Ponta: Statul român nu mai face restituiri în natură către cesionari

Adaugat la data de: 12.04.2013

     Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că statul român nu va mai face restituiri în natură către cesionari, ci doar către către proprietari şi urmaşii acestora...

Alte stiri din agentia de presa NewsIn

» Ponta: 75% din beneficiarii retrocedărilor au fost din afara ţării

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că doar 25% dintre beneficiarii retrocedărilor au fost din România, iar 75% din afara ţării, punctând că acest lucru a provocat un important export de capital.

» Ponta: Avem voie să dăm doar iniţialele celor care au fost despăgubiţi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că legea privind protecţia datelor personale îi dă dreptul să prezinte doar iniţialele celor care au fost despăgubiţi, punctând că se studiază un cadrul legal prin care să se poată accesa întregul nume.

» Ponta: Nu se mai pot depune noi dosare de restituire

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă privind legea retrocedărilor, că nu se mai pot depune noi dosare de restituire.

» Ponta: Voi solicita structurilor centrale să fie atente; cesionarii vor merge peste primari

Premierul Victor Ponta a susţinut, vineri, că va solicita structurilor centrale să fie foarte atente până la adoptarea legii , afirmând că “mulţi dintre cesionari îşi vor da seama că ticăie ceasul şi se vor duce peste primari”.

» Ponta: Fac un apel către cultele religioase să susţină legea retrocedărilor

Premierul Victor Ponta a făcut, vineri, un apel către cultele religiose de a susţine lege privind retrocedările, afirmând că, atunci când îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru acest proiect, le va cere acestora “toate scuzele” în numele României privind abuzurile statutului comunist.

» Traian Băsescu: Kim Jong-un este imatur, un omușor fără minte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Digi24 că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, este “imatur” şi “un omuşor fără minte” pentru că a ameninţat că poate lovi cu rachete Guam şi Japonia, în condiţiile în care dispune de numai trei rachete, iar marina SUA este în zonă şi are sistem de intercept

» Liberalii atacă guvernarea pe Legea retrocedărilor:Nu sunt de acord cu asumarea răspunderii

Asumarea răspunderii guvernamentale pe Legea retrocedărilor,anunţată de premierul Victor Ponta,stârneşte discuţii aprinse în interiorul USL.Liberalii consideră că Legea retrocedărilor este un “subiect sensibil” şi îl critică pe Victor Ponta pentru decizia de a trece legea prin asumare de răspundere.

» Ponta, după reacţia dură la adresa Cristianei Anghel: „A fost o exprimare nefericită şi o regret"

Premierul Victor Ponta a ţinut, vineri, să îşi ceară scuze public după reacţia dură avută la adresa senatoarei PC, Cristiana Anghel. Ponta a spus că-şi regretă exprimarea şi consideră că aceasta a fost greşit înţeleasă.

» Ministrul Agriculturii a vizitat patru companii din Moldova

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat vineri societatea SC Suinprod SA Roman, din judetul Neamț, unitate aparținând grupului Kosarom, având ca obiect de activitate creșterea porcinelor.

» UNPR vrea trei funcţii de vicepreşedinţi. PSD oferă doar două

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat că în cadrul Congresului de săptămâna viitoare, PSD va fuziona cu UNPR şi le va oferi două funcţii de vicepreşedinţi.

» Șase bărbați s-au folosit de numele lui Dan Șova pentru a obține bani de la directori de firme

Poliţia Capitalei a efectuat, vineri, cinci percheziţii la adrese din judeţele Bacău şi Iaşi, în vederea depistării mai multor persoane suspectate de comiterea de înşelăciuni prin atribuirea de calităţi mincinoase.

» Toader speră ca şeful statului să redevină un apropiat al PDL

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, că speră ca preşedintele Traian Băsescu să se apropie din nou de Partidul Democrat-Liberal.

» Toader (PDL) susţine ideea ca binomul Galaţi-Brăila să fie capitala regiunii de sud-est

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că susţine ca binomul Galaţi-Brăila să fie capitala regiunii de sud-est, variantă luată în discuţie şi de vicepremierul Liviu Dragnea.

» Peste 13.800 de amenzi, date de polițiști în urma unor controale efectuate în piețele agroalimentare

Aproximativ 430 de infracţiuni au fost constatate şi 13.850 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma controalelor desfăşurate de poliţişti, pe parcursul a două zile, în pieţele agroalimentare din ţară, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

» Ponta: Au fost soluţionate 27.000 de dosare în vederea retrocedărilor

Premierul Victor Ponta a explicat, vineri, într-o conferinţă de presă, că au fost soluţionate 27.000 de dosare pentru despăgubire, punctând că volumul noilor cereri care trebuie soluţionate se ridică la 200.000 .

» Fac. de Limbi Străine,Liceul D. Lipatti şi Univ. Babeş-Bolyai, pe lista solicitărilor de retrocedare

Premierul Victor Ponta a susţinut, vineri, că există solicitări de retrocedare pentru clădiri importante, precum Facultatea de Limbi Străine, Universitatea Babeş-Bo sau Liceul “Dinu Lipatti”.

» Ponta: 26.000 de proprietari au primit 6,4 miliarde de lei, 1000 de samsari – 7 miliarde de lei

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ponderea reală a foştilor proprietari, care au primit despăgubiri este “extrem de mică”, în comparaţie cu ponderea samsarilor imobiliari.

» Adrian Cioroianu: Nu este necesară o dublare a Facultăţii de Istorie

Decanul Facultăţii de Istorie, din cadrul Universităţii Bucureşti, Adrian Cioroianu, a declarat, vineri, pentru Rnews că propunerea Departamentului de Istorie Antică din cadrul facultăţii, de a întemeia o facultate proprie, nu are un suport legal.

» EXCLUSIV:Cine sunt „samsarii” imobiliari acuzaţi de premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a acuzat, vineri, o serie de afacerişti imobiliari pe care i-a numit „samsarii” procesului de retrocedare. Premierul a spus că aceştia sunt cei care au căpuşat statul român în procesul retrocedărilor cu peste 68% din valoarea achitată până acum de autorităţi.

» Forţa Civică va propune o serie de modificări la Legea urbanismului

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat marţi că formaţiunea politică pe care o conduce va propune o serie de modificări la Legea urbanismului, în urma unei dezbateri care a avut loc la Senat pe tema actului normativ.

» Dan Voiculescu propune: Fondul de solidaritate pentru 3 categorii vulnerabile, un proiect apolitic

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a propus marți, într-o postare pe blogul personal, un “fond de solidaritate pentru 3 categorii vulnerabile” ce reprezintă “un proiect apolitic, esenţial din punct de vedere social”.

» Ponta: Săptămâna viitoare Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea retrocedărilor

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că a avut o discuție cu partenerii din USL pentru a pune la punct planul pentru angajarea răspunderii guvernamentale pe Legea retrocedărilor.

» Ponta: În trimestrul doi, prioritatea este schimbarea Legii insolvenţei

Premierul Victor Ponta a explicat, marţi, după şedinţa USL, că în trimestrul II, schimbarea Legii insolvenţei reprezintă o prioritate.

» Ponta, despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro: Colegii de alianţă nu sunt de accord

Premierul Victor Ponta a explicat, după şedinţa USL de marţi, că a discutat cu partenerii din USL, dar nu au reuşit să se pună de accord asupra taxării salariilor de peste 1.000 de euro cu un impozit de 10%.

» PDL protestează în Parlament cu brânză, carne şi lapte

Deputaţii PDL au plasat, marţi, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor un panou care reprezintă o piramidă a creşterii preţurilor la alimente, aceştia protestând pentru că salariul mediu net nu a mai crescut de la preluarea guvernării de către USL.

» Codrin Ştefănescu: Năstase nu are nevoie de funcţie în partid pentru a se exprima în PSD

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, pentru R/News că Adrian Năstase “nu are nevoie de funcţie pentru a se exprima în PSD, în partidul pe care l-a creat”.

» Membrii conducerii executive trebuie să aibă minimum 10 ani experienţă

Plenul Camerei Deputaţilor a modificat, marţi, legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară la cererea preşedintelui Traian Băsescu, majorând numărul de ani de experienţa minimă a celor care formează conducerea executivă de la 7 la 10 ani.

» PP-DD a decis retragerea sprijinului politic pentru Alin Bucur

PP-DD a decis, marţi, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Alin Bucur, urmând ca acesta să activeze pe viitor ca independent sau în cadrul altui grup parlamentar.

» Neacşu susţine că PDL a montat banner-ul neregulamentar

Liderul de grup al PSD Marian Neacşu a declarat, marţi, că a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor sesizarea Comsiei Juridice privind protestul realizat de PDL, având în vedere că democrat – liberalii nu aveau autorizaţie.