului intern brut de 0,3% în cifre anualizate, marcând astfel prima sã creºtere anualã din ultimii doi ani, potrivit cifrelor oficiale publicate vineri ºi citate de AFP.

» Staþiile de metrou Laminorului ºi Strãuleºti, inaugurate oficial

*ACTUALIZARE 16:49 Ministrul Transporturilor spune cã îi va demite pe directorii care anunþã termene nerealiste Ministrul Transporturilor, Rãzvan Cuc, a declarat, vineri, cã directorii din companiile aflate în subordine trebuie sã respecte termenele pe care le anunþã pentru diversele proiecte de infrastructurã sau de metrou, în caz contrar urmând a fi demiºi. -------------- Staþiile de metrou Laminorului ºi Strãuleºti, de pe Magistrala 4, au fost date în folosinþã vineri, în prezenþa ministrului Transporturilor, Rãzvan Cuc, ºi a directorului general al Metrorex, Marin Aldea. Pasagerii vor circula însã cu trenuri vechi de 30 de ani, iar parcarea de la Strãuleºti urmeazã sã fie gata abia în primul semestru al anului viitor.

» ªase persoane au fost rãnite în încãierarea de la Consulatul Turciei din Bruxelles

ªase persoane au fost rãnite, dintre douã erau în continuare spitalizate, în ciocnirile violente care au avut loc joi în faþa Consulatului Turciei la Bruxelles între susþinãtori ºi adversari ai preºedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a anunþat vineri justiþia belgianã, relateazã AFP.

» Asahi finalizeazã achiziþia fostelor operaþiuni SABMiller central ºi est-europene

Asahi a finalizat astãzi achiziþia fostelor operaþiuni de afaceri ºi mãrci deþinute de SABMiller în Europa Centralã ºi de Est, care include afacerile din Republica Cehã, Republica Slovacã, Polonia, Ungaria ºi România ºi alte active conexe (operaþiunilor CE), potrivit unui comunicat de presã al companiei Ursus remis Redacþiei.

» ªamata Panait, urmãrit penal de DNA pentru fals în înscrisuri ºi fals intelectual

Procurorii din cadrul Direcþiei Naþionale Anticorupþie(DNA), secþia de combatere a corupþiei au dispus efectuarea urmãririi penale faþã de suspectul ªamata Panait, fostul consilier superior în cadrul A.P.I.A. Tulcea, în prezent director executiv adjunct A.P.I.A. Constanþa, sub aspectul sãvârºirii infracþiunilor de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obþinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã ºi fals intelectual.

» Parlamentul german a aprobat introducerea unei taxe de autostradã pentru ºoferii strãini

Camera superioarã a Parlamentului din Germania, Bundesrat, a aprobat vineri un proiect de lege care prevede cã din 2019 automobiliºtii germani vor plãti o taxã pentru circulaþia pe toate drumurile federale ºi autostrãzi, în timp ce automobiliºtii strãini vor fi taxaþi pentru folosirea autostrãzilor, decizie care a determinat statele vecine sã avertizeze cã vor lua mãsuri legale, relateazã Deutsche Welle.

» Cristian Mungiu va prezida Juriul Cinefondation

Cristian Mungiu va prezida Juriul Cinefondation ºi al scurtmetrajelor la cea de-a 70-a ediþie a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc în perioada 17-28 mai 2017.

» Lichiditate de 7,1 milioane de euro pe BVB

Piaþa principalã a Bursei de Valori Bucureºti (BVB) a înregistrat, în prima parte a ºedinþei de tranzacþionare de astãzi, o lichiditate de 32,1 milioane lei (7,1 milioane euro).

» Cristian Dima a pierdut definitiv procesul cu ANI, care l-a gãsit în conflict de interese

Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie (ICCJ) a respins recursul formulat de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Cristian Dima (ALDE) în procesul cu Agenþia Naþionalã de Integritate (ANI) care în 2013 l-a gãsit în conflict de interese, Dima afirmând cã e nedreptãþit ºi cã intenþioneazã sã se adreseze CEDO.

» Studiile de fezabilitate pentru proiectele de înfiinþare a perdelelor forestiere au fost avizate

Comisia tehnico-economicã a Ministerului Apelor ºi Pãdurilor (CTE-MAP) a avizat joi, 30 martie 2017, ºase studii de fezabilitate privind înfiinþarea perdelelor forestiere de protecþie a cãilor de comunicaþie, potrivit unui comunicat de presã remis Redacþiei.

» CCIR ºi Ambasada Canadei în România organizeazã o conferinþã de presã pe tema CETA

Camera de Comerþ ºi Industrie a României (CCIR) ºi Ambasada Canadei în România organizeazã marþi, 4 aprilie, o conferinþã de presã pe tema Acordului Economic ºi Comercial Cuprinzãtor dintre Uniunea Europeanã ºi Canada (CETA), la CCIR Business Center, potrivit unui comunicat de presã remis Redacþiei.

» Arctic deschide o fabricã de maºini de spãlat rufe în Dâmboviþa

Arctic va realiza o investiþie de tip Greenfield, pentru construcþia unei fabrici de maºini de spãlat rufe în Ulmi, Dâmboviþa, în urma unei investiþii de 471 milioane lei, potrivit unui comunicat de presã al companiei, remis Redacþiei.